ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:12 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Πώς Βρυξέλλες-Βερολίνο εκτέλεσαν την Ελλάδα για να διασωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

Βόμβες έριξε ο Φιλίπ Λεγκρέν, οικονομολόγος και πρώην σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τον τρόπο που η ΕΕ και συγκεκριμένα η "παρέα" των Βρυξελλών και του Βερολίνου αποφάσισε να επιβάλει το μνημόνιο στην Ελλάδα.

Υποστήριξε στη Βουλή πως η συνταγή του μνημονίου που επελέγη για την Ελλάδα, όπως και το περίφημο PSI, έγιναν για να διασωθούν οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες που ...
διακατείχαν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Όταν δε, σύμφωνα με τον κ. Λεγκρέν, οι γαλλικές και οι γερμανικές τράπεζες "ξεφορτώθηκαν" ελληνικά ομόλογα περί των 40 δισ. ευρώ, τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση με το ΔΝΤ τράβηξαν το "χαλί" και επέβαλαν στην Ελλάδα μέτρα που κανείς δεν φανταζόνταν. Ο πρώην σύβουλος του Μπαρόζο επεσήμανε δε πως "η αναδιάρθωρση του ελληνικού χρέους είναι απολύτως απαραίτητη, αλλιώς οι πιθανότητες ανάκαμψης του ελληνικού λαού είναι πάρα πολύ ισχνές".

Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων, που εγκαινίασε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους - υπό την πρόεδρό της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου- ο κ. Λεγκρέν, χαρακτήρισε το πρόγραμμα που επιβλήθηκε στην Ελλάδα «βάρβαρο» και με «λάθος παραδοχές» που οδήγησαν «σε απάνθρωπες συνθήκες τον ελληνικό λαό».

Εξήγησε δε, πως η περαιτέρω χρηματοδότηση διοχετεύεται απλώς για την αποπληρωμή προηγούμενου χρέους και περαιτέρω επιβολή μέτρων λιτότητας (ως προϋπόθεση επιπλέον χρηματοδότησης) και θα είναι προς όφελος της αποπληρωμής και όχι προς όφελος του ελληνικού λαού.

Όπως είπε ο κ. Λεγκρέν, όταν διαπιστώθηκε ότι η Ελλάδα είναι πλέον αφερέγγυα και στελέχη του ΔΝΤ είχαν τοποθετηθεί υπέρ της αναδιάρθρωσης για να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, αντί να προχωρήσει αυτή η λύση και να παραταθεί η ημερομηνία λήξης του χρέους, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης και πρωτίστως ο Ζαν Κλοντ Τρισέ και ο Νικολά Σαρκοζί, μαζί με τη Γερμανίδα Καγκελάριο και τη βοήθεια του Ντομινίκ Στρος Καν, αποφάσισαν να «προσποιηθούν» ότι η Ελλάδα είχε μόνο πρόβλημα ρευστότητας κι όχι φερεγγυότητας.

Έτσι, ισχυρίστηκαν ότι κινδύνευε η οικονομική σταθερότητα της Ευρωζώνης συνολικά και συνεπώς θα πρέπει οι κυβερνήσεις, μαζί με το ΔΝΤ, να δανείσουν την Ελλάδα, λόγω αλληλεγγύης, αλλά - όπως υποστήριξε ο κ. Λεγκρέν - στην ουσία για να διασώσουν γαλλικές και γερμανικές τράπεζες και άλλους επενδυτές οι οποίοι θα υφίσταντο σημαντικές απώλειες επί των χρεών αυτών.




Η ΕΚΤ «τράβηξε τα όρια της νομιμότητας» αγοράζοντας τα ομόλογα της αφερέγγυας ελληνικής κυβέρνησης για λόγους άλλους από εκείνους που προβλέπονταν στους όρους αναφοράς του προγράμματος χρεογράφων, είπε.

Υποστήριξε πως η αιτιολόγηση του κ. Τρισέ ήταν ένα προσωπείο, «το θέμα όλο είχε να κάνει με την προστασία των γαλλικών συμφερόντων» και επικαλούμενος την απειλή που εκτόξευσε η ΕΚΤ προς την ιρλανδική κυβέρνηση για έξοδο από το ευρώ, τόνισε πως υπερέβη τις εξουσίες της αφού ο ρόλος της δεν είναι να επιβάλει πολιτικές σε κυβερνήσεις.

Στο ευθύ ερώτημα της κας Κωνσταντοπούλου, γιατί δεν έγινε η επιλογή της διαγραφής μέρους του χρέους, ο οικονομολόγος εκτίμησε πως έγινε για τρεις λόγους: το φόβο μετάδοσης της κρίσης, για το ότι η ΕΚΤ και οι αρχές της Ευρωζώνης δεν θέλουν να ανακατεύεται το ΔΝΤ στις υποθέσεις τους, αλλά κυρίαρχα ήταν η επιθυμία να αποφευχθούν ζημίες για γαλλικές και γερμανικές τράπεζες.

«Αυτό που έγινε ήταν η διάσωση των πιστωτών της Ελλάδας κι όχι διάσωση της Ελλάδας. Η ροή των κεφαλαίων το απέδειξε αυτό. Εννέα από τα δέκα ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα πήγαν σε αποπληρωμή δανείου και δεν αξιοποιήθηκαν για το λαό της», σημείωσε ο πρώην αξιωματούχος.

Στο πλαίσιο των δημοσίων ακροάσεων στην Επιτροπή, τη Δευτέρα, θα καταθέσει ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Το διήμερο 17-18 Ιουνίου 2015 θα ανακοινωθούν τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η οποία διενεργεί λογιστικό έλεγχο του χρέους εξετάζοντας τη νομιμότητά του.

Αυτά για όσους πιστεύουν ακόμη ότι οι Ευρωπαίοι ήθελαν να σώσουν την Ελλάδα, θέλουν το καλό μας ή δεν υπήρχε άλλη επιλογή το 2010. Απλά βρήκαν τον Γιώργο Παπανδρέου ή τον δημιούργησαν και μας "φόρεσαν" το μνημόνιο με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 6/12/2015 01:46:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Πώς Βρυξέλλες-Βερολίνο εκτέλεσαν την Ελλάδα για να διασωθούν οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες