ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

"Πόλεμος" ανακοινώσεων, μη τυχόν και χάσουμε το θύμα...

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο). 
Χάος όσο αφορά το φλέγον θέμα της χώρας με τους θεσμούς και αυτό το Σαββατοκύριακο.
Δηλώσεις και αναλύσεις από παντού, με το να ξεχωρίζω ορισμένες από αυτές για την ενημέρωσή σας.

Τελεσίγραφο από τον Έλληνα Πρωθυπουργό στους δανειστές, που με άρθρο του στην Γαλλική Le Monde αφού ρίχνει όλη την ευθύνη για την...
περίπτωση αποτυχίας συμφωνίας σε αυτούς , αποκαλύπτοντας πως στο Brussels Group παρέδωσε πλήρες και κοστολογημένο πρόγραμμα σαράντα επτά σελίδων της Κυβέρνησής του.
Ένα πολυσέλιδο κείμενο στο οποίο έχουν καταγραφεί όλα τα σημεία σύγκλισης και απόκλισης στις συνεδριάσεις Ελλάδας- πιστωτών και οι προσπάθειες της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης.

"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, η κυβέρνηση δεν περιμένει τους δανειστές να της καταθέσουν ένα σχέδιο. Θέσαμε στους θεσμούς χθες το βράδυ το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση. Είναι πλέον στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας της Ευρώπης, που εκλέγονται και λογοδοτούν στους λαούς τους για τις αποφάσεις τους, εάν θα διαιρεθεί η Ευρώπη" είναι τα λόγια του Έλληνα Πρωθυπουργού, και συνέχισε λέγοντας "Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μια ρεαλιστική εξόδου ή στη διαίρεση ακολουθώντας το δόγμα του Καίσαρα: διαίρει και βασίλευε. 

Είμαι αισιόδοξος, πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα δει με σεβασμό τις θέσεις μας και θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία για το μέλλον. Πιστεύω ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στο ρεαλισμό για να ατενίζουμε όλοι με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Η κυβέρνηση κινείται πάντα έχοντας κατά νου ότι ο κόσμος θέλει λύση και όχι συμφωνία και δεν θέλει να γυρίσει στο χθες των σκληρών μνημονίων. 

Στόχος μας είναι να βάλουμε το λιθαράκι μας για μία Ευρώπη της αλληλεγγύης και όχι της υποτέλειας. Όλη η Ελλάδα πια γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται. 
Η διαπραγμάτευση είναι σκληρή, διαπραγματευόμαστε με σχέδιο, με στρατηγική. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πρέπει να είναι περήφανοι για την προσπάθεια που γίνεται και για το γεγονός ότι η Ελλάδα στέκεται σε αντίξοες συνθήκες και διεκδικεί τα δίκια της"  σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας ρίχνοντας εκ νέου την όλη ευθύνη για πολιτική λύση στους ευρωπαίους ηγέτες.

Η πολιτική στάση αυτή του Αλέξη Τσίπρα βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο οποίος έστειλε μήνυμα αλλαγής πολιτικής εκ μέρους των δανειστών αναγνωρίζοντας πως η συνταγή που εφαρμόστηκε και οδήγησε σε εξαθλίωση τους Έλληνες πολίτες τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος.

"Βρισκόμαστε σε φάση διόρθωσης του προγράμματος, γιατί σε μερικά σημεία του αποδείχθηκε μη ρεαλιστικό και κοινωνικά μη ισορροπημένο. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επί χρόνια κατέθετε λανθασμένους υπολογισμούς για την ανάπτυξη της Ελλάδας. 
Αυτό κόστισε στους απλούς πολίτες μείωση του μισθού τους κατά 20%. Σε σχέση με το μέγεθος των προβλημάτων της η Ελλάδα έχει καταφέρει περισσότερα από τις περισσότερες χώρες του ευρώ. 
Μηδένισε το δημοσιονομικό έλλειμμα από το 15%, οι μισθοί του δημοσίου μειώθηκαν κατά 40%. Δεν θα πρέπει να κλείσουμε τα μάτια στο ότι η Ελλάδα έχει πληρώσει ήδη υψηλό τίμημα για τις μεταρρυθμίσεις από τότε που ξεκίνησε η χορήγηση οικονομικής βοήθειας. 

 Σε περίπτωση Grexit θα πρέπει ίσως οι ευρωπαίοι εταίροι να καταβάλουν αναπτυξιακή βοήθεια στην Ελλάδα, και δεν θα πρόκειται για δάνεια αλλά για ποσά που δεν θα επιστραφούν ποτέ. Η υπόθεση ότι για το γερμανό φορολογούμενο θα κοστίσει φθηνά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι λανθασμένη. 
Τα πακέτα βοήθειας δεν κόστισαν ούτε ένα ευρώ στο γερμανό φορολογούμενο" είναι μερικές από τις δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου της Κομισιόν, Μάρτιν Ζελμάιερ .


Η επίσης γαλλική εφημερίδα La Tribune δημοσιεύει δηλώσεις από κυβερνητικούς που διαψεύδουν αυτά που έγραψε η Γερμανική Die Welt πως η Αθήνα θα δεχόταν να συζητήσει περικοπές στις συντάξεις.
"Οι μόνες προτάσεις που κάνει η Ελλάδα στο θέμα αυτό αφορούν την ενοποίηση των ταμείων και την κατάργηση ορισμένων πρόωρων συνταξιοδοτήσεων μας διαβεβαιώνουν οι πηγές μας" γράφει η Γαλλική εφημερίδα και συνεχίζει λέγοντας "Η μπάλα βρίσκεται καθαρά στην πλευρά των δανειστών που καλούνται να κάνουν μία πολιτική επιλογή. Σε ότι αφορά τη χρεοκοπία καταλαβαίνουν επιτέλους πως το ελληνικό χρέος είναι και δικό τους πρόβλημα και όχι μόνο πρόβλημα της Ελλάδας. Ήταν κι αυτό ένα μάθημα από το άρθρο Τσίπρα στη Monde. Οι πραγματικές διαπραγματεύσεις μπορούν επιτέλους να αρχίσουν."

Το αμερικανικό γεωπολιτικό ινστιτούτο Stratfor , γνωστό για τις σχέσεις του με υπηρεσίες πληροφοριών της Αμερικής, βλέπει αναγκαστική χρηματοδότηση της Ελλάδας από ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση με παράλληλη διευθέτηση του ελληνικού χρέους , βάζοντας έτσι τις βάσεις για την νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου στους Ευρωπαίους ηγέτες πώς θα πρέπει να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα της χώρας μας προκειμένου να ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης, καθώς η ασφυξία πλέον δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα αλλά την Ευρωζώνη, και την παγκόσμια οικονομία για τους Αμερικανούς.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, μέσω του εκπρόσωπού του, Τζος Έρνεστ, καλεί όλα τα μέρη να συνεχίσουν να κάνουν τη σημαντική δουλειά που χρειάζεται για να προσπαθήσουν να λύσουν τις διαφορές τους το συντομότερο δυνατόν, αποτρέποντας έτσι όποια αβεβαιότητα και αστάθεια μπορεί να προκληθεί από την μη πληρωμή της επόμενης δόσης των 300 εκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ.

 Τις παραπάνω αντιδράσεις έρχεται να συμπληρώσει άρθρο του Jacob Soll, καθηγητή Ιστορίας και λογιστικής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, στην ιστοσελίδα Politico.
Ο καθηγητής ταράζει τα νερά γράφοντας πως το χρέος της Ελλάδας μπορεί να μην είναι 360 δις ευρώ, αλλά μόνον 36 δις.
Ο καθηγητής παραθέτει επιχειρήματα για το ύψος του χρέους και αναρωτιέται πόσα πραγματικά χρήματα οφείλει η Ελλάδα και ποιος ακόμη το καθορίζει αυτό;
Αναλύει πως σύμφωνα με τη Γερμανία και χρησιμοποιώντας τα στάνταρτ του Μάαστριχτ, η Ελλάδα οφείλει περίπου 350 δις δολάρια. Αν όμως το ελληνικό καθαρό χρέος έπρεπε να υπολογιστεί χρησιμοποιώντας τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα του Δημόσιου Τομέα το χρέος της Ελλάδας θα μπορούσε να είναι μόλις 36 δις δολάρια.

Αναφέρει πως ο ισχύων υπολογισμός του ελληνικού χρέους βασίζεται σε μια φόρμουλα κατ' εντολή του πρώτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας το 2010, όταν οι αποδυναμωμένοι Έλληνες, αντιμέτωποι με την οικονομική και πολιτική κατάρρευση αποδέχθηκαν τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης και είχαν πολύ μικρή δύναμη για να διαπραγματευτούν τους όρους, ωστόσο μία σειρά οικονομολόγων συμφωνούν ότι το χρέος της Ελλάδας πιθανόν να αποτελεί μόνον ένα κλάσμα της εκτίμησης της Γερμανίας.

Για να κλείσω το σημερινό μου ρεπορτάζ και την ενημέρωσή σας, κράτησα για το τέλος μία είδηση που έχει περάσει στα ψιλά γράμματα….

Πρόκειται για κάποιον Γερμανό πολίτη που κατάφερε να εισπράξει από το Ελληνικό κράτος - ακούστε το - 1,5 εκατομμύριο ευρώ για επιδοτήσεις από χωράφια που δήθεν είχε στο Ρέθυμνο. 

Ο Γερμανός, που δήλωνε μάλιστα μόνιμη κατοικία στη Γερμανία, εισέπραξε μέσω 5 αιτήσεων αθροιστικά το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για να ενταχθεί στο πρόγραμμα «Δάσωσης Γεωργικών Εκτάσεων» δηλώνοντας μεγάλες γεωργικές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου τις οποίες υποτίθεται ότι στόχευε να δασώσει! Με αυτό τον τρόπο χρηματοδοτήθηκε για το 80% της επένδυσης λαμβάνοντας από το 1997 μέχρι το 2011 τα χρήματα τμηματικά.

Σε ελέγχους που του έγιναν το 2012 όπου και θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, οι δασικές αυτές εκτάσεις δεν βρέθηκαν . Έτσι από τις αρχές του 2013 η διεύθυνση Δασών Ρεθύμνου και έπειτα η Αποκεντωμένη Διοίκηση Κρήτης του καταλόγισε και του ζήτησε πίσω 1.495.055 ευρώ.

Αυτό το παραπάνω προς γνώση και συμμόρφωση όλων εκείνων που θεωρούν τους Γερμανούς ως πολίτες – υπόδειγμα, αλλά και όλων εκείνων που τόσες και τόσες φορές μας έχουν κουνήσει το δάχτυλο κατηγορώντας μας ως διεφθαρμένους. 

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/02/2015 09:13:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for ""Πόλεμος" ανακοινώσεων, μη τυχόν και χάσουμε το θύμα..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες