ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Οι BRICS, ο Greek Stream και οι Αμερικάνοι.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Πέρασε το τριήμερο με τη θρησκευτική αργία του Αγίου Πνεύματος για τη χώρα μας χωρίς ωστόσο να σταματούν οι πολιτικές εξελίξεις και με αποτέλεσμα ξένα και εγχώρια ΜΜΕ να δημοσιεύουν συνεχώς.

Η εφημερίδα Δημοκρατία δημοσίευσε δηλώσεις του Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης-Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη, που έκανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), πως η ...
Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα που ετοιμάζει και θα καταθέσει για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

"Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS. Το σχετικό τίμημα για τη συμμετοχή της Ελλάδας ως ένα από τα πρώτα μέλη της Τράπεζας, θα είναι συμβολικό και θα μπορεί να καταβληθεί με δόσεις, ενώ αμέσως μετά τη συγκρότηση και λειτουργία της θα μπορεί να δεχθεί χρηματοδοτική αναπτυξιακή στήριξη" δήλωσε ο Υπουργός.

Με τον Ρώσο υπουργό προχώρησε και η συζήτηση για την πιστωτική διευκόλυνση που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες στην ελληνική εταιρεία που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει το έργο της κατασκευής του νέου αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από την Ελλάδα.
Έπειτα από αυτή την συζήτηση, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είπε πως "Η αποπληρωμή του δανείου, που θα παράσχουν οι ρωσικές τράπεζες, θα γίνει από τα κέρδη κατά τη λειτουργία του αγωγού και αυτή η διευκόλυνση δεν σχετίζεται με τα δάνεια ή την οικονομική βοήθεια μεταξύ κρατών".

Τον Ιούλιο, για πρώτη φορά, μεγάλη αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων αξιωματούχων με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συμμετάσχει στο διήμερο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ένα σημαντικό γεγονός τόσο από οικονομική αλλά και από πολιτική άποψη.

Όπως μάλιστα τονίζεται, είναι πιθανό να υπογραφεί και το διμερές μνημόνιο για την κατασκευή του νέου αγωγού φυσικού αερίου Greek Stream στη θέση του South Stream, αφού ήδη η Ελλάδα και η Ρωσία επεξεργάζονται το πρωτόκολλο για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ρωσικό RIA-Novosti μεταδίδει δηλώσεις του Υπουργού έπειτα από την συνάντησή του με τον επικεφαλής της Gazprom. ….
"Ακόμη δεν συζητήσαμε πώς ακριβώς θα χρηματοδοτηθεί το σχέδιο του αγωγού, αλλά γνωρίζουμε ήδη ότι το κατά προσέγγιση κόστος του αγωγού θα είναι περίπου 2 δις ευρώ και η κατασκευή του θα δημιουργήσει περίπου 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας, γεγονός πολύ σημαντικό για τη χώρα μας που υποφέρει από υψηλό επίπεδο ανεργίας. Παράλληλα με τις κατασκευαστικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν και συνοδευτικές εργασίες ή δραστηριότητες και θα υπάρξει περαιτέρω ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας που αντιμετωπίζει προβλήματα"  είπε ο Π. Λαφαζάνης στο ρωσικό πρακτορείο.

Ο Υπουργός δεν δίστασε να "καρφώσει" τους Αμερικανούς που είναι αντίθετοι στην προώθηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου, αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενέστατες γι αυτούς εξελίξεις, αλλά και για τις προσπάθειές τους να μεσολαβήσουν για την ακύρωση της απόφασης μας για την ένταξη της Ελλάδας στους BRICS.
Τόνισε πως η θέση της Ουάσινγκτον δεν πρόκειται να κάνει την Αθήνα να αλλάξει τη δική της, και ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει εφόσον θεωρεί πως το όλο εγχείρημα είναι επωφελές για την Ελλάδα αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.

"Δυστυχώς, ως προς τον αγωγό με το ρωσικό αέριο, η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αρνητική. Η θέση αυτή, μου εκφράστηκε κατά την πρόσφατη συνάντηση με αρμόδιο αξιωματούχο των ΗΠΑ. Εμείς υποστηρίζουμε τον αγωγό, θέλουμε να περάσει από ελληνικό έδαφος, και είμαστε πεπεισμένοι πως θα έχει σημαντικά οφέλη για τα ευρωπαϊκά έθνη, και διαφωνούμε πλήρως με την θέση των ΗΠΑ.

Ο ρωσικός αγωγός, που θα αντικαταστήσει την ουκρανική οδό αερίου είναι απολύτως απαραίτητος για την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είναι καλοδεχούμενος από όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους λαούς, που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες να έχουμε απρόσκοπτη ροή φυσικού αερίου" ανέφερε ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το άνοιγμα της Ρωσίας όμως προς τη χώρα μας δεν γίνεται μόνο με τον αγωγό και τη συμμετοχή της στην αναπτυξιακή τράπεζα των ΒRICS.
Η συνέχεια της επίσκεψης του Ρωσικού κλιμακίου στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Αίγιο, αλλά και της επίσκεψης του Πάνου Καμμένου στη Μόσχα, γεγονότα για τα οποία σας είχα ενημερώσει έγκαιρα σε άλλη εκπομπή, ….
η συνέχεια λοιπόν,  είναι η επίσημη γραπτή πρόταση της ομόθρησκης χώρας για συμπαραγωγή με την Ελλάδα, νέων τυφεκίων καλάσνικοφ.

Το ενδιαφέρον αυτό της Ρωσίας δεν είναι καινούριο σας θυμίζω.
Από το 2006 ο υφυπουργός Άμυνας Μιχαήλ Δημήτριεφ είχε εκδηλώσει την πρόθεση της Ρωσίας για διεύρυνση αμυντικοτεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα.

Ωστόσο, μόλις πριν από λίγες ημέρες έφθασε στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών έγγραφο από την Μόσχα με λεπτομερέστατη πρόταση των Ρώσων για συμπαραγωγή τυφεκίων.
Ένα έγγραφο που παρ΄ όλα τα προβλήματα εξετάζεται σοβαρά, εφόσον έχει δοθεί χρονική διορία για την απάντηση της Ελλάδας.

Η ιδέα μιας συνεργασίας με τους Ρώσους για την συμπαραγωγή όπλων σε Ελληνικά εργοστάσια πρέπει να μας ενθουσιάζει όλους.
 Είναι μία συνεργασία με ορίζοντες για τη χώρα και αρκεί μόνο να υπάρξει πολιτική βούληση για να επιτευχθεί.

Λέω πολιτική βούληση, γιατί είναι ευνόητο πως μία συνεργασία της Ελλάδας με την Ρωσία, και μάλιστα στην συμπαραγωγή όπλων με την ονομασία Καλάσνικοφ, δεν θα αρέσει στους Δυτικούς συμμάχους μας.
Και φυσικά πολύ περισσότερο δεν θα αρέσει σε Αμερικανούς και ΝΑΤΟ, να εξοπλιστεί ο Ελληνικός στρατός με ανατολικού τύπου όπλα.


Αν και ο στόχος της συμπαραγωγής των Καλάσνικοφ είναι οι πωλήσεις σε τρίτες χώρες, εντούτοις δεν πιστεύει κανείς πως από τη στιγμή που θα ξεκινήσουν να παράγονται τα όπλα στην Ελλάδα δεν θα εφοδιαστούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας με αυτά,  αφού τα  …τι άλλης προέλευσης…  γερμανικά G3 είναι παλαιωμένα και γεγονός είναι ότι ήδη τα νέα Καλάσνικοφ δοκιμάστηκαν από τους Έλληνες κομάντος των ΟΥΚ με εξαιρετικές εντυπώσεις.

Ακόμη ένα πρόβλημα που πρέπει να ξεπεραστεί είναι το λιγοστό προσωπικό των ΕΑΣ, και το θέμα της απαγόρευσης προσλήψεων νέου προσωπικού λόγω μνημονιακών δεσμεύσεων, κάτι που θεωρώ πως μπορεί να επιλυθεί με πολλούς τρόπους.Θεωρώ πως με μία τέτοια συνεργασία θα υπάρξει τεράστιο οικονομικό όφελος για τη χώρα μας, και θα πρόκειται για αλλαγή σελίδας στην μέχρι τώρα τυφλή υποταγή στα σχέδια και ορέξεις των Δυτικών που δεν μας άφηναν ή βοηθούσαν να παράγουμε ούτε καρφίτσα έτσι ώστε να έχουμε ως χώρα οποιοδήποτε οικονομικό ή έστω ανταποδοτικό όφελος.

Επίσης θεωρώ πως η τελική ένταξή μας στην αναπτυξιακή τράπεζα της Ευρασιατικής Ένωσης θα είναι η μεγαλύτερη γεωπολιτική στροφή της χώρας στην ιστορία της.

Ένα τέτοιο γεγονός θα σημάνει την αρχή της αλλαγής του γεωπολιτικού χάρτη όχι μόνο της περιοχής αλλά όλου του κόσμου, εφόσον θεωρώ πως έπειτα από κάτι τέτοιο θα υπάρξουν πολλές ακόμη παραδοσιακά δυτικές χώρες που θα προσπαθήσουν να ενταχθούν στο νέου τύπου Ανατολικό σχήμα, με αποτέλεσμα την αλλαγή ισορροπιών και ισχύος, αλλά και την μεγαλύτερη γεωπολιτική ήττα των ΗΠΑ στην ιστορία τους. 


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/02/2015 09:26:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Οι BRICS, ο Greek Stream και οι Αμερικάνοι. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες