ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Όχι δεν θα πεινάσουμε, σε περίπτωση που σταματήσουν οι εισαγωγές προϊόντων.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο). 
Αδιέξοδο και πάλι για τη χώρα με τους θεσμούς να τραβάνε συνεχώς το σχοινί επαληθεύοντας όλους εκείνους που από την αρχή των διαπραγματεύσεων έλεγαν πως ο σκοπός των θεσμών είναι ο πλήρης εξευτελισμός και υποταγή της Κυβέρνησης Τσίπρα λόγω αριστερού προσανατολισμού και ιδεολογίας, και φυσικά το μάθημα για άλλες χώρες.

Η συνεχόμενη άρνηση των ελληνικών προτάσεων από την...
μεριά των Ευρωπαίων, αλλά και η μη αποδοχή των ισοδύναμων μέτρων, καθιστά μάλλον σαφές την εξ αρχής πρόθεσή τους.

Εξάλλου είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Πρωθυπουργού:
"Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία, είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα".

Παρ΄ όλα αυτά σήμερα δεν θα αναφερθώ στα των διαπραγματεύσεων.
Σήμερα θέλω μέσα από αυτό το βήμα, να σας ενημερώσω για ένα άλλο φλέγον θέμα, για έναν μύθο που επικρατεί και επαναλαμβάνεται συνεχώς τον τελευταίο καιρό.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν αυτός ο μύθος επικρατεί και αναπαράγεται επί σκοπώ, ή αν γίνεται από έλλειψη γνώσεων,  αλλά είναι πολύ παράξενο το γεγονός ότι φωνές, γνώμες και απόψεις τεκμηριωμένες για την κατάρριψη του μύθου αυτού δεν ακούγονται, δεν δημοσιεύονται και γενικά δεν εμφανίζονται πουθενά.

Ο μύθος αυτός, λοιπόν, είναι το γνωστό …. "πως η Ελλάδα δεν παράγει τίποτε και ότι αν πάψουν οι εισαγωγές θα πεινάσουμε".

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ένας επιστήμονας απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών έχει γράψει ένα άκρως ενδιαφέρον και τεκμηριωμένο άρθρο περί του ζητήματος, το οποίο μάλλον σκοπίμως αποκρύπτεται και εντέχνως δεν δημοσιοποιείται.

Θεωρώ επιτακτική την ανάγνωση μέρους του άρθρου του,  φυσικά με σχολιασμό από μέρους μου,  για την ενημέρωσή σας , εφόσον οι άποψη πως  με τυχόν τέλος της εισαγωγής προϊόντων θα πεινάσουμε, είναι μια πραγματική παραπληροφόρηση σχετικά με τις δυνατότητες της χώρας μας, αφού το ποσοστό αυτάρκειας της χώρας σε μια σειρά βασικών αγροτικών διατροφικών προϊόντων φυτικής και ζωικής παραγωγής για το 2010, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 94% .

Επίσης,  το ποσοστό αυτάρκειας στη φυτική παραγωγή ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 99%, αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων όπως τα δημητριακά όπου η αυτάρκεια ανέρχεται στο 82%, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο μαλακό σιτάρι στο 32%, και το υψηλότερο στο ρύζι με ποσοστό 171 %.

Ελαιόλαδο και ελιές δεν θα μπορούσαν να έχουν χαμηλά ποσοστά αφού η χώρα κάνει εξαγωγές σε αυτά τα προϊόντα.
Στο λάδι η παραγωγή φτάνει επίσημα το 151% της ζήτησης.

Στα εσπεριδοειδή,  στα πορτοκάλια έχουμε αυτάρκεια της τάξης του 167% και στα υπόλοιπα φρούτα επίσης υψηλή με ποσοστά του 128%.
Στα λεμόνια υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα αφού η αυτάρκεια περιορίζεται στο 63% της κατανάλωσης και αν κάποιος ισχυριστεί πως οι τέσσερις στους δέκα πολίτες δεν θα έχουν λεμόνια στην διατροφή τους, αυτό αντισταθμίζεται από όλα τα υπόλοιπα φρούτα τα οποία σημειωτέον τώρα περιφρονούμε, εφόσον ορισμένοι θεωρούν πρώτιστη ανάγκη φρούτων τις μπανάνες και τους ανανάδες και όχι τα ροδάκινα στα οποία κατέχουμε ως χώρα το 60% των εξαγωγών παγκοσμίως.

Στις πατάτες επίσης υπάρχει αυτάρκεια κατά 82%, και εδώ πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει ο μύθος της εισαγόμενης κατεψυγμένης πατάτας ότι τηγανίζεται πιο εύκολα.

Στην ζάχαρη παρατηρείται έλλειψη αφού η εγχώρια παραγωγή καλύπτει μόνο το 14,3% των αναγκών μας.
Βασική ευθύνη σε αυτό έχουν οι Ευρωπαίοι "φίλοι μας" που μαζί με την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2006 υπόγραψαν συμφωνία εισαγωγών βάζοντας όριο παραγωγής στη χώρα μας.
Παρ΄ όλα αυτά, η Ελλάδα μπορεί να στραφεί σε εναλλακτικές καλλιέργειες όπως αυτή της στέβιας προκειμένω να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της έλλειψης.

Στο μαλακό σιτάρι από το οποίο γίνεται το ψωμί σημειώνεται επίσης έλλειψη με αποτέλεσμα την εισαγωγή, από Ρωσία, Γαλλία και Ουκρανία, 1.000.000 τόνων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ – καταστροφή για την Ελληνική οικονομία-, αλλά κυρίως αμφίβολης ποιότητας λόγω ραδιενέργειας.Εδώ έχω να σας πω πως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι και πάλι αποτέλεσμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έδωσε ισχυρά κίνητρα στους παραγωγούς σκληρού σιταριού χρηματοδοτώντας αδρά την καλλιέργεια του με 35 ευρώ το στρέμμα.
Φυσικά ο απλός αγρότης δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί το μελλοντικό πρόβλημα και την στοχευόμενη μείωση του πρώτου υλικού για την παραγωγή του ψωμιού, καθώς και την επίσης στοχευόμενη αύξηση του σκληρού σιταριού δηλαδή του υλικού για τα ζυμαρικά.

Απολύτως υπεύθυνοι για αυτά, είναι οι κατέχοντες θέσεις εξουσίας τον καιρό εκείνο, αφού δεν υπολόγισαν τα αποτελέσματα αλλά και δεν φρόντισαν να διατηρηθεί το πλεόνασμα που είχαμε ως χώρα, σε μαλακό σιτάρι, μέχρι το 1984 από την ποικιλία Γ 38290 που είχε δημιουργήσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Σιτηρών.

Σταφίδα και μέλι είναι ακόμη δύο προϊόντα με αυτάρκεια της τάξης του 275% και 92% αντίστοιχα.

Το ίδιο ισχύει και στην αμπελουργία αφού έχουμε αυτάρκεια κατά 134% και ενώ ξεκάθαρα το κρασί καλύπτει τις καταναλωτικές μας ανάγκες στρεφόμαστε προς εισαγόμενα προϊόντα όπως το ουίσκι.

Στην κατηγορία των οσπρίων θα πρέπει να υπάρξει αναδιάταξη της παραγωγής μας αφού αυτή τη στιγμή υπάρχει χαμηλή αυτάρκεια στο ποσοστό του 39%.

Στην αλιεία, αν συνυπολογιστούν και οι ιχθυοκαλλιέργειες, έχουμε 160.000 τόνους αλιευμάτων και 120.000 τόνους καλλιέργειας, φθάνοντας έτσι το ποσοστό αυτάρκειας το 221%.

Ένας ακόμη σημαντικός τομέας που έχουμε αυτάρκεια είναι αυτός της πτηνοτροφίας, με 85% αυτάρκεια στο κρέας, και 91% στα αυγά.

Στα γαλακτοκομικά προϊόντα η αυτάρκεια είναι στο 80%, με πολύ υψηλό ποσοστό όμως στη φέτα κατά 147%.
Στο αιγοπρόβειο γάλα είμαστε αυτάρκεις αφού η παραγωγή του καλύπτει το 98% της ζήτησης.
Στο αγελαδινό γάλα τώρα, παράγουμε 638 χιλιάδες τόνους καλύπτοντας μόνο το 58,2% της ζήτησης.
Και αυτό είναι αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής πολιτικής όμως, αφού μέχρι το 2000 η χώρα πλήρωνε πρόστιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή οι παραγόμενες ποσότητες γάλακτος ήταν υψηλότερες από το πλαφόν που είχε θέσει.
Για να το καταλάβετε καλύτερο αυτό… είχαμε τόση παραγωγή αγελαδινού γάλακτος που μας έκαναν κουμάντο οι "καλοί μας φίλοι" και πληρώναμε πρόστιμα για αυτό.

Είναι επιτέλους καιρός να πληροφορηθεί ο αστικός πολίτης την αλήθεια σχετικά με την Ελληνική κτηνοτροφία και ειδικά τον κτηνοτρόφο, που σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την μη παραγωγικότητα την τελευταία δεκαπενταετία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας επέβαλε χαμηλή παραγωγή γάλακτος και ταυτόχρονα εισαγωγή από την Ολλανδία του κυρίου Ντάισελμπλουμ και την Γερμανία της κυρίας Μέρκελ που τώρα μας κουνούν το δάχτυλο.

Αυτές είναι οι αλήθειες για τους φίλους και εταίρους μας Ευρωπαίους.
Η πολιτική τους είχε αποτέλεσμα, την τελευταία δεκαετία το 63,5% των Ελλήνων κτηνοτρόφων να εγκαταλείψει το επάγγελμά τους.
Έγκλημα για το οποίο οι περισσότεροι πολιτικοί σιώπησαν, οι -επίσης -περισσότεροι δημοσιογράφοι απέκρυψαν, και η παντελής απουσία συλλογικών οργάνων των κτηνοτρόφων δεν έκανε γνωστό το θέμα στον Έλληνα πολίτη.

Στο αιγοπρόβειο κρέας είμαστε σχεδόν αυτάρκεις αφού σύμφωνα με στοιχεία η Ελλάδα διαθέτει περίπου 8,9 εκατομμύρια πρόβατα και 4,8 εκατομμύρια κατσίκια, δηλαδή αντιστοιχούν περίπου ένα πρόβατο και μισή κατσίκα για κάθε Έλληνα.
Ένα πρόβλημα που μπορούμε να παρατηρήσουμε είναι η ζωική παραγωγή, αφού το ποσοστό αυτάρκειας σε αυτή ανέρχεται στο 76% αλλά διαφοροποιείται μεταξύ επιμέρους κατηγοριών προϊόντων, με το μικρότερο ποσοστό να καταγράφεται στο βόειο κρέας κατά 13%, και το υψηλότερο στο αιγοπρόβειο κρέας κατά 94%.

Και εδώ το πρόβλημα έχει κοινό συντελεστή και αυτός λέγεται για ακόμη φορά Ευρωπαϊκή Ένωση….
Πριν το 1980, δηλαδή πριν μπούμε στην τότε ΕΟΚ, η Ελλάδα είχε φτάσει σε αυτάρκεια στο χοιρινό κρέας 84%, στο μοσχαρίσιο σε 66%, ενώ το αιγοπρόβειο κρέας ήταν στα σημερινά επίπεδα αυτάρκειας, περίπου 94%.
Με επιδοτήσεις της, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαφάνισε τις εγχώριες ράτσες βοοειδών και συνάμα ενίσχυσε την εκτροφή των βοοειδών έναντι της αιγοπροβατοτροφίας και άλλων παραδοσιακών μορφών κτηνοτροφίας, απείρως πιο αποδοτικών, όπως η κονικλοτροφία. Αποτέλεσμα είναι η έλλειψη σε μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας.

Όλα τα παραπάνω συντελούν στην απομυθοποίηση του αν θα βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως αποτέλεσμα ασυμφωνίας και ρήξης, θα σταματήσουν οι εισαγωγές προϊόντων και θα πεινάσουμε.

Στην Ελλάδα μπορεί να καλλιεργείται το 88% -περίπου- της συνολικής καλλιεργήσιμης έκτασης, αλλά διαθέτουμε λιβάδια σε ποσοστό 35% του εδάφους μας, τη στιγμή που στην Ιταλία είναι το 15%, στην Πορτογαλία το 16% και στην Ισπανία το 24%.
 Στα λιβάδια αυτά μπορούν να βόσκουν κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους αιγοπρόβατα ή και εγχώριες φυλές βοοειδών και χοίρων, χωρίς να έχουν καμία ανάγκη για ζωοτροφές.

Η Ελλάδα διαθέτει τον μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η χώρα είναι ένα φυσικό ιχθυοτροφείο έχοντας 15.000 χιλιόμετρα ακτογραμμών, 3.000 νησιά, εκατοντάδες κόλπους, αλλά και λίμνες και ποτάμια όπως ο Αλιάκμονας με 33 είδη ψαριών και ο Αξιός με 36 είδη.Οι δυνατότητες αυτάρκειας για τα είδη διατροφής του πληθυσμού είναι μεγάλες.
Είναι μύθος πως θα πεινάσουμε αν θα σταματήσει η εισαγωγή προϊόντων.
Παρόλα αυτά, η αυτάρκεια σε τρόφιμα απαιτεί συντονισμένη δράση όλων μας. Από τους κρατικούς φορείς και τις αρμόδιες υπηρεσίες, μέχρι τον τελευταίο καταναλωτή που πρέπει να αποκτήσει εθνική συνείδηση και να πάψει να καταναλώνει εισαγόμενα ενισχύοντας τους παραγωγούς και τις οικονομίες άλλων κρατών.

Ακόμα και αν οι τιμές των ελληνικών προϊόντων είναι υψηλότερες θα πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα και τον μόχθο του Έλληνα γεωργού.

Η επιστροφή στη μεσογειακή διατροφή, που όλοι αναφέρουν αλλά κανείς δεν εφαρμόζει, είναι αυτή που θα μας προστατεύσει σε περίπτωση πιθανής παύσης των εισαγωγών.

Ερευνήστε, διαβάστε και ενημερωθείτε για απόψεις, πάντα τεκμηριωμένες, διαφορετικές από αυτές που ακούτε συνεχώς δεξιά και αριστερά.

Μύθος η πείνα των πολιτών σε περίπτωση παύσης εισαγωγής προϊόντων.
Όπως επίσης είναι μύθος πως τυχόν επιστροφή σε Εθνικό νόμισμα θα έχει αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση των τιμών των προϊόντων.
Αν γίνει κάτι τέτοιο θα υπάρχει δόλος αφού κανείς δεν μας υποχρεώνει στην κοστολόγηση των εγχώριων προϊόντων παραγωγής, αυτό ίσως συμβεί με όποια προϊόντα εισαγωγής.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλάβουμε πως υπάρχει άμεση προτεραιότητα στο θέμα της αυτονομίας των τροφίμων ως χώρα, αλλά και στην εξάρτηση σε τρόφιμα άλλων χωρών από εμάς, ώστε σε μια πιθανή κρίση να έχουμε συμμάχους τους εμπορικούς μας εταίρους.

Τα τρόφιμα είναι ένας τομέας ζωτικής σημασίας, που μελλοντικά θα αποτελέσει παγκοσμίως τη μέγιστη προτεραιότητα για κάθε κράτος, αλλά και το υπ’ αριθμόν ένα μέσο άσκησης εξωτερικής πολιτικής.

Σας θυμίζω ότι σας έχω πει επανειλημμένα για τον κώδικα alimentarious και τον έλεγχο των τροφίμων.
Η αυτονομία στα τρόφιμα είναι η μόνη λύση για την επίτευξη της ελευθερίας των λαών αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας, αφού η χειρότερη μορφή εξάρτησης είναι εκείνη της διατροφής του πληθυσμού.

*Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε με πληροφορίες από το Λόγιος Ερμής.
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/25/2015 09:25:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , , .

1 σχόλια for "Όχι δεν θα πεινάσουμε, σε περίπτωση που σταματήσουν οι εισαγωγές προϊόντων. "

  1. ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ... ΣΕΡΒΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΣΕ ΠΟΛΥ ΟΥΡΑΝΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1999 ... ΤΟ ΤΕΥΤΛΟ ΣΤΗΝ ΓΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ... ΝΑ ΤΡΩΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ...

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες