ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από admin Η.Ε.

SOS για τη συνέχιση λειτουργίας του Πολυδύναμου Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΄Ήπειρος.

Την επείγουσα ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του Πολυδύναμου Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου ΚΕΘΕΑ ΄Ήπειρος  ανέδειξαν οι σημερινές εργασίες της ημερίδας με θέμα: «Εξάρτηση και ψυχική νόσος, μια ολιστική θεραπευτική προσέγγιση» που διεξήχθη στα Ιωάννινα, με ομιλητές από τον πανεπιστημιακό χώρο και τον χώρο των υπηρεσιών υγείας, κοινωνικής φροντίδας και απεξάρτησης.

Το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του ...
ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στα Ιωάννινα είναι μια καινοτόμος μονάδα για τη θεραπευτική υποστήριξη ατόμων με διπλή διάγνωση (συνύπαρξη κάποιας μορφής εξάρτησης με ψυχιατρική διαταραχή), καθώς και των οικογενειών τους. Δημιουργήθηκε από το ΚΕΘΕΑ το 2013 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, μαζί με 6 άλλες παρόμοιες μονάδες σε διαφορετικές πόλεις της χώρας, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί μια χρονίζουσα και σημαντική έλλειψη της χώρας μας στον τομέα αυτόν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ημερίδα, στους 21 μήνες λειτουργίας του το Πολυδύναμο Ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο Ιωαννίνων έχει προσφέρει περισσότερες υπηρεσίες σε πάνω από 230 άτομα, εξαρτημένους και οικογένειες. Στελεχώνεται από εξαμελή διεπιστημονική ομάδα και έχει αναπτύξει δίκτυο παραπομπών και συνεργασίες με δομές ψυχικής και σωματικής υγείας της ευρύτερης περιοχής.

Στις υπηρεσίες του περιλαμβάνονται:
• Ψυχιατρική διάγνωση και παρακολούθηση
• Σχεδιασμό και παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής
• Ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες
• Οικογενειακές θεραπευτικές παρεμβάσεις
• Ψυχοκοινωνική υποστήριξη
• Στοχευμένη δημιουργική απασχόληση
• Κινητοποίηση για ένταξη στην εκπαίδευση και διασύνδεση με εκπαιδευτικές δομές
• Διασύνδεση με δομές ψυχικής υγείας, κοινοτικές υπηρεσίες και δομές αλληλεγγύης
• Παραπομπές σε δομές ψυχικής υγείας ή προγράμματα απεξάρτησης, όπου αυτό ενδείκνυται
• Υποστήριξη για ένταξη ή παραμονή στην αγορά εργασίας, όπου είναι ενδεδειγμένο

Παρά τη σημαντική συμβολή των Κέντρων στην υποστήριξη μιας εξαιρετικά επιβαρυμένης ομάδας του πληθυσμού, η λειτουργία τους τερματίζεται τον Ιούλιο του 2015, καθώς λήγει το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από το οποίο χρηματοδοτούνται. Η ανάγκη να βρεθεί ένα σχήμα, που θα επιτρέψει στο ΚΕΘΕΑ να κρατήσει τις δομές αυτές ανοικτές έχει πλέον προσλάβει επείγοντα χαρακτήρα. Ο πληθυσμός στον οποίον απευθύνονται τα Κέντρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί αποτελεσματικά από άλλες μη ειδικευμένες δομές, οι οποίες δεν αντιμετωπίζουν συνολικά το πρόβλημα της διπλής διάγνωσης.

Η παύση λειτουργίας των Κέντρων αφήνει «στον αέρα» τους εξυπηρετούμενους και τις οικογένειές τους, στερώντας τις τοπικές κοινωνίες από αναγκαίες υπηρεσίες, σε μια περίοδο έξαρση τόσο των προβλημάτων ψυχικής υγείας όσο και των διαφόρων μορφών εξάρτησης.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από admin Η.Ε. στις 6/04/2015 07:56:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "SOS για τη συνέχιση λειτουργίας του Πολυδύναμου Ψυχοδιαγνωστικού Κέντρου του ΚΕΘΕΑ ΄Ήπειρος."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες