ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Κρίση, μητέρα των τραπεζών.

Κατερίνα Γκαράνη.
Έχει σκεφτεί κάποιος τι θα συμβεί αν η Ελλάδα αποφασίσει να μην πληρώσει το χρέος της;
Τι θα συμβεί αν βγει από την ευρωζώνη;
Αν επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα κλείνοντας την πόρτα στην Ε.Ε;

Όλα θα ήταν εφικτά για να ξαναπάρει μπροστά η χώρα αν η Ελλάδα δανειζόταν από κράτη-μέλη της Ε.Ε, από ...
τρίτες χώρες που μέσω διεθνών διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να ξεχρεώνει αυτό-αναπτυσόμενη διατηρώντας την εθνική της κυριαρχία.

Αυτό δεν είναι εφικτό από την στιγμή που η Ελλάδα δανείστηκε μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. Τον γνωστό πλέον EFSF (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης). Ένας τραπεζικός μηχανισμός δημιουργημένος από τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε, γεννημένος στην έναρξη της οικονομικής κρίσης και που από το 2012 βαπτίστηκε σε μόνιμο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Πρόκειται για μια Μεγάλη Τράπεζα που σε αυτήν βάζουν χρήματα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, τα διαχειρίζονται μη εκλεγμένοι από την Ευρωβουλή τεχνοκράτες και είναι υπεράνω νόμου εφόσον όλα τα μέλη της έχουν ασυλία ακόμα κι αν προβούν σε εσκεμμένη γενοκτονία μέσω οικονομικών και τραπεζικών επιθέσεων εναντίον λαών και χωρών. Το ΔΝΤ μπροστά της μοιάζει με κλόουν.

Ποιος κυβερνάει την "δημοκρατία";
Στις 3 Μαρτίου ο κύριος Βαρουφάκης δήλωνε ότι τον απασχολούσε η πληρωμή των δόσεων προς το ΔΝΤ ενώ για τα χρέη προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είπε ότι θα τακτοποιηθούν μετά τον Ιούνιο. Όταν ρωτήθηκε για τα χρέη προς τον EFSF/ESM έδωσε την απίστευτη απάντηση: "Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης που έχει δανείσει 142 δις ευρώ στην Ελλάδα δεν έχει καμία υπόσταση. Κάνει ό,τι λέει το Eurogroup". Και οι Έλληνες ησύχασαν χωρίς όμως να γνωρίζουν τι είναι ο ESM, για ποιο λόγο δημιουργήθηκε από τα ισχυρά κράτη της Ε.Ε και τι μπορεί να κάνει σε μια χώρα ως Τράπεζα όταν η χώρα-πελάτης δεν είναι τυπική στις πληρωμές του δανείου της.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η παρέμβαση του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, όταν γινόταν η διένεξη μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Ευρωπαίων εταίρων για το αν οι Θεσμοί είναι η Τρόικα και αν η δανειακή παράταση είναι παράταση Μνημονίου. Στις 2 Μαρτίου ο κύριος Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει: "Η δανειακή σύμβαση (MFFA) είναι ένα νόμιμο συμβόλαιο που υπεγράφη από τον EFSF, την ελληνική κυβέρνηση, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Εξειδικεύει τους όρους και τις προϋποθέσεις της οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, σε ότι αφορά το ποσό του δανείου, την περίοδο διαθεσιμότητας, τις δόσεις, τα επιτόκια και την αποπληρωμή".

Μην ξεχνάμε ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ ήταν ο πρώτος που από τον Νοέμβριο του 2014 πίεζε για νέο Μνημόνιο την Ελλάδα αλλιώς χρήματα μέσω των καθυστερούμενων δόσεων δεν πρόκειται να πάρει η χώρα. Φθάσαμε Απρίλιο του 2015 και οι απειλές Ρέγκλινγκ ήρθαν να γίνουν προειδοποίηση για νέα συμφωνία ύψους 40 δις ευρώ. Άλλωστε οι προεκλογικές εξαγγελίες του κυρίου Τσίπρα στην ΔΕΘ είχαν βρει σύμφωνο τον επικεφαλής του ESM εκείνη την εποχή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι αν οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειαστούν τα διαθέσιμα δις που βρίσκονται στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τότε αυτά μπορούν να περάσουν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν!

Σήμερα ο κύριος Ρέγκλινγκ διαβεβαίωσε μιλώντας στο Ινστιτούτο Πίτερσον στην Ουάσιγκτον ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο και δεν θα χρειαστεί να υποστούν νέο κούρεμα οι πιστωτές. Την στιγμή που όλοι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι προ της χρεοκοπίας ο ESM μιλάει για την Ελλάδα ως μία επιχείρηση που κερδίζει δις ευρώ αλλά που ο λαός της δεν βλέπει καμία ευημερία. "Η Ελλάδα επωφελείται από μακροχρόνιες λήξεις του χρέους και χαμηλά κόστη δανεισμού, χάρη στα οποία η χώρα εξοικονομεί δισεκατομμύρια ευρώ" είπε ο επικεφαλής του ESM για μια χώρα που όπως λένε οι αξιωματούχοι κινδυνεύει το Μάιο να μην μπορεί να πληρώσει ούτε τις συντάξεις.

Ο αριστερός ευρωβουλευτής υπέρμαχος της τραπεζικής εξουσίας.
Η εξουσία του ESM δεν έχει να κάνει καθόλου με την δημοκρατία. Μάλιστα ο ευρωβουλευτής του Σύριζα, κ. Παπαδημούλης, είχε απευθύνει ερώτηση προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ με ποιο δικαίωμα ο αιρετός υπουργός της Γερμανίας Σόιμπλε αντιδρά στα σχέδια Γιούνκερ να χρηματοδοτήσει τον ESM έτσι ώστε να γίνεται μόνο μέσω αυτού τα επενδυτικά προγράμματα "ανάπτυξης" για τα κράτη-μέλη. Αυτό αποδεικνύει ότι για το πώς θα κινείται ο ESM δεν πρέπει να έχει λόγο η δημοκρατία. Αντίθετα με τον κύριο Βαρουφάκη ο οποίος δήλωσε με αφέλεια ότι το Γιουρογκρούπ κάνει ό,τι θέλει τον ESM.

Για την ιστορία, στις 12 Ιανουαρίου του 2015 η Κομισιόν νομοθέτησε να βάλει 315 δις ευρώ στον ESM για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων. Έτσι λοιπόν, μέσα στα επόμενα 3 χρόνια ο ESM με πρόσχημα τις "επενδύσεις" και την καταπολέμηση της ανεργίας θα έχει τον πρώτο λόγο σε δίκτυα ενέργειας κρατών χωρών μέσω κρατικών και ιδιωτικών επενδύσεων. Θα επενδύουν με χρήματα των δημοσίων ταμείων των κρατών-μελών αλλά μέσω τραπεζών σε κατεστραμμένες χώρες. Κανονικός τζόγος με τα χρήματα ευρωπαίων φορολογούμενων για επενδύσεις που τον πρώτο λόγω θα τον έχουν τραπεζίτες και όχι ψηφισμένες κυβερνήσεις.

Όσο κι αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποβάλλει τον χαρακτηρισμό Μνημόνιο, υπάρχουν κάποιες υπογραφές μεταξύ της Ελλάδας και του ESFM/ESM. Δηλαδή μεταξύ μιας χώρα και μιας Μεγάλης Τράπεζας που κινεί τα νήματα υπογείως όλων των οικονομιών των κρατών-μελών της Ε.Ε.

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να θεωρεί ότι ο ESM, ο οποίος έχει δανείσει μέσω Μνημονίων το μεγαλύτερο ποσό που χρεώθηκε η Ελλάδα για την σωτηρία των ιδιωτικών της τραπεζών να μην έχει καμία υπόσταση, αλλά το ντοκιμαντέρ των μόλις 17 λεπτών αποδεικνύει ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης όχι απλά έχει υπόσταση αλλά είναι το μεγάλο αφεντικό όλων των κυβερνήσεων της Ε.Ε. Μια Τράπεζα που καθόλου τυχαία δεν δημιουργήθηκε από μία κρίση. Ίσως η κρίση δημιουργήθηκε για να γεννηθεί μία Τράπεζα Ολοκληρωτισμού.


Στον τοίχο

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/09/2015 01:38:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Κρίση, μητέρα των τραπεζών."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες