ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από admin Η.Ε.

Συναντήσεις του Π. Λαφαζάνη με φορείς για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Συναντήσεις του υπουργού ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνη, με αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική και εκπροσώπους των Δήμων της περιοχής.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης συναντήθηκε χθες στο υπουργείο με αντιπροσωπεία των Επιτροπών Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη ...
Χαλκιδική.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας ΥΠΑΠΕΝ Χριστίνα Μπαριτάκη, ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Απόστολος Αλεξόπουλος και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη.

Οι εκπρόσωποι των Επιτροπών Αγώνα παρουσίασαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις πολύμορφες αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η συνέχιση των εργασιών και η ανάπτυξη των εγκαταστάσεων εξόρυξης και επεξεργασίας της «Ελληνικός Χρυσός» τόσο στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων, όσο και στις γενικότερες αναπτυξιακές και παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής. Εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους καθώς η επιχείρηση στηριγμένη σε αποφάσεις αδειοδότησης των προηγούμενων κυβερνήσεων, των οποίων αμφισβητείται η νομιμότητα, προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα στις Σκουριές.

Αμέσως μετά, ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, τον πρώην Δήμαρχο Αριστοτέλη, Γιάννη Μίχο και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο και μέλος της Επιτροπής Αγώνα του Στρυμονικού Κόλπου, Βασίλη Ναούμ, παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Αλεξάνδρας Τσανάκα, Κατερίνας Παπανάτσιου και Κατερίνας Ιγγλέζη.

«Αιμορραγούμε σαν περιοχή» υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι χαρακτήρισαν φλέγον το ζήτημα του χρυσού και ζήτησαν τη συνδρομή του Υπουργείου για την επίλυσή του, καθώς υπάρχει γενικευμένη ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για τις απαράδεκτες δραστηριότητες της Eldorado Gold. Παράλληλα, ενημέρωσαν για τις έξι παρεμβάσεις του Δήμου Βόλβης προς το Συμβούλιο της Επικρατείας αναφορικά με τις αυθαιρεσίες της εταιρίας, καθώς και τις επόμενες κινήσεις που έχουν δρομολογήσει.

Και στις δύο συναντήσεις, ο υπουργός Παν. Λαφαζάνης επισήμανε πως το υπουργείο εξετάζει το ζήτημα των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Προς την κατεύθυνση αυτή, πρόσθεσε, έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής σε μια σειρά από ενέργειες, όπως: Η ανάκληση της Αρχιτεκτονικής και της Ηλεκτρομηχανολογικής Μελέτης της «Μονάδας Εμπλουτισμού Σκουριών». Η αναστολή της αποψίλωσης δάσους 300 στρεμμάτων. Η επιστροφή των τεχνικών μελετών που αφορούν τις Μονάδες Μεταλλουργίας και Εμπλουτισμού στο Μαντέμ Λάκκο, που όπως διαπιστώθηκε έχουν μια σειρά από παραλείψεις και άλλα προβλήματα.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ ανάφερε επίσης ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν έχουν καμία αντιδικία με τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, τους οποίους έχει επανειλημμένα διαβεβαιώσει ότι θα διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους. Η αντίθεση της κυβέρνησης, πρόσθεσε ο Π. Λαφαζάνης, είναι με τις αυθαιρεσίες της Eldorado Gold που είχε συνηθίσει να δρα ανεξέλεγκτα και να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, ενώ τώρα επιχειρεί να αξιοποιήσει τους εργαζόμενους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της.

Τέλος ο Π. Λαφαζάνης υποσχέθηκε ότι σύντομα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Χαλκιδική, όχι μόνο για να δει από κοντά την κατάσταση, αλλά και με στόχο να δρομολογηθεί ένα σχέδιο ουσιαστικής παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής, με την ανάδειξη όχι μόνο του τουρισμού, αλλά και όλων των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από admin Η.Ε. στις 6/04/2015 08:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Συναντήσεις του Π. Λαφαζάνη με φορείς για την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες