ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Ο Σαμαράς καλεί σε πραξικόπημα και Ευρωμαϊντάν.

Του Ανδρέα Ζαφείρη.
1. Πόλωση με ολοένα και πιο έντονα ταξικά χαρακτηριστικά.
2. H Αριστερά και το αντιφασιστικό κίνημα σε θέση μάχης, όχι για μια εβδομάδα αλλά για ολόκληρη περίοδο.
3. Το λαϊκό κίνημα να εμποδίσει το light Μαϊντάν στο Σύνταγμα.

Ο παρακοιμώμενος του Βορίδη, ο συναγωνιστής του ...
Άδωνι και του υιού Πλεύρη στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή κάλεσε σε Ευραμαϊντάν.

Αρχικά χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πραξικόπημα, τόσο στην ομιλία του όσο και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον ΠτΔ, δίνοντάς με αυτό τον τρόπο την ιδεολογική κάλυψη σε επίδοξους Νμίτρο Γιάρος, με γραβάτα ή όχι, και σε οποιαδήποτε ενέργεια θα αναφέρεται στην «εθνική κόκκινη γραμμή» της παραμονής της χώρας στη «καρδιά της Ευρώπης».

Όμως ο χαρακτηρισμός «πραξικόπημα» δεν είναι το μοναδικό σημείο που λειτουργεί ως παραίνεση σε οποιουδήποτε τύπου ενέργειες. Το πιο επικίνδυνο είναι η άμεση, τρομοκρατική, αναφορά του στον εμφύλιο πόλεμο της Ουκρανίας.

«...σήμερα υπάρχουν λαοί που αγωνιούν κι αγωνίζονται και κάνουνε μάχες(!!!) για να μπουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«..κάνουνε μάχες..» για να μπούνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθεστώτα Φρανκεστάϊν όπως του Κιέβου, καθεστώτα με φασιστικά αλλά και νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά, καθεστώτα που αφού πραξικοπηματικά κατέλαβαν την εξουσία έχουν βυθίσει μια ολόκληρη χώρα στον εμφύλιο, στο θάνατο, τη φτώχεια, στο όνομα της δικής τους «κόκκινης εθνικής γραμμής», που συμπτωματικά ταυτίζεται με αυτή του κ.Σαμαρά.

Η αριστερά δεν πρέπει να υποτιμήσει το παράγοντα «δρόμος» την περίοδο που ανοίγεται μπροστά της κι που σίγουρα δεν τελειώνει (αλλά μάλλον αρχίζει) με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Δε πρέπει να σταθεί στην εικόνα που είχαν οι πρώτες φιλοευρωπαϊκές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα. Οι συγκεντρώσεις των selfie και των θαμώνων της πλατείας Κολωνακίου.

Για δεκαετίες ένας ολόκληρος λαός ανατράφηκε με το δόγμα «ανήκωμεν εις την Δύση». Για 35 χρόνια η Ε.Ε. θεωρείται το κοινό μας σπίτι και για 15 χρόνια το ευρώ το νόμισμα του «τέλους της ιστορίας» (μας).

Η εκστρατεία φόβου που έχει εξαπολυθεί, μια εκστρατεία που ανάλογή της δεν έχει προϋπάρξει σε χώρα της Δύσης, σιγά σιγά θα αποδίδει καρπούς και σε επίπεδο δράσης-αντίδρασης.

Στρώματα, όπου το ιδεολογικό (αντικομμουνισμός) θα ταυτίζεται με τον φιλοευρωπαϊσμό/φιλοδυτικό ή το αντίθετο, στρώματα που έχουν υλικούς δεσμούς με την «ευρωπαϊκή ιδέα» ή στρώματα που ο φόβος θα λειτουργήσει ως ισχυρό αναβολικό καθώς θα υποδαυλίζεται από τα media του τρόμου, με την ιδεολογική κάλυψη του «πραξικοπήματος» και του «εθνικού μονόδρομου», είναι πιθανό να αποτελέσουν το κορμό ενός «Μαϊντάν» -έστω και light- και ισχυρό και κρίσιμο μέσο πίεσης.

Η αριστερά δεν πρέπει να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο. Τα όσα έγιναν στην Ουκρανία είναι ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η υποτίμηση του αντιπάλου.

Η αριστερά θα πρέπει να κυριαρχήσει άμεσα στο δρόμο. Με τον όγκο της, τη δυναμική της, την οργάνωσή της, την αποφασιστική και συγκρουσιακή της στάση , όπου και εάν χρειαστεί.

Με ανοιχτές, παλλαϊκές επιτροπές Ρήξης στις γειτονιές, αλλά και –κυρίως- στο Σύνταγμα, όπου το ζήτημα δεν θα είναι η «ηγεμονία» στο κίνημα αλλά η «ηγεμονία» απέναντι στον αντίπαλο.

Από Δευτέρα η σύγκρουση δεν θα είναι απλά «πόλεμος χαρακωμάτων». Τράπεζες, media, κόμματα και «φιλοευρωπαϊκού» τύπου αγανακτισμένοι θα περάσουν στη κλιμάκωση. Μια μεγάλη περίοδος και μια μεγάλη ευκαιρία… μόλις ξεκίνησε.Ανδρέας Ζαφείρης
iskra.gr 


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/29/2015 07:14:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ο Σαμαράς καλεί σε πραξικόπημα και Ευρωμαϊντάν. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες