ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Ο Καμμένος, ο Γκάμπριελ και αυτά που δεν σας είπαν.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Πέρασε ακόμη μία εβδομάδα χωρίς αποτελέσματα ως προς τη συμφωνία με τους θεσμούς. Η πληροφόρηση, μα πολύ περισσότερο η παραπληροφόρηση είναι αυτό που κυριαρχεί σε τηλεόραση, έντυπο τύπο και διαδίκτυο,… και το λέω αυτό γιατί συνεχώς ακούμε και διαβάζουμε διάφορα τα οποία στην συνέχεια διαψεύδονται.

Η αλήθεια είναι, πως είναι μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών τα μέσα που προσεγγίζουν την ενημέρωση των ...
πολιτών ακομμάτιστα και έγκυρα.

 Βασιζόμενος σε αυτό το σκεπτικό έχω ετοιμάσει το σημερινό ρεπορτάζ, στο οποίο θα αναφερθώ σε γεγονότα αναμφισβήτητα.
Στη μέση, λοιπόν, των διαπραγματεύσεων, μα και στην ανάπτυξη της καθημερινής προσπάθειας της χειραγώγησης της κοινής γνώμης από ξένους και εγχώριους επιτήδειους,… γεγονότα περνούν στα ψιλά γράμματα των ειδήσεων και φευγαλέα από τα αυτιά και μάτια του πολίτη.

Γεγονότα αναμφισβήτητα εφόσον, έπειτα, ακολουθούν επίσημες αντιδράσεις.

 Αναφέρομαι σε μία από τις βασικότερες αιτίες της αποχώρησης της αντιπροσωπείας της χώρας μας από το Brussels Group, και αυτή είναι η απαίτηση των δανειστών μας να μειωθούν οι δαπάνες για ανταλλακτικά και καύσιμα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, κατά 40%.

Τη στιγμή που οι προκλήσεις κατά της χώρας συνεχώς αυξάνονται,
τη στιγμή που οι Αλβανοί, παρακινούμενοι από τους Τούρκους, δημιουργούν συνεχώς θέματα,
τη στιγμή που οι ίδιοι οι Τούρκοι προκαλούν ολοένα και περισσότερο, μία με το πλοίο υποκλοπών Τσανταρλί αλλά και με τις ασκήσεις γεφύρωσης υδάτινων κωλυμάτων και τις ασκήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Έβρου,
… αυτήν τη στιγμή  οι δανειστές μας επιχειρούν να ακινητοποιήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας με εύκολα διακριτούς στόχους.

Το θέμα προέκυψε έπειτα από συνέντευξη του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην γερμανική τηλεόραση, που μεταξύ άλλων στην ουσία ζήτησε τον αφοπλισμό της χώρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Γερμανία δέχεται την επιλογή της Ελλάδας να μην περικόψει τις χαμηλές συντάξεις, αρκεί όμως αντί αυτού, να ακυρώσει τις δαπάνες στα εξοπλιστικά.

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, που με ένα "tweet",  δηλαδή με σχόλιό του στο twitter, παρότρυνε τον αντικαγκελάριο να ζητήσει τα 200 εκατομμύρια που θέλει να περικόψει, από την Rheinmetall, δηλαδή από την εταιρεία που εμπλέκεται στα εξοπλιστικά σκάνδαλα και θησαύρισε με τις εικονικές και φουσκωμένες κοστολογήσεις από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα το tweet του Υπουργού έχει ως εξής: "Ο Γκάμπριελ υπολόγισε … Η Ραινμέταλ πήρε 2 δις, έδωσε μίζες 62 εκατομμύρια ευρώ, καταδικάστηκε στη Γερμανία και πλήρωσε 67 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα δώσει 200 εκατομμύρια;"

Τα λόγια από τη συνέντευξη του αντικαγκελάριου μπορούν να μας βάλουν σε πονηρές… σκέψεις, εφόσον για την ίδια περικοπή νοιάζονται ευρωπαϊκές εταιρείες εξοπλισμών όπως αυτή της Airbus.


Της οποίας… τα ελικόπτερα ΝΗ90 είναι συνεχώς προσγειωμένα λόγω συνεχών βλαβών, και φοβάται την τυχόν νέα προμήθεια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τα μεταφορικά ελικόπτερα UH-90L Sikorsky.

Εν κατακλείδι, έπειτα από τις απαράδεκτες αυτές δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελάριου είχαμε άμεση αντίδραση από την Ελληνική κυβέρνηση μέσω του Υπουργού.

Βέβαια ο Υπουργός θα μπορούσε να συνεχίσει το tweet του και να αναφέρει και άλλες αμαρτωλές εταιρείες όπως την ThyssenKrupp Marine Systems των υποβρυχίων που έγερναν, την Krauss Mafei των γυμνών λέοπαρντ και αρκετές ακόμη που είχαν στήσει χορό εκατομμυρίων μαζί με Έλληνες κυβερνητικούς και αξιωματούχους στις πλάτες των πολιτών.

Θεωρώ πως θα ακούσουμε ακόμη πολλά από τους θεσμούς και δανειστές μας και όσο θα περνά ο χρόνος θα πιέζουν την κατάσταση.

Έπειτα, είναι πλέον απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης στο αν θα υποκύψει στις ορέξεις τους, χρυσώνοντας το χάπι με το "επιλέξαμε το μικρότερο αναγκαίο κακό", ή αν θα συνεχίσει να μιλά για τήρηση της λαϊκής εντολής.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/15/2015 08:42:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Ο Καμμένος, ο Γκάμπριελ και αυτά που δεν σας είπαν."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες