ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από admin Η.Ε.

Ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για το Xylella fastidiosa.

Όπως πληροφορηθήκαμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, ένας «κατά συρροή δολοφόνος» έχει τρυπώσει (κυριολεκτικά) το τελευταίο διάστημα στην Ευρώπη και για την ακρίβεια, στα ελαιόδεντρα της Νότιας Ιταλίας.

Πρόκειται για το βακτήριο «Xylella fastidiosa», το οποίο έχει προξενήσει τεράστιες ζημιές στους ελαιώνες της γειτονικής χώρας, απειλώντας τη γεωργία και την οικονομία της αλλά και τη γεωργία και την οικονομία ολόκληρης της...
Γηραιάς Ηπείρου.

Το βακτήριο προσβάλλει τα αγγεία του ξύλου και εμποδίζει τη μεταφορά νερού και ανόργανων θρεπτικών στοιχείων. Κατά συνέπεια, τα ασθενή φυτά εκδηλώνουν συμπτώματα μαρασμού, νέκρωσης και ξήρανσης του φυλλώματος, ακολουθούμενα, τελικά, από την πλήρη νέκρωση του φυτού. Η «Xylella fastidiosa» μεταδίδεται σε κοντινές αποστάσεις με έντομα φορείς, ενώ σε μακρινές αποστάσεις, μεταδίδεται με το πολλαπλασιαστικό υλικό. Σημειώνεται, ότι μεγάλος αριθμός φυτών είναι δυνατόν να προσβληθούν, χωρίς να εμφανίσουν συμπτώματα.

Επειδή η απειλή αυτή αφορά και την Ελλάδα, αφού μια ενδεχόμενη είσοδο και εξάπλωση του βακτηρίου στη χώρα μας εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:
1. Υπάρχουν προληπτικά μέτρα για την προστασία των καλλιεργειών της χώρας από το ως άνω επικίνδυνο βακτήριο; Εάν «ναι», ποια είναι αυτά;

2. Στην περίπτωση εισόδου και εξάπλωσης του ως άνω βακτηρίου στην Ελλάδα, υπάρχει κάποιο σχέδιο δράσης;

3. Προτίθεστε να προβείτε σε δειγματοληψίες στις καλλιέργειες της χώρας, προς αποφυγή των ως άνω δυσάρεστων συνεπειών από την είσοδο & εξάπλωση του εν λόγω βακτηριδίου;

4. Πραγματοποιούνται σχετικοί με την ενδεχόμενη ύπαρξη του ως άνω βακτηριδίου έλεγχοι; Αν «ναι», τι είδους;

5. Έχει καταγραφεί στην χώρα μας ανάλογο περιστατικό εμφάνισης του ως άνω βακτηριδίου; Αν «ναι», σε ποια περιοχή;

6. Γίνονται εισαγωγές φυτών από την Ιταλία; Αν «ναι», περνούν από οποιοδήποτε ειδικό έλεγχο;

7. Έχουν ενημερωθεί οι Περιφέρειες & οι καλλιεργητές για τους κινδύνους από το ως άνω βακτήριο;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Θέμα: «Αναγκαία τα μέτρα πρόληψης για το βακτήριο: “Xylella fastidious”, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ελαιοκαλλιέργεια»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από admin Η.Ε. στις 6/04/2015 08:20:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ερώτηση του Ν. Νικολόπουλου για το Xylella fastidiosa."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες