ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

To Colpo Grosso που ετοιμάζει η κυβέρνηση αν όλα πάνε "στραβά" το Σάββατο...

Ένα σχέδιο παράτολμο μεν, αλλά πολλά υποσχόμενο...
Έτοιμη για το coplo grosso, μια κίνηση "ματ" που θα αλλάξει ακαριαία τις ισορροπίες, εμφανίζουν την κυβέρνηση σημαίνοντα στελέχη του πολιτικού της σχεδιασμού, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές το Σάββατο στο Eurogroup.

Γνωρίζοντας ότι το μεγάλο όπλο στα χέρια των...
δανειστών είναι η ΕΚΤ και η ρευστότητα που παρέχει στις ελληνικές τράπεζες (ένα "όπλο" που φρόντισαν να μεγιστοποιήσουν τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, όπως και οι πάσης φύσεως "οίκοι" και ξένοι προκαλώντας bank run με συνεχείς δηλώσεις "τρόμου") σε περίπτωση που το Σάββατο πάμε σε ρήξη, πιθανότατα η Δευτέρα δεν θα ξημερώσει με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά με υπηρεσιακή κυβέρνηση!

Μια κίνηση που θα έχει στόχο να εξουδετερώσει εν τη γενέσει της την όποια προσπάθεια να χρεωθεί η νυν κυβέρνηση καταστάσεις όπως η προσφυγή σε έλεγχο κίνησης κεφαλαίων ως απόρροια!

Το σχέδιο - ή για την ακρίβεια ένα από τα σχέδια που μελετώνται σε περίπτωση πρόκλησης ναυαγίου από τους δανειστές το Σάββατο - θέλει την κυβέρνηση να παραιτείται αυθημερόν και να σχηματίζεται αναγκαστικά υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία ορκίζεται το απόγευμα της Κυριακής.

Τη Δευτέρα μπορεί οι αγορές να καταρρέουν, αλλά οι δανειστές δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε αντίποινα κλείνοντας τη ρευστότητα και κατ'επέκταση κλείνοντας τις τράπεζες ως αντίποινα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γιατί απλά δεν θα υπάρχει πλέον τέτοια κυβέρνηση!

Και αν τυχόν προχωρήσουν σε μια τέτοια κίνηση, οι μόνοι που δεν θα την χρεωθούν είναι οι (πρώην...) κυβερνητικοί.

Αμέσως θα ξεκινήσουν οι διερευνητικές εντολές οι οποίες δεν θα καταλήξουν πουθενά, φυσικά, οπότε οι εκλογές θα προκηρυχθούν με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους την 2α Αυγούστου.

Την Τρίτη, φυσικά δεν θα πληρωθεί το χρέος στο ΔΝΤ, χωρίς καμία επίπτωση, βέβαια για τη χώρα - όπως μόνο πρώτο έχει γράψει το defencenet.gr - μία πραγματικότητα που παραδέχθηκε σήμερα και ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρυ Ράις, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης "Αν δεν πληρωθεί η δόση που λήγει στις 30 Ιουνίου, η χώρα θα εμφανίζεται «ληξιπρόθεσμη» (arrears) και όχι σε «πτώχευση» (default)"!

Δεν σημαίνει όμως αυτό ότι δεν θα έχει επίπτωση και στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα χρεωθεί 1,5 δισ. (σε πρώτη φάση...)!

Από την άλλη, η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να επιβάλει αντίποινα στην κυβέρνηση για την άρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία, γιατί απλώς το αντικείμενο των αντιποίνων δεν θα υπάρχει!

Αναγκαστικά θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα, γιατί αν δεν το κάνει, θα καταρρεύσει όχι μόνο η χώρα αλλά και το χρέος των 311 δισ. ευρώ, ενώ ο "μεγάλος εχθρός", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο Α.Τσίπρας, θα είναι αλώβητοι από τη διαδικασία και θα έχουν ένα ολόκληρο μήνα να οργανώσουν τις κινήσεις τους, ενώ οι ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές θα γκρεμίζονται!

Αν σταματούσε η παροχή, μέσω ELA, ρευστότητας από την ΕΚΤ (κατόπιν φυσικά εντολής από το Βερολίνο...), οι μόνοι αλώβητοι θα ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Τα μνημονιακά κόμματα θα χρεωνόντουσαν το έγκλημα των συνεργατών τους...

Και η διαφορά στις εκλογές θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη υπέρ των νυν κυβερνώντων κομμάτων από αυτή που εμφανίζεται σήμερα στις δημοσκοπήσεις.

Σε ένα μήνα, οι δανειστές, έχοντας πάρει μια "δυνατή γεύση" του που οδήγησε η τακτική της απαξίωσης και της κατεδάφισης της ελληνικής κυβέρνησης (υπολογίζεται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ οι απώλειες των αγορών εν μέσω θέρους), σίγουρα θα είναι πιο ευήκοοι στα ελληνικά αιτήματα...

Το συγκεκριμένο σχέδιο, αν και αναμφίβολα χρειάζεται "εκτέλεση-κέντημα" για να μην έχει "ατυχήματα", εντούτοις έχει προκριθεί ως η ασφαλέστερη κίνηση-απάντηση για να διαρραγεί η "τανάλια" που έχει σφίξει στην Ελλάδα η συμμορία των Βρυξελλών...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 6/26/2015 02:24:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "To Colpo Grosso που ετοιμάζει η κυβέρνηση αν όλα πάνε "στραβά" το Σάββατο..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες