ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Με επιτυχία η μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015.

Ένα όνειρο με ανοιχτά τα μάτια της ψυχής...
Με επιτυχία η μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015, που διοργανώθηκε στο θέατρο Πέτρα της Πετρούπολης, το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015, το...
Σάββατο 6 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας, στάθηκε αντάξια των υποσχέσεων και της προσμονής των φίλων των αυθεντικών ακουσμάτων ψυχής, όντας μια από τις ομορφότερες γιορτές πολυφωνίας στο δεκαεξάχρονο ταξίδι του θεσμού.

Η αστική μη κερδοκοπική εταιρία «Άπειρος» Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού όχι μόνο καταφέρνει, δίχως ουσιαστική στήριξη από την πολιτεία, να κρατά ζωντανό έναν από τους μακροβιότερους θεσμούς της ζώσας παράδοσης στις τόσο δύσκολες μέρες μας αλλά διαρκώς τον αναβαθμίζει, εμπλουτίζοντας το περιεχόμενο και τις συμμετοχές, καθιστώντας τις εκδηλώσεις της μια μεγάλη αγκαλιά που περιέχει όλους όσους τραγουδούν και αγαπούν το παλαιότατο και πολυτιμότατο είδος της Λαϊκής Πολυφωνίας, προσφέροντας το χώρο για να διαμορφωθεί σιγά σιγά μια κοινότητα ερμηνευτών, ερευνητών και φίλων της πολυφωνίας που διαρκώς πληθαίνει. Το Πολυφωνικό Καραβάνι δημιουργεί μια Κοινότητα Πολυφωνίας!

Καλύτερη απόδειξη, η μεγαλύτερη συμμετοχή παρά ποτέ άλλοτε πολυφωνικών ομίλων, σχημάτων και συνόλων στη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015. Όταν αυτή η προσπάθεια ξεκινούσε το 2000 στο θέατρο «Παλλάς» συμμετείχαν μόλις επτά όμιλοι - προχθές στο θέατρο Πέτρας έσμιξαν και τραγούδησαν μαζί δεκαεπτά πολυφωνικοί όμιλοι, πάνω από εκατό πενήντα ερμηνευτές, προσυπογράφοντας τις αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον του πολυφωνικού τραγουδιού, μετά από μια εποχή που δοκιμάστηκε η επιβίωση της αυθεντικής ερμηνείας της.
Και αυτός είναι ένας από τους ομορφότερους καρπούς του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, του Πολυφωνικού Καραβανιού.

Το Σάββατο ήταν όλοι στην Πέτρα!
Έλληνες, Αλβανοί και Βούλγαροι με πολυφωνίες από την Ήπειρο, τη Βόρειο Ήπειρο, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία, το Βώλακα Δράμας, την Κέρκυρα. Οι απαράμιλλες κυράδες της Άνω Δερόπολης, ο διαχρονικά παρόν όμιλος του Άνω Πωγωνίου από τα χωριά Χλωμό και Πολύτσανη, ο αντιφωνικός όμιλος της Ομοοσπονδίας Μουργκάνας, οι πρωτοστάτες του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία», ο όμιλος του Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Οι Χάονες», η σφριγηλή πολυφωνία των Αλβανών μεταναστών LOT KURBETI, οι εξαίσιες RHODINA από τη Βουλγαρία, το «Πολυφωνικό της Ηπείρου» (Βαγγέλη Κώτσου), το πολυφωνικό σχήμα της Αετόπετρας Ιωαννίνων, το βορειοπηρώτικο πολυφωνικό «Οι Ρίζες μας», τα εργαστηριακά πολυφωνικά «Πολύφωνο» και «Πεντάτονο», το Εργαστήρι Πολυφωνικού Τραγουδιού της Πανηπειρωτικής, οι «Ιώ» σε γυναικείες ελλαδικές κι ελληνόφωνες πολυφωνίες μαζί με τον Χρίστο Δανάκη στην γκάιντα και την Έλληζαμπέτα Σκιαδά στα κρουστά που μας ταξίδεψαν και με Θρακιώτικους χορούς και τραγούδια. Και δίπλα στις εξαίσιες φωνές, η εξαιρετική ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τον Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι που ερμήνευσαν εμβληματικούς σκοπούς και τραγούδια, παίρνοντας τη σκυτάλη στην κορύφωση της γιορτής και συνοδεύοντας τον κυκλωτικό χορό όλων μέχρι αργά μέσα στη νύχτα. Ας επισημανθεί ότι τέσσερις από τους ομίλους συμμετείχαν για πρώτη φορά σε Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Ξεχωριστή στιγμή όταν ο Κώστας Κωνσταντάτος των ENCARDIA μαζί με τρεις υπέροχες ερμηνεύτριες τραγούδησαν πολυφωνικό τραγούδι από την Κάτω Ιταλία που μαθήτευσαν κοντά στη Vicenza Magnolo που "χάθηκε" τόσο νέα πριν λίγες μέρες. Η "Άπειρος" απένειμε βραβείο στη μνήμη της στον Κώστα Κωνσταντάτο για την πολύτροπη, πολύχρονη προσφορά του στο να κρατιούνται ζωντανά τα γεφύρια του Ιονίου που μας ενώνουν με την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία.

Η "Άπειρος» Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού βράβευσε επίσης τον πολυφωνικό όμιλο Άνω Πωγωνίου για την αδιάκοπη παρουσία του σε όλες τις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού,, την προεξάρχουσα από τις κυράδες της Άνω Δερόπολης Κατίνα Ρούτζιου, το ιστορικό μέλος του Πολυφωνικού των Κτισμάτων Ανθούλα Κώτσου. Δύο ξεχωριστά βραβεία απονεμήθηκαν στον Δήμο Πετρούπολης, δια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού κας Βάσως Πουλιγιαννοπούλου, για την αδιάκοπη στήριξή του στο έργο του Πολυφωνικού Καραβανιού και στην παλαίμαχο εκπαιδευτικό της Δυτικής Αθήνας Σπυριδούλα Διώχνου-Λαμπρίδη για την άοκνη και πρωτοπόρα προσφορά της στις Μεγάλες Γιορτές Πολυφωνικού Τραγουδιού.
Η «Άπειρος», διά του Προέδρου της και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού Αλέξανδρου Λαμπρίδη, ευχαριστεί την Πανηπειρωτική Συνομοπονδία Ελλάδας που στήριξε για μια ακόμη χρονιά τη διοργάνωση κι εκπροσωπήθηκε σε κορυφαίο επίπεδο με τον Πρόεδρο της Π.Σ.Ε. Γιώργο Δόση και τους αντιπροέδρους Σωτήρη Κολιούση και Κώστα Κωνή καθώς και των μελών του Προεδρείου Γιάννη Νάκη και Σπύρου Τζίμα και του Δ.Σ. Ελένης Ντάσιου, Μαρίνας Τζάγκου, Κώστα Λιάγκου, Νίκου Ζέκη.

Η «Άπειρος» ευχαριστεί επίσης τη χορηγό επικοινωνίας ERT OPEN, την «ΑΛΛΗ ΟΧΘΗ» Ενέργειες Πολιτισμού, το βιβλιοπωλείο «Πολιτεία», το φωτογράφο Κώστα Μπατσή, τη σκηνοθέτρια Διονυσία Κοπάνα, τη φωτογράφο Γεωργία Θεοδώρου, τον γραφίστα Γιώργο Λάμαρη, όλους τους εργαζόμενους του Θεάτρου Πέτρας και όλους όσοι στηρίζουν το έργο της 18 χρόνια τώρα.

Το Πολυφωνικό Καραβάνι, μετά τη Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015, με την τόσο μεγάλη επιτυχία σε τόσο δύσκολους καιρούς, συνεχίζει πιο αποφασιστικά το ταξίδι του. Επόμενος σταθμός το Μεγάλο Πολυφωνικό Καραβάνι, από την 1η έως και τις 9 Αυγούστου, από τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, σε όλη την παραμεθόρια Ήπειρο, την Αλβανία και την Κέρκυρα!

υ.γ.: φωτογραφίες Κώστα Μπατσή


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/08/2015 07:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Με επιτυχία η μεγάλη γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2015."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες