ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Όλοι τα λένε για το ΔΝΤ, μόνο εμείς δεν το καταλαβαίνουμε... Βολιβία και Ισημερινός κατά του ΔΝΤ, στηρίζοντας την Ελλάδα.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο).
Πέρασε ακόμη ένα τριήμερο, από το τελευταίο μας ραντεβού, με τις εξελίξεις να είναι στάσιμες σε ότι αφορά την ύπαρξη συμφωνίας της χώρας με τους θεσμούς.

Ωστόσο η απουσία πολιτικών εξελίξεων, λόγω Σαββατοκύριακου, δίνει χώρο στο διαδίκτυο για αρθρογραφία, από αναλυτές και δημοσιογράφους, για το μέλλον των διαβουλεύσεων και έτσι κάποιος που θέλει να κάνει ρεπορτάζ προς την ...
ενημέρωση των πολιτών, όπως εγώ, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και να αξιολογήσει περισσότερο τυχόν γεγονότα, και λιγότερο απόψεις και γνώμες, και από τη δεύτερη περίπτωση επιλεκτικά ως προς τη σοβαρότητά τους.

Έπειτα από την επίσημη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των BRICS, αλλά και έπειτα από την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Greek Stream, υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις εφόσον είναι πλέον σαφές πως η Ελλάδα συμβάλλει στην αλλαγή του γεωπολιτικού χάρτη.

Άρθρα με αναλύσεις περί χρεωκοπίας και διάφορες φουμαρολογίες περί κλειστών τραπεζών και επιβολή capital control εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο από διάφορους ιστοτόπους.
Μάλιστα υπήρχαν δηλώσεις από Έλληνες τραπεζικούς αναλυτές πως δεν θα λειτουργούν οι τράπεζες σήμερα αφού απήλθε η πλέον σημαντική ημερομηνία, όπως την χαρακτήριζαν συνεχώς, της 18ης Ιουνίου.

Με τις τράπεζες ανοιχτές λοιπόν σήμερα, καταλαβαίνει και ο πιο αδαής πως σκοπός ήταν και συνεχίζει να είναι ο εκφοβισμός των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει εδώ να τονίσω πως επιτέλους είναι καιρός να αξιολογήσουν όλα αυτά που ακούνε και διαβάζουν από διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και διαδίκτυο.
Να αξιολογήσουν την εγκυρότητα, την αληθοφάνεια, αλλά κυρίως την πρόθεση,  και να κάνουν το δικό τους μποϊκοτάζ.

Δηλώσεις του Ρώσου Πρόεδρου Βλάντιμίρ Πούτιν σχετικά με την κατάσταση και τις αντιδράσεις κάποιων για την υπαγωγή της Ελλάδας ως το πρώτο μη ιδρυτικό μέλος της τράπεζας των BRICS, αλλά και την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για τον Greek Stream, αποκρύφτηκαν επιμελώς από την πλειοψηφία των Ελληνικών μίντια.

Το πρακτορείο RIA NOVOSTI γράφει για την επίθεση που έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτική της έναντι της Ελλάδας, αφού δήλωσε πως δεν βλέπει την Ευρωπαϊκή Ένωση να δίνει κάποια βοήθεια στη χώρα αλλά ούτε να φροντίζει για την ανάπτυξη της.

Χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:
"Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει η Ελλάδα να πληρώσει το χρέος της τότε θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αλλά πώς θα συμβεί αυτό όταν σαμποτάρει την ανάπτυξη στην Ελλάδα;», και φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή του αγωγού συνέχισε: «Τι κακό υπάρχει με τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ελλάδα; Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να μας χειροκροτεί. Τι κακό υπάρχει με τη δημιουργία νέων θέσεων στην κατασκευή του αγωγού;"

Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση και να σας πω μερικά πράγματα σχετικά με τον Greek Stream.
Ο αγωγός Greek Stream θα συνδεθεί με τον Turkish Stream του οποίου οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη ξεκινήσει.
Ο αγωγός με διαδικασίες fast track θα ξεκινήσει το 2016 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2019 με το συνολικό του κόστος να φθάνει τα 2 δις ευρώ.

Το έργο της κατασκευής θα απασχολήσει άμεσα περίπου 10.000 εργαζομένους υψηλής εξειδίκευσης, ενώ εκτιμώνται άλλες 40.000 θέσεις εργασίας για την υποστήριξη του έργου.

Ελλάδα και Ρωσία θα έχουν από το 50% των μετοχών της κοινοπραξίας για την διαχείριση του αγωγού και τα κέρδη που θα αποφέρει, αφού θα περνάνε 47 δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.
Η Ρωσία κατανοώντας το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας αναλαμβάνει όλο το οικονομικό κόστος της κατασκευής και συμφωνεί να παρακρατά μέρος των εσόδων της Ελλάδας μέχρι την αποπληρωμή του μεριδίου της, τα οποία έσοδα εκτιμώνται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Φυσικά είναι ευνόητο το όφελος της μείωσης του κόστους κατανάλωσης στους πολίτες και αυτό υπολογίζεται στο 10% της σημερινής τιμής.

Ο Greek Stream είναι ένα μεγάλο έργο για τη χώρα, υψίστης Εθνικής σημασίας, που μόνον οφέλη μπορεί να έχει.

Κλείνοντας την παρένθεση για τον αγωγό, συνεχίζω το ρεπορτάζ για την ενημέρωσή σας και θέλω να σας αναφέρω ακόμη δύο γεγονότα που επιμελώς και εντέχνως αποκρύφτηκαν από την πλειοψηφία των Ελληνικών μίντια.

Το ένα είναι οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Βολιβίας, Αλβάρο Γκαρσία Λινέρα σχετικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις επιπτώσεις στη χώρα του και γενικά στην Λατινική Αμερική.

Η Βολιβία προεδρεύει της Επιτροπής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Αναδιάρθρωση του Εξωτερικού Χρέους των Χωρών, και ο Γκαρσία Λινέρα ενημέρωσε την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως επιθυμεί τη στενή συνεργασία της Επιτροπής με την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο Αντιπρόεδρος εξέφρασε την αλληλεγγύη της Βολιβίας προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας: "Στηρίζουμε, υποστηρίζουμε και συμφωνούμε με οποιαδήποτε απόφαση ή δράση της Κυβέρνησης, που έχει ως στόχο περισσότερη εθνική κυριαρχία και περισσότερη ευημερία προς όφελος του λαού.
Η Βολιβία στηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που κινούνται προς την κατεύθυνση του αγώνα εναντίων των εκβιασμών των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων."

Αναφερόμενος στα προβλήματα των χωρών της Λατινικής Αμερικής σχετικά με τα χρέη τους σε Διεθνής Οργανισμούς δήλωσε χαρακτηριστικά:
"Οι απαιτήσεις για την αποπληρωμή των εξωτερικών χρεών των χωρών στη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 έναντι των διεθνών Οργανισμών, το μόνο που πρόσφεραν στην Λατινική Αμερική ήταν είκοσι χρόνια χαμένα…. 
Είκοσι χρόνια ύφεσης, 
είκοσι χρόνια δημοσιονομικής προσαρμογής, 
είκοσι χρόνια απώλειας και μείωσης των δικαιωμάτων και δεν θέλουμε να συμβεί το ίδιο στην Ελλάδα. 
Η Λατινική Αμερική έχει μάθει πολύ καλά, ότι το να ακολουθεί κανείς τις προσταγές αυτές των διεθνών Οργανισμών δεν οδηγεί παρά μόνο στην καταστροφή της οικονομίας και των λαών. 
 Τα βιώματα και η εμπειρία μας μας δείχνουν ότι τέτοιου είδους εξωτερικά χρέη είναι άδικα, είναι καταχρηστικά, είναι παράνομα, και με τις σημερινές συνθήκες δεν είναι δυνατόν να αποπληρωθούν."

Το δεύτερο θέμα που θέλω να αναφερθώ και θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή, είναι αυτό των δηλώσεων του Προέδρου του Ισημερινού, Ραφαέλ Κορρέα, που παρέλαβε μία χρεοκοπημένη και υποδουλωμένη χώρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και με την στήριξη του λαού του Ισημερινού κατάφερε την αποδέσμευση της χώρας και την επιστροφή της στην ανάπτυξη με τον εντυπωσιακό ρυθμό του 4,3% .

Οι δηλώσεις – βόμβες του Προέδρου για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα ΜΜΕ έγιναν σε συνέντευξη που έδωσε στο Euronews.

Ο Ραφαέλ Κορρέα ήταν καταπέλτης για την μεθοδολογία αλλά και την σκοπιμότητα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα του και την σύγκρινε με της Ελλάδας αναφέροντας:
"Εκπρόσωποι χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, πριν την έλευση του ΔΝΤ, έμπαιναν στο υπουργείο οικονομικών με βαλίτσες και σακούλες γεμάτες με χρήμα. Μαύρο χρήμα για να δωροδοκήσουν υπουργούς, ώστε να δεχθούν δάνεια για αγορές π.χ. όπλων. Έτσι ακριβώς χτιζόταν το χρέος και βέβαια αυτό γινόταν με την απόλυτη συνεργασία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έπαιρναν το μερτικό τους.

Έπειτα ερχόταν η κρίση και το ΔΝΤ ως σωτήρας για να την αντιμετωπίσει...
Τι να αντιμετωπίσει;…. 
Το ΔΝΤ απλώς φρόντιζε για την μεταφορά του δημόσιου και ιδιωτικού πλούτου πίσω στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στην ουσία ρευστοποιούσε τα δάνεια και αυτά πληρωνόντουσαν από ξεπούλημα των εθνικών πόρων, την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα εξαθλίωσης.

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, κάνουν ότι έκαναν και σε εμάς. Ίδιες μεθόδους για να έλθει το ΔΝΤ στην χώρα, που βέβαια δεν εφαρμόζει καμία στρατηγική αντιμετώπιση της κρίσης, παρά ρευστοποίηση ενός ιδιωτικού χρέους που πληρώνεται από μειώσεις μισθών, επιδομάτων, μαζικές απολύσεις. Οι πολίτες χωρίς να λάβουν τίποτα από τα δάνεια, αλυσοδένονται με διάφορα μνημόνια, για να ξεπλυθεί ένα ιδιωτικό χρέος. Αυτό είναι η απόλυτη κυριαρχία των ισχυρών του χρήματος πάνω στον άνθρωπο."

Αναφερόμενος στο πως η χώρα του μπόρεσε να ξεφύγει από τα νύχια του ΔΝΤ και να επιστρέψει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς είπε:
"Ξέραμε ότι το κλειδί ήταν να προστατεύσουμε την παραγωγή και τις θέσεις εργασίας. Δεν ακούσαμε τις σειρήνες που έλεγαν ο καθένας για την πάρτη του. Προστατεύσαμε λοιπόν την παραγωγή και την δουλειά μας με ένα ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, που αποτέλεσε πόλο έλξης για ιδιώτες επενδυτές. Ισχυρές επενδύσεις σε υποδομές, παιδεία και ενέργεια. Έτσι φτάσαμε στο 4,3% που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο."

Και οι δύο συνεντεύξεις των Προέδρων έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και μπορεί ο καθένας σας να τις βρει στο διαδίκτυο για να τις διαβάσει ολόκληρες.
Θεωρώ πως είναι αντικειμενικές εφόσον δεν έχουν κανένα όφελος από μία χώρα σαν την Ελλάδα, που είναι μάλιστα τόσο μακριά αλλά και χωρίς να υπάρχει κάποιου είδους συνεργασία με τις χώρες τους.

Για ακόμη μία φορά θα τονίσω την απουσία της δημοσίευσης των συνεντεύξεων από τα Ελληνικά ΜΜΕ.
Συνεντεύξεις από πολιτικά πρόσωπα μεγάλης λαϊκής αποδοχής , για θέμα άμεσα συνυφασμένο με την Ελληνική κατάσταση.

Επίσης για ακόμη μία φορά θα σας τονίσω την αναγκαιότητα της ενημέρωσης από το διαδίκτυο, πάντα επιλεκτικά, αλλά με το δικαίωμα επιλογής ανάμεσα σε χιλιάδες ιστοτόπους και όχι ανάμεσα σε 3-4 Αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια και άλλες τόσες εφημερίδες.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/22/2015 10:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Όλοι τα λένε για το ΔΝΤ, μόνο εμείς δεν το καταλαβαίνουμε... Βολιβία και Ισημερινός κατά του ΔΝΤ, στηρίζοντας την Ελλάδα. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες