ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Σ. Καλογιάννης: "Η λύση για το στρατόπεδο Βελισσαρίου βρίσκεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων."

Μετά την απόφαση – «τομή» για τον κατασκευαστικό κλάδο, του Υπουργού Άμυνας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να επανασυστήσει τη ΜΟΜΑ (!), μία νέα απόφαση του Συμβουλίου Άμυνας, περί αξιοποιήσεως της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, από την οποία το ΥΠΕΘΑ προσδοκά έσοδα 32 δις ευρώ (!), έρχεται να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά για το μέλλον του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Σχετική συζήτηση έγινε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας για την παραχώρηση τμήματος της εν...
λόγω έκτασης.
Όμως η λύση για το στρατόπεδο Βελισσαρίου βρίσκεται και αυτή στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων, αλλά με έκπληξη διαπίστωσα ότι δεν αναφέρθηκε καν στις σχετικές συζητήσεις. Άραγε αγνοείται ή δεν συζητείται από σκοπιμότητα;

Το Ρυθμιστικό ορίζει σαφώς ότι παραχωρείται στο Δήμο Ιωαννιτών το σύνολο της έκτασης του στρατοπέδου Βελισσαρίου. Η μεταφορά του θα γίνει στο πλαίσιο του Ν. 2745/1999 με παράλληλη χρησιμοποίηση των στρατοπέδων Καλπακίου και Περάματος και με δυνατότητα οικιστικής ανάπτυξης τμήματος του στρατοπέδου Περάματος ή αντιπαροχή άλλης δημοτικής ή δημόσιας έκτασης.

Στη θέση του στρατοπέδου, το Ρυθμιστικό προβλέπει την υλοποίηση ενός Πάρκου, κατόπιν πολεοδομικού και αρχιτεκτονικού διαγωνισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να εξασφαλίζεται η υψηλή ποιότητα, η καινοτομία στην αντιμετώπιση και ο ευρωπαϊκός χαρακτήρας στην προσέγγιση, τόσο σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και σε επίπεδο χρηματοδοτικών και επιχειρησιακών εργαλείων διαχείρισης της γης.

Στο μεγάλο αυτό χώρο πρασίνου, που αποτελεί συνέχεια του Πάρκου Πυρσινέλλα, προβλέπονται:
εγκαταστάσεις διοικητικής φύσης που απαιτούν οι Περιφερειακές / δια-περιφερειακές υπηρεσίες (π.χ.: Μέγαρα Περιφέρειας, Αστυνομίας, κ.α.) και

κατασκευή «Διοικητηρίου» στην είσοδο του σημερινού στρατοπέδου, που θα ενσωματώνει τα ιδιαίτερης αξίας κτήρια και χώρους της τέως στρατιωτικής διοίκησης και θα διατηρεί τη μνήμη του χώρου χωρίς να επιφέρει, περιβαλλοντικά, επίπτωση στο «φυσικό απόθεμα» του Πάρκου.

Η πρόταση του Ρυθμιστικού είναι απολύτως σαφής και τεκμηριωμένη, προς όφελος τόσο της πόλης όσο και των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Για να εφαρμοστεί απαιτείται μόνον η θεσμοθέτηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Ιωαννίνων. Δεν έχουν συνεπώς, οι τοπικοί άρχοντες και βουλευτές, παρά να πιέσουν το Υπουργείο Περιβάλλοντος να το θεσμοθετήσει.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/08/2015 08:15:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Σ. Καλογιάννης: "Η λύση για το στρατόπεδο Βελισσαρίου βρίσκεται στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Ιωαννίνων.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες