ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Η ομιλία του Κ. Τασούλα στην Προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ. στην Πρέβεζα.

Θεματικός ομιλητής υπό την ιδιότητά του ως Συντονιστής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Ν.Δ. υπήρξε χθές στην Πρέβεζα στην Προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ. ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας.

Ο κ.Τασούλας στην ομιλία του με θέμα την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, μεταξύ άλλων είπε τα εξής:...

«Η οργανική ένταξη της χώρας μας στην Ενωμένη Ευρώπη που έχει αποφέρει μέχρι σήμερα καθαρές απολήψεις άνω των 100 δις ευρώ αποτελεί ουσιαστικά τον εναλλακτικό εθνικό προσανατολισμό μετά το ναυάγιο της Μεγάλης Ιδέας. Αυτός ο προσανατολισμός όμως δεν έχει τον επικό και στρατιωτικό χαρακτήρα που είχε η Μεγάλη Ιδέα από το 1844 όταν πρωτοδιατυπώθηκε επίσημα από τον Ιωάννη Κωλέτη έως το 1922. Εχει χαρακτήρα οργανωτικό, εκσυγχρονιστικό και αναπτυξιακό.

Η πρώτη επίσημη οδηγία για την επιδίωξη σύνδεσης της Ελλάδος με τον δυτικό κόσμο διατυπώνεται με έγγραφη οδηγία του Υπουργείου Εξωτερικών προς τις Ευρωπαϊκές Πρεσβείες μας στις 18-3-1952: «Η στενωτέρα διευρωπαϊκή συνεργασία σημαίνει μείζονα σύνδεσιν Ελλάδος προς δυτικόν κόσμον και είναι σύμφωνος προς τας γενικοτέρας κατευθύνσεις πολιτικής μας». Συντάκτης αυτού του εγγράφου ο νέος, τότε, Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελος Αβέρωφ Τοσίτσας.

Εκτοτε και χάρη κυρίως στις πολιτικές προσπάθειες του Κωνσταντίνου Καραμανλή η χώρα μας πέτυχε να γίνει μόνιμο μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Πρόσφατα σε συνέντευξή του εξέχων Υπουργός της Κυβέρνησης, ο κ.Λαφαζάνης, τον οποίο θεωρώ ειλικρινέστερο και όχι αριστερότερο του κ.Τσίπρα, ισχυρίζεται ότι οι εταίροι μας θέλουν να μας τσακίσουν, να μας εξευτελίσουν και εφαρμόζουν για αυτό τις χειρότερες αποικιοκρατικές πρακτικές!

Λίγες μέρες όμως πριν στην Επιτροπή Διαβούλευσης της Περιφέρειας Ηπείρου παρουσιάσθηκε ο απολογισμός και ο προγραμματισμός σημαντικών έργων που όλοι γνωρίζουμε ότι έγιναν, γίνονται και θα γίνουν στην Περιφέρειά μας από το τρέχων ή από το επόμενο ΠΕΠ Ηπείρου, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται πέραν του Ευρωπαϊκού ΠΕΠ και από άλλα 9 χρηματοδοτικά εργαλεία (INTERREG, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, πακέτο Γιούνκερ, Horizon, κ.α), ύψους 400 εκ. ευρώ!

Την ίδια στιγμή το Επιμελητήριο Ιωαννίνων μόλις την προηγούμενη βδομάδα σε σεμινάριό του παρουσίασε στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας τα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα προγράμματα ρευστότητας που η Ε.Ε. διαθέτει.

Το συμπέρασμα είναι ότι η Ε.Ε. ούτε τσακίζει κανέναν ούτε είναι αποικιοκρατική. Εχει κανόνες, ενίοτε αυστηρούς, και η χώρα μας μετά από σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού ήταν έτοιμη το Νοέμβριο του 2014 να κάνει το βήμα εξόδου από την κρίση και από την μέγγενη. Και σήμερα 5 μήνες μετά τις εκλογές έχει επανέλθει μία καταστροφική αβεβαιότητα και παγωμάρα στην αγορά που η Κυβέρνηση αντί να την αποδώσει στα λάθη της και την ασυναρτησία της, τα αποδίδει σε μία δήθεν εχθρική Ευρώπη. Μία δήθεν εχθρική Ευρώπη που όσους μήνες εμείς δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε μαζί της έχει ήδη εγκρίνει τα πρώτα 300 εκ. ευρώ από το πακέτο των 315 δις ευρώ του πακέτου Γιούνκερ για έργα καινοτομίας και για επενδύσεις στην υγεία στην Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Ιρλανδία!

Η Ν.Δ παρά τα σφάλματα και τις παραλείψεις της παραμένει η παράταξη των μεγάλων και δικαιωμένων εθνικών επιλογών. Και σήμερα από τη νέα θέση από την οποία την έταξε ο ελληνικός λαός οφείλει να εγγυηθεί την ομαλή και δημιουργική ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Γιατί αποδείξαμε ότι αντέχουμε να βάζουμε το δημόσιο συμφέρον πάνω ακόμη και από το πρόσκαιρο δημόσιο αίσθημα.

Λένε ότι το μόνο που σου μαθαίνει η ιστορία είναι ότι δεν μπορούμε να μάθουμε τίποτε από την ιστορία. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε καταδικασμένοι να κάνουμε τα ίδια λάθη. Η χώρα μας αυτή την περίοδο δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Χρέος της Ν.Δ. είναι στο πλάι του ελληνικού λαού να αποτρέψει κάθε μοιραία επανάληψη λαθών του παρελθόντος και να εγγυηθεί τη σταθερότητα και της πρόοδο της χώρας».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 6/08/2015 07:50:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Η ομιλία του Κ. Τασούλα στην Προσυνδιάσκεψη της Ν.Δ. στην Πρέβεζα."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες