ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:18 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Η Επιτροπή αλήθειας του χρέους, ο Κουίκ, και αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο). 
Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που προέκυψαν στη βδομάδα που διανύουμε είναι οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου χρέους της Βουλής των Ελλήνων, η οποία εξέδωσε δελτίο τύπου έπειτα από την καταληκτική συνεδρίασή της.

Σημαντικό ζήτημα στη διάρκεια της συνεδρίασης αυτής, που ήρθε στη δημοσιότητα, υπήρξε από τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην εκπρόσωπος της...
Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ανέφερε ότι διενεργήθηκαν σεμινάρια σε Έλληνες δημοσιογράφους από το ΔΝΤ, έτσι ώστε να προβάλλονται οι θέσεις και απόψεις του.

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ αποκάλυψε ότι αυτά τα μαθήματα… γίνονταν τόσο στην Ουάσιγκτον, όσο και στην Ελλάδα.
Μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων για να παρακολουθήσουν τα σχετικά σεμινάρια, ο πρώην εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι δημοσιογράφοι που συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε, επίσης , σε ομάδα καθηγητών οικονομολόγων οι οποίοι με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν ότι το χρέος ήταν βιώσιμο.

Μία αποκάλυψη … που δεν είναι και τόσο αποκάλυψη αφού όλοι όσοι δημοσιογραφούν γνώριζαν περί του θέματος, χωρίς ωστόσο να μπορούν τεκμηριώσουν γεγονότα τυχόν διαπλοκής, και χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αναφερθεί τα εν λόγω σεμινάρια από κάποια επίσημα χείλη.

Το θέμα προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Υφυπουργού Επικρατείας στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, που ζητά από το ΔΝΤ να μάθει τα ονόματα των εκπαιδευμένων δημοσιογράφων στην άθλια πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη δήλωσε πως ως μέλος αυτής της συγκεκριμένης ελληνικής κυβέρνησης και χωρίς να ξεχνά τα 45 χρόνια της δημοσιογραφικής του ιδιότητας, έχει την υποχρέωση να ζητήσει προσωπικά από την κ. Κριστίν Λαγκάρντ, από τον άνθρωπο που έφερε την «ΔΝΤ συνταγή» στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν,   και από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων που εκπαίδευσαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα, για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.

Συνεχίζοντας ο Τέρενς Κουίκ αναφέρει:
"Επίσης ζητώ να μάθω, αφού η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ:
1. Πόσο κόστισε αυτή η "εκπαίδευση",
2. Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις,
3. Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν,
4. Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι,
5. Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας
και
6. Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.

Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για "εκπαίδευση", θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους. 

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν, ότι αυτές οι αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη στη Βουλή των Ελλήνων είναι υποχρεωτικό να απαντηθούν από το ΔΝΤ σε έναν λαό, που αισθανόταν και αισθάνεται την πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν περίμενε τέτοια απόλυτη δημοσιογραφική ξεφτίλα. 

Τέλος, αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ.

 Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το "άνοιξαν" όπως όφειλαν".

Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Υφυπουργού Επικρατείας για το σκανδαλώδες αυτό θέμα και ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω του καθενός θεωρώ πως πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε με τις απόψεις του, εφόσον το θέμα δεν είναι συνυφασμένο πολιτικά αλλά εθνικά.

 Άλλωστε δεν πιστεύω να υπάρξει κάποιος που να προσάψει στον συγκεκριμένο πολιτικό εθνική αδιαφορία, αλλά ούτε και δημοσιογραφική, γιατί από μόνο του το γεγονός ότι έπειτα από 40 και πλέον χρόνια ενεργής δημοσιογραφίας δεν υπήρξε ( πριν πολιτευθεί εννοώ) κεντρικό πρόσωπο και παρουσιαστής ειδήσεων στα Αθηνοκεντρικά τηλεοπτικά κανάλια δηλώνει πως είναι εκτός συστήματος …

Θεωρείται σίγουρο, λοιπόν, πως θα ζητηθούν επίσημα τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που κλήθηκαν από το ΔΝΤ να παρακολουθήσουν σεμινάρια , όπως επίσης θεωρείται σίγουρο πως έπειτα θα προκύψει νέο θέμα όσο αφορά τις διαδικασίες και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή των δημοσιογράφων.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη αναθέσει σε μέλος της επιτροπής της Βουλής για το Χρέος να συντάξει σχετικό αίτημα, προκειμένου να ζητήσει επισήμως από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου, Τζέρι Ράις, η εν λόγω λίστα, και να πληροφορηθούν όλοι τα ονόματα των δημοσιογράφων.
Εδώ θέλω να σας θυμίσω πως δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως της δημοσιότητας τέτοια υπόθεση.

Μόλις λίγα χρόνια πριν, το Wikileaks είχε αποκαλύψει έγγραφο της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα προς το Αμερικανικό Υπουργείο με τοποθετήσεις διπλωματών για την αντιαμερικανική στάση των Ελληνικών ΜΜΕ και ποιες ενέργειες γινόντουσαν για να ανατραπεί αυτό το κλίμα.

Το απόρρητο τηλεγράφημα μιλούσε για χρηματικούς πόρους που επενδύονταν σε σχολές δημοσιογραφίας αλλά και για πιέσεις που ασκούνταν σε δημοσιογράφους και εκδότες ώστε να αλλάξει η εικόνα των ΗΠΑ που παρουσιάζονταν ως τότε.

Μερικές γραμμές από τα απόρρητα έγγραφα της Αμερικανικής Πρεσβείας που είχαν δει το φως της δημοσιότητας είναι οι εξής:
"Έχουμε πετύχει να δημοσιευθούν συνεντεύξεις και άρθρα σε θέματα-κλειδιά της εξωτερικής μας πολιτικής, και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα λάθη και τις παραλείψεις με τηλεφωνήματα, επιστολές προς τους διευθυντή, και τακτικές συναντήσεις με δημοσιογράφους, αρχισυντάκτες και εκδότες.

Επίσης, τοποθετούμε περισσότερους πόρους στις επαφές μας με τις σχολές δημοσιογραφίας και τους μαθητές τους, ελπίζοντας ότι η επόμενη γενιά δημοσιογράφων δεν θα έχει τις προκαταλήψεις που χαρακτήριζαν αυτήν και τις προηγούμενες γενιές δημοσιογράφων. Οι σύνδεσμοί μας στις σχολές δημοσιογραφίας μας λένε ότι αυτό είναι εφικτό, αλλά φοβούνται τις αλλαγές στη βιομηχανία τύπου, καθώς οι μαθητές τους μπορεί να μην έχουν δουλειά μόλις αποφοιτήσουν."

Όπως καταλαβαίνετε η προσπάθεια της επιρροής στους ανθρώπους που χειραγωγούν την κοινή γνώμη υπήρχε πάντα.

Ανέκαθεν τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως εμφανίζονται και κάποιοι προσπαθούν να εμφανίσουν.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του αιτήματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου χρέους για την πληροφόρηση των ονομάτων, θεωρώ ότι πολλοί μεγαλοδημοσιογράφοι αλλά και παρουσιαστές, και σχολιαστές δελτίων ειδήσεων των 8 και των 9, θα χάσουν τον ύπνο τους.

Και καλά θα κάνουν να τον χάσουν, όπως έχασαν τον ύπνο τους εκατομμύρια Έλληνες που παραμιλούν, ενώ εκείνοι έφιαχναν καριέρα και θησαύριζαν προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα των μνημονίων, και συκοφαντώντας και διαβάλλοντας κάθε αντιμνημονιακή άποψη.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/18/2015 08:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Η Επιτροπή αλήθειας του χρέους, ο Κουίκ, και αυτοί που θα χάσουν τον ύπνο τους. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες