ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Ιωαννίνων: "Σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη εκπαίδευση."

Οι μάσκες πέφτουν. Να τους σταματήσουμε.

Ο υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση της Αριστεράς εκμεταλλευόμενοι τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα από το παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο, άδραξαν την ευκαιρία της γενικής αναμπουμπούλας και προωθούν το άρθρο 11 στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την Ανώτατη εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις», το οποίο προβλέπει ρυθμίσεις που έχουν...
μοναδικό στόχο να πλήξουν θεσμικά τα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας και να υποβαθμίσουν επαγγελματικά και ακαδημαϊκά τους αποφοίτους των. Δηλαδή, η αριστερή κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας, προφανώς υπηρετώντας τη συντεχνία του ΤΕΕ, δικαιώνουν ένα χρόνιο και παράλογο αίτημα, το οποίο οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχαν ικανοποιήσει.

Η ελληνική πολιτεία, επενδύοντας δημόσιο χρήμα ίδρυσε τα ΤΕΙ σε συνέχεια των ΚΑΤΕΕ, Οι Έλληνες πολίτες, επενδύοντας χρήμα, χρόνο και ελπίδες επέλεξαν να σπουδάσουν τα παιδιά τους στα ΤΕΙ, αναγνωρίζοντας ότι στα Ιδρύματα αυτά μπορούν να έχουν υψηλή ποιότητα σπουδών. Οι απόφοιτοι των ΤΕΙ επένδυσαν χρήματα και όνειρα προκειμένου να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Τα ΤΕΙ ως ανώτατα ιδρύματα , ιδρύθηκαν λειτούργησαν και λειτουργούν και οι απόφοιτοί τους είναι άρτια καταρτισμένοι επιστήμονες, έτοιμοι να ανταποκριθούν πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που προφανώς δεν έγινε ποτέ αποδεκτή από τη συντεχνία του ΤΕΕ.

Σήμερα η Κυβέρνηση:
Αντί να αποκαταστήσει τις αδικίες των προηγουμένων Κυβερνήσεων που όσες προσπάθειες και εάν έγιναν στο παρελθόν ενέδιδαν στις έντονες αντιδράσεις των πολυτεχνικών σχολών και της συντεχνίας του ΤΕΕ.

Αντί να αντιμετωπίσει την επί δεκαετίες παραμένουσα εκκρεμότητα στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων πολλών αποφοίτων ΤΕΙ ,εκδίδοντας άμεσα επαγγελματικά δικαιώματα για τους αποφοίτους των ΤΕΙ επιπέδου ανώτατης εκπαίδευσης.

Αντί να σχεδιάσει τις απαραίτητες, πράγματι, αλλαγές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από εξαντλητικό διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς .

Έρχεται Απροκάλυπτα και αδίστακτα, μεροληπτώντας υπέρ των Πολυτεχνικών σχολών και των αποφοίτων τους με το άρθρο 11 του νομοσχεδίου να : •
Δικαιώσει ένα χρόνιο και παράλογο αίτημα της συντεχνίας του ΤΕΕ, προσφέροντας μεταπτυχιακό τίτλο σε όλους τους αποφοίτους των Πολυτεχνείων ανεξαρτήτου ηλικίας εφευρίσκοντας την Ελληνική πατέντα χορήγησης αυτόματου αναδρομικού μεταπτυχιακού τίτλου! Είναι μια παγκόσμια πρωτοτυπία, η οποία όμως δυστυχώς δε θα δώσει κανένα κύρος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τουναντίον μάλιστα, θα εκτεθούμε διεθνώς! Με την αναδρομική απονομή του master από την ημερομηνία έκδοσης του πτυχίου, εκτός του ότι η αναδρομικότητα είναι παράνομη, αγγίζει ή ξεπερνάει τα όρια της φαιδρότητας, καθώς θα βρεθούν με μεταπτυχιακό τίτλο ακόμα και απόφοιτοι που έχουν πάρει πτυχίο ή δίπλωμα πριν 30 ή 40 χρόνια…καθώς και όλοι οι συνταξιούχοι….

• Ανατρέψει βίαια και χωρίς καμία διαβούλευση όλο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, (το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, το βαθμολόγιο, το μισθολόγιο) και τη σημερινή ιεραρχία σχεδόν στο σύνολό της, με ανατροπές στις θέσεις προϊσταμένων και μάλιστα σε μια καταταλαιπωρημένη και υποστελεχωμένη Δημόσια διοίκηση η οποία δε χρειάζεται τέτοιου είδους επεμβάσεις για να ανασυγκροτηθεί Εκτός αυτού, αναλογιστείτε την αδικία που πρόκειται να συμβεί στο Δημόσιο, πριμοδοτώντας με 160 μόρια (μοριοδότηση μεταπτυχιακού) όλους τους υπαλλήλους αποφοίτους σχολών πενταετούς φοίτησης, έναντι όσων ήδη έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό με επιπλέον φοίτηση και τώρα θα βαθμολογείται ως δεύτερο μεταπτυχιακό όχι με 160 αλλά με 53 μόρια.

• Αναγνωρίσει ως ενιαίο και Αδιάσπαστο Δίπλωμα Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master: Master of Science) το δίπλωμα των Πολυτεχνείων και των Πανεπιστημίων. Θεωρούμε σκανδαλώδη και ρουσφετολογική τη de facto αναγνώριση που επιχειρεί το Υπουργείο Παιδείας με το Νομοσχέδιο διότι αυτό που πραγματικά θέλει να επιτύχει είναι να κατοχυρώσει θεσμικά ότι ο Μηχανικός στην Ελλάδα είναι μόνο ο κάτοχος Ενιαίου και Αδιάσπαστου Διπλώματος Μεταπτυχιακού Επιπέδου (Integrated Master: Master of Science) 5ετούς φοίτησης και όχι απόφοιτοι σχολών 4ετούς φοίτησης έστω και με Master. Πως μπορεί από την μια μεριά να δέχεται το ευρωπαϊκό πλαίσιο Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπως έχει υιοθετηθεί από τα 47 κράτη που έχουν αποδεχθεί τη διαδικασία της Μπολόνια, σύμφωνα με την οποία το πτυχίο επιπέδου Bachelor οδηγεί σε επαγγελματικά δικαιώματα και ο ακαδημαϊκός τίτλος του μάστερ δεν προσθέτει επαγγελματικά δικαιώματα και συγχρόνως να νομοθετεί ότι οι πολυτεχνικές και οι γεωπονικές σχολές θα χορηγούν πτυχία επιπέδου Master και μόνο οι κάτοχοι αυτών των πτυχίων θα έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα;

• Αντικαταστήσει τις πιστωτικές μονάδες (ECTS) σε ισοδύναμες εκπαιδευτικές μονάδες (Ι.Ε.Μ.). Συνέπεια αυτού είναι ότι η πρακτική άσκηση των φοιτητών των ΤΕΙ δε θα αποδίδει καμία (Ι.Ε.Μ.) αφού στην β’ παράγραφο του εν λόγω άρθρου, που καθορίζει τις Ι.Ε.Μ. δεν αναφέρεται η πρακτική άσκηση. Υπάρχει λοιπόν άμεσα ο κίνδυνος να μην μπορούν τα ΤΕΙ να χορηγούν πτυχία επιπέδου Bachelor, αφού το εξάμηνο της πρακτικής άσκησης δε θα αποδίδει Ι.Ε.Μ. και συνεπώς θα υπολείπεται των Ι.Ε.Μ. που απαιτούνται για πτυχίο τεσσάρων ετών.

• Θέσει σημαντικά εμπόδια στην κινητικότητα των αποφοίτων των ελληνικών ΑΕΙ για παραπέρα σπουδές και εργασία στο εξωτερικό.

• Προκαταλάβει τους πάντες! Ενώ γνωρίζει ο Υπουργός ότι δεν υπάρχει εγκεκριμένο Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων, σπεύδει μέσα από το Ν/Σ να κατατάξει τα πολυτεχνεία στο 7ο επίπεδο, τα ΤΕΙ στο 6ο επίπεδο, προγράφοντας δε ότι τα ΤΕΙ προ του 2001 και τα ΚΑΤΕΕ θα καταταχθούν στο επίπεδο 5 μαζί με αυτά των αποφοίτων των ΙΕΚ.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΟ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/25/2015 06:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΣΥ.ΜΗ.Δ.Υ.Ιωαννίνων: "Σχετικά με το Πολυνομοσχέδιο για την Ανώτατη εκπαίδευση." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες