ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που επενδύει στον θάνατο χωρών.

Μύρισαν αίμα και έρχονται. 
Μάσκα έχουν την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και πλάτη την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.

Κατερίνα Γκαράνη, Μαρία Τσολακίδη.
Οι μέτοχοι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) δεν θυμήθηκαν ξαφνικά ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα. Στις 25 Νοέμβριου 2014 η ...
κυβέρνηση Σαμαρά κάλεσε την ΕΤΑΑ (ERBD) να έρθει στην Ελλάδα αφού είναι μία από τις δικαιούχες χώρες αυτής της περίεργης Τράπεζας.
Στις 2 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση Τσίπρα επιβεβαίωσε το κάλεσμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΕΤΑΑ απάντησε θετικά στην κυβέρνηση Τσίπρα και ξεκινάνε το έργο ανασυγκρότησης δίνοντας 500 εκατ. ευρώ για επενδυτικά δάνεια.

Μια Τράπεζα με βαρύ ελληνικό παρελθόν
Η ΕΤΑΑ αναφέρει στο δελτίο τύπου που δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της: « Η Ελλάδα είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι σήμερα ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν επενδύσει 2,3 δις ευρώ σε κοινές επενδύσεις με την ΕΤΑΑ στις δικαιούχες χώρες με την ΕΤΑΑ. Μετά την έγκριση των Διοικητών η ΕΤΑΑ θα συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές προκειμένου να εκπονήσει στρατηγική για την χώρα και τις προτεραιότητές της. Σύντομα η ΕΤΑΑ θα ανοίξει το πρώτο της γραφείο στην Ελλάδα».

Ελληνικές εταιρείες και τράπεζες επενδύουν κανονικότατα σε κατεστραμμένες χώρες που θέλουν αναδιάρθρωση και τώρα που η Ελλάδα είναι κατεστραμμένη ξένες εταιρείες και τράπεζες θα έρθουν να τζογάρουν σε σίγουρο νούμερο στη ρουλέτα της καταστροφής.
Τα ερωτήματα όμως που γεννιούνται από την έφοδο της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα είναι ποιοι θα χρηματοδοτούνται και για ποια έργα ανάπτυξης. Σίγουρα δεν θα είναι κάποιος από τους 400,000 μικρομεσαίους που όχι απλά έχουν καταστραφεί αλλά χρωστάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους σε δημόσιο, σε ασφαλιστικά ταμεία και σε επιχειρηματικά δάνεια σε ιδιωτικές τράπεζες που πλέον δεν μπορούν να ξεχρεώσουν.

Η προηγούμενη και σημερινή κυβέρνηση μπορεί να δηλώνουν ότι η ΕΤΑΑ είναι μια Ευρωπαϊκή Τράπεζα η οποία θα βοηθήσει διάφορους κλάδους όπως τους εξαγωγείς γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της Ελλάδας αλλά δεν διευκρινίζεται αν μερίδιο από τα δάνεια ανάπτυξης θα μπορούν να πάρουν και ιδιώτες που θα πάρουν εργολαβία δημόσια έργα, ενέργεια, νερό κλπ. Η ανακοίνωση της ΕΤΑΑ τόνισε ότι «θα εκπονήσουν με τις ελληνικές αρχές την στρατηγική» και όχι ότι θα αφορά μόνο ελληνικές εξαγωγές όπως ακούγονται από κυβερνητικά χείλη.

Η Τράπεζα που γεννήθηκε από μια καταστροφή
Ψάχνοντας τα στοιχεία για την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης βρίσκουμε τα εξής:
Έχει έδρα την Αγγλία και όχι τις Βρυξέλλες. Είναι μια γιγαντιαία πολυεθνική επενδυτική τράπεζα (και όχι ευρωπαϊκή) με μετοχικό κεφάλαιο που έχει συγκεντρώσει από 66 χώρες και δύο Διεθνούς Οργανισμούς και πραγματοποιεί επενδύσεις μόνο σε ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις χώρες της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (βιωτικό επίπεδο κάτω από το όριο της φτώχειας), στη Ρωσία και στις χώρες της Κεντρικής Ασίας (από το κακό βιοτικό επίπεδο στο καλύτερο συμμετέχει η ΕΤΑΑ).
Η ίδρυσή της έγινε για ένα και μόνο λόγο: Να «ανασυγκροτήσει» τις κατεστραμμένες χώρες μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1990. Η Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία ήταν οι περιοχές που η συγκεκριμένη Τράπεζα μπήκε για να πάρει στα χέρια της μέσω δικών της επενδυτών τον πλούτο των περιοχών αυτών. Ενέργεια, υγραέριο, αιολικά, γεωργικές καλλιέργειες κλπ. Η ΕΤΑΑ ήταν όμως και από τις πρώτες που μπήκαν στην Σερβία, στην Κροατία, στην Βοσνία και όπου χτυπήθηκε η εθνική οικονομία είτε με στρατιωτικό είτε με οικονομικό πόλεμο.

Και πάμε στο ζούμι. Η ΕΤΑΑ, όπως αναφέρει το επίσημο site της δίνει ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ σημασία σε επενδύσεις ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Μέλη της ΕΤΑΑ, τα καλύτερα παιδιά
Μπαίνοντας πιο μέσα σε αυτή την περίεργη «Τράπεζα» και αναζητώντας τα βιογραφικά του διοικητικού συμβουλίου δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν ανακαλύπτουμε ότι όλοι έχουν περάσει από Τράπεζες και Οργανισμούς, αλλά ότι κάποια από αυτά είναι γνωστά στους Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πρόεδρός της ΕΤΑΑ, Σούμα Τσακαμπάρτι έχει εργαστεί ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Βρετανίας και αμέσως μετά ήταν ο επικεφαλής για τα Οικονομικά Επενδυτικά Προγράμματα της Βρετανίας στις χώρες του πρώην Σοβιέτ.

Ο αντιπρόεδρος, Φίλιπ Μπένετ, διετέλεσε επί 30 χρόνια στέλεχος του τραπεζικού ομίλου Citigroup καθώς και στις Salomon Brother και Salomon Smith. Η ειδικότητά του είναι να προσελκύει επενδυτές σε χώρες που χρειάζονται «ανασυγκρότηση». Έχει περάσει από τις «ανασυγκροτήσεις» και «αναπτύξεις» χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής.

Ο οικονομικός διευθυντής, Άντρας Σιμόρ, ήταν διευθυντής της Τράπεζας της Ουγγαρίας. Πήρε την προεδρία της Τράπεζας της Ουγγαρίας το 2007, χρονιά που η οικονομική κρίση μπήκε στην χώρα και με μαζί με αυτή και το ΔΝΤ.

Ο υπεύθυνος πολιτικής της ΕΤΑΑ, Φιλίπ Λε Ουέρου, διετέλεσε περιφερειακός αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης που έπληξε χώρες της Ευρώπης.

Αντιπρόεδρος για θέματα οικονομικών ρίσκων, η Μπέτσυ Νέλσον. Διετέλεσε 30 χρόνια υπάλληλος της JPMorgan. Τα τελευταία χρόνια δούλευε στην JPMorgan για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης. Δηλαδή διάλεγε τους κατάλληλους πελάτες της JPMorgan και τους έσπρωχνε να επενδύσουν στην ΕΤΑΑ.

Διευθύνων Σύμβουλος για θέματα εταιρικής στρατηγικής, ο Πέτερ Λανκς ο οποίος μέχρι το 2007 διετέλεσε επικεφαλής για θέματα εμπορίου και πολιτικής ανάπτυξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Η ΕΤΑΑ έχει όμως και διευθυντή Επικοινωνίας όχι τον οποιονδήποτε αλλά τον γνωστό Βρετανό δημοσιογράφο και παρουσιαστή του BBC, Τζόναθαν Τσαρλς, ο οποίος έχει ρόλο να προσλαμβάνει και να εκπαιδεύει ομάδες δημοσιογράφων και παραγωγών τηλεόρασης.

Θα αναπτυχθούμε όπως η Βουλγαρία;
Η ελληνική κυβέρνηση που χαιρέτισε την έφοδο της ΕΤΑΑ στην Ελλάδα θέλει να πείσει ότι όλοι οι προαναφερόμενοι θα έρθουν στην σακατεμένη οικονομικά Ελλάδα για να «αναπτύξουν» και να «ανασυγκροτήσουν» με το αζημίωτο. Το αζημίωτο είναι το λιγότερο, το περισσότερο είναι ποιοι θα πάρουν τα επενδυτικά δάνεια για την Ελλάδα και τι είδους επενδύσεις θα κάνουν.

Το ανησυχητικό με την όλη επέμβαση της ΕΤΑΑ δεν είναι τα 500 εκατ. που θα επενδύσουν δανείζοντας στις Μικρές Επιχειρήσεις με έμφαση την εξαγωγή ντόπιων προϊόντων (έτσι τουλάχιστον υπόσχονται). Το θέμα είναι ότι το τι προϊόντα θα παράγεις και πόσο θα τα κοστολογείς θα το καθορίζει η ΕΤΑΑ, όπως γίνεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα με τις Συμβολαιακές Καλλιέργειες που κινούνται μόνο μέσω ιδιωτικών Τραπεζών. Αν πάρουμε για παράδειγμα την Ανάπτυξη και Ανασυγκρότηση των χωρών που η ΕΤΑΑ είναι χρόνια και «βοηθά» θα δούμε ότι μόνο ανάπτυξη δεν έφερε. Εκτός αν θεωρούν ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία που για χρόνια έχουν την «βοήθεια» της ΕΤΑΑ αναπτύχθηκαν με μισθό 200 ευρώ και βιωτικό επίπεδο στο επίπεδο των Σουηδών.

Καλώς ήρθαν οι κοτζαμπάσηδες
Το δεύτερο και πιο ανησυχητικό είναι όταν η ΕΤΑΑ δεν σταματήσει στις εξαγωγές και συνεχίσει τις επενδύσεις και μετά το 2020 σε μεγαλύτερα έργα με εκατομμύρια να επενδύονται από συγκεκριμένους επενδυτές εργολάβους εις το όνομα της Ανασυγκρότησης. Διότι μην ξεχνάμε πρώτος ρόλος της ΕΤΑΑ είναι να επενδύει στην ενέργεια, κι από αυτή η Ελλάδα έχει αρκετή για καλύψει την μισή Ευρώπη.
Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζοντας τον ρόλο του δανειολήπτη συνεχίζει να θέλει να κινεί την οικονομία με δάνεια ακόμα και αν αυτά βαφτίζονται «επενδυτικά» και «αθώα» έχοντας παραδώσει τα όπλα στον πόλεμο για την αυτο-ανασυγκρότηση της χώρας. Βάζει τους πολίτες στον χείριστο ρόλο του κομπάρσου και ηλίθιου που μόνο με τοκογλυφικές συμβουλές και ξένους κοτζαμπάσηδες μπορεί να προοδεύσει.

Πώς μπορεί να πείσει η ελληνική κυβέρνηση ότι θα κυνηγήσει φορολογικά τους έχοντες όταν αυτοί ήταν που στήριξαν από την ίδρυση της ΕΤΑΑ με δισεκατομμύρια ευρώ εκπροσωπώντας την ελληνική πλευρά; Όταν αυτοί έπαιρναν το μερίδιο κέρδους όταν επένδυαν στην καταστροφή άλλων λαών; Ίσως οι ίδιοι να είναι κάποιοι από τους αρκετούς που θα επενδύσουν στην ίδια την κατεστραμμένη τους χώρα.

Στον τοίχο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/17/2015 08:05:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα που επενδύει στον θάνατο χωρών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες