ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Ωμή παρέμβαση Γιούνκερ υπέρ του "Ναι" στο δημοψήφισμα.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής "Ελλήνων Πολιτεία".
Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28 Ιουνίου 2015, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να αποφασίσει μέσω δημοψηφίσματος, την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου 2015, εάν εγκρίνει ή όχι το τελεσίγραφο των δανειστών – τοκογλύφων “εταίρων” μας στην ΕΕ, και το οποίο αφορά την αποδοχή από πλευράς της ελληνικής κυβερνήσεως, νέων δυσβάσταχτων οικονομικών υφεσιακών μέτρων, προκειμένου να αρχίσει εκ νέου η χρηματοδότηση προς το ελληνικό κράτος με βάσει το δεύτερο Μνημόνιο.

Μια χρηματοδότηση που διακόπηκε παράτυπα από τον...
Αύγουστο του 2014, επί της προηγούμενης κυβερνήσεως Σαμαρά – Βενιζέλου!

Αυτή η απόφαση του Πρωθυπουργού είναι απόλυτα Συνταγματική αλλά και Δημοκρατική. Από την άλλη πλευρά, έχουν το δικαίωμα όλα τα κόμματα κοινοβουλευτικά και μη, να διατυπώσουν προς τον ελληνικό λαό το γιατί υποστηρίζουν το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ.

Όπως, είναι απόλυτα ελεύθερο και δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών αυτής της χώρας, να αποφασίσουν υπέρ της μιας ή της άλλης θέσεως του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, δεν δίνεται από πουθενά το δικαίωμα στους “εταίρους” μας να προσπαθήσουν να επηρεάσουν την ελεύθερη βούληση του ελληνικού λαού.

Δεν επιτρέπεται στους θεσμούς (EE, ΕΚΤ, ΔΝΤ) να προσπαθήσουν να τρομοκρατήσουν με ψευτο-διλλήματα και να καθορίσουν την απόφαση των Ελλήνων πολιτών.

Όμως, παρότι δεν παρήλθαν δυο 24ωρα από την κυβερνητική απόφαση περί δημοψηφίσματος, υπήρξε αήθης παρέμβαση στα εσωτερικά της Πατρίδος μας από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, σε συνέντευξη που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουνίου 2015 στα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
Ο κ. Γιουνκέρ, χωρίς να κρατήσει ελαχίστως τα προσχήματα, προέτρεψε τους Έλληνες ψηφοφόρους να ψηφίσουν υπέρ του ΝΑΙ.
Δηλαδή, συντάχθηκε απόλυτα με τη θέση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του “Ποταμιού”. Και έχει αυτό, την ιδιαίτερη αξία του!

Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων, ο υπάλληλος των τραπεζών και των αγορών:
• Θα ήθελα να ζητήσω από τον ελληνικό λαό να ψηφίσει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Να πει ΝΑΙ στις προτάσεις μας.

• Οι Έλληνες δεν πρέπει να “αυτοκτονήσουν”, να πουν ΝΑΙ ανεξάρτητα από το ερώτημα που θα τεθεί. Ένα ΟΧΙ θα σήμαινε ότι η Ελλάδα λέει ΟΧΙ στην Ευρώπη.

• Περιμένω να συνεχίσει η ευρωζώνη να έχει 19 μέλη.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν – λίγο αργότερα – και οι δηλώσεις της Καγκελαρίου της Γερμανίας Μέρκελ καθώς και του Αντικαγκελαρίου Γκάμπριελ της κυβέρνησής της.

Έτσι, αναλώθηκαν σε μια προσπάθεια κατατρομοκράτησης και χειραγώγησης της ψήφου του λαού μας!
Δηλαδή, όλος ο ευρωπαϊκός θίασος των δανειστών- τοκογλύφων, ανέλαβε το ρόλο του. Αφού διαπίστωσαν πως οι εγχώριοι υποτακτικοί τους απέτυχαν στην τρομοκράτηση του λαού μας.

Θα πρέπει όμως, να δούμε, γιατί ανησύχησαν τόσο πολύ και άρχισαν από την αρχή μιας σκληρής για την Πατρίδα μας εβδομάδα, να κάνουν τέτοιες αήθεις και ανεπίτρεπτες παρεμβάσεις στα εσωτερικά μας.

Το πρωί της Δευτέρας, μόλις άνοιξαν τα Χρηματιστήρια της Ευρώπης, υπήρξε μια κάθετη πτώση από 3 έως 6%.
Παράλληλα, παρουσίασε αυξητικές τάσεις το κόστος δανεισμού στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Δηλαδή, των χωρών του “φτωχού νότου” της ΕΕ των ισότιμων “εταίρων”.
Έτσι γύρω στο μεσημέρι, το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη έχανε 3,06%, το Παρίσι 3,18%, το Λονδίνο 1,57%, η Μαδρίτη 3,68% και το Μιλάνο 3,69%.
Ενώ στο κόκκινο έκλεισαν και οι αγορές στην Ασία, με το δείκτη Nikkei 225 να χάνει 2% στο Χρηματιστήριο του Τόκιο.
Μεγάλες πιέσεις δε, δέχθηκε και το ευρώ στην αγορά συναλλάγματος.

Επίσης, η κρίση που δημιουργεί η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο της προσοχής της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας, που φοβάται την απόλυτη αποσταθεροποίηση των χρηματοοικονομικών αγορών.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν όλοι, γιατί τους έπιασε κρύος ιδρώτας, μόλις και μετά βίας αρχίζουν να πιστεύουν πως είναι δυνατόν να σπάσει ένας κρίκος από τους 19 της ευρωζώνης;
Που θα έχει ως αποτέλεσμα να διαλυθεί όλη η αλυσίδα;
Γιατί, σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη της συνοχής, της αλληλεγγύης, της ευημερίας των Εθνών Κρατών την οποία οραματίσθηκαν οι ιδρυτές της.

Η σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι το κέντρο της Παγκόσμιας Εξουσίας των αγορών.
Επένδυσαν όλα τα τελευταία χρόνια στην κατατρομοκράτηση των ευρωπαϊκών λαών, υπαγορεύοντας υφεσιακά οικονομικά μέτρα που εξαθλίωσαν τα ισότιμα μέλη – κράτη της Ε.Ε. και τους λαούς της.

Στην Πατρίδα μας, για μια 5ετία επέβαλαν και εφάρμοσαν μέσω των μνημονιακών ελληνικών κυβερνήσεων δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα κατά της Κοινωνίας.
Μέτρα στραγγαλισμού του λαού, χωρίς καμιά αχτίδα ελπίδας για ανάπτυξη της χώρας.

Η νέα ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε να διαπραγματευθεί τους τελευταίους 6 μήνες με σύνεση και φρόνηση.
Στη λογική της ανάπτυξης της χώρας, για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταποκριθεί και στις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Έδειξε αρκετή υποχωρητικότητα και παρέβη κόκκινες προεκλογικές γραμμές.

Αντ΄ αυτού, οι “εταίροι” μας επέδειξαν περιφρόνηση προς την εντολή που έδωσε στις 25 Ιανουαρίου 2015 ο ελληνικός λαός στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ήθελαν να εξακολουθεί η Ελλάδα να είναι το πειραματόζωό τους στα σκοτεινά υπόγεια σχέδιά τους.

Η Ελλάδα και κατά το παρελθόν δέχθηκε τέτοιου είδους τελεσίγραφα και αντιστάθηκε.
Αντιστάθηκε και νίκησε.
Ένα ΟΧΙ θα δείξει πως η Ελλάδα είναι κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος.
Ένα ΟΧΙ θα ξεσηκώσει και άλλους λαούς της Ευρώπης, προς διαμόρφωση μιας άλλης Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα αγγίζει τα οράματα των ιδρυτών της.
Το ΟΧΙ σημαίνει πως ο ελληνικός λαός θέλει μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας των λαών.
Το ΟΧΙ σημαίνει πως ο λαός μας δεν θέλει μια ΕΕ των πιο σκληρών τοκογλύφων και των πιο στυγνών εκβιαστών!

Συνεπώς, το μεγάλο στοίχημα είναι αν θα αντέξει ο ελληνικός λαός, την παραπληροφόρηση, την τρομοκρατία, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας των ΜΜΕ και των Μνημονιακών κομμάτων.

Όμως, να θυμάστε, πως το ΝΑΙ θα εγκαθιδρύσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση στον Πλανήτη και στην Ελλάδα μια υποτακτική-δουλική κυβέρνηση, πχ με τον Στουρνάρα Πρωθυπουργό.

Το διακύβευμα δεν είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΕ.
Το διακύβευμα του δημοψηφίσματος είναι:
ΝΑΙ στην Ευρώπη της Δημοκρατίας και της ευημερίας.
ΟΧΙ στην Ευρώπη των αγορών και της λιτότητας.

Άλλωστε, αξίζει να κρατήσετε τη μόνη αλήθεια που είπε στη συνέντευξη τύπου (29/6/2015) ο κ. Γιουνκέρ:
Τι διακυβεύεται;
Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχει ένα παιχνίδι πόκερ που κάποιος κερδίζει και κάποιος χάνει, όλοι κερδίζουμε, όλοι χάνουμε!

Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 6/29/2015 07:44:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ωμή παρέμβαση Γιούνκερ υπέρ του "Ναι" στο δημοψήφισμα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες