ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:15 Ιουνίου 2015
Αναρτήθηκε από Τρύφωνας

Tο πρώτο αποτέλεσμα της αφύπνισης κατά του κώδικα Alimentarius.

Του Τρύφωνα Τιπούρτη ( απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή, δείτε το βίντεο). 
Ακόμη μία είδηση που δημοσιεύθηκε σε ελάχιστα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μία είδηση πονηρή όχι τόσο για την ίδια την είδηση, αλλά για αυτό που υπάρχει πίσω της και το μήνυμα που στέλνει.

Ο κολοσσός βιοτεχνολογίας που επιδιώκει τον έλεγχο στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και προσπαθεί να επιβάλει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, η...
εταιρεία Monsanto δέχτηκε πλήγμα εφόσον κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015 τα κέρδη της μειώθηκαν σε ποσοστό 34%.

Η Monsanto είναι η πλέον συζητημένη και αμφισβητούμενη εταιρεία στον κόσμο.
Η εταιρεία που έχει προκαλέσει, παγκοσμίως, συνεχόμενες κινητοποιήσεις εναντίον της εφόσον έχει άμεση ταύτιση με τον περιβόητο κώδικα διατροφής Alimentarius.

Ο κώδικας Alimentarius , Codex Alimentarius στα Αγγλικά, σημαίνει στα Λατινικά κώδικας τροφίμων.
Δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας, και την κατοχύρωση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων, δηλαδή να κατοχυρώνει πως τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά είναι ασφαλή προς βρώση και δεν φέρουν νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.

Τον Codex Alimentarius συγκρότησαν δύο οργανώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ο λεγόμενος FAO και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο επονομαζόμενος WHO το 1963.
185 χώρες είναι μέλη του κώδικα και συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και την εφαρμογή τους σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Τα χιλιάδες πρότυπα του κώδικα μπορούν να είναι γενικά ή εστιασμένα σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Τα γενικά πρότυπα περιλαμβάνουν όσα σχετίζονται με την υγιεινή, τις ετικέτες, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών φαρμάκων, τις επιθεωρήσεις των εισαγωγών και εξαγωγών και τα συστήματα πιστοποίησης, τις μεθόδους ανάλυσης και δειγματοληψίας, τα πρόσθετα τροφίμων, τους μολυσματικούς παράγοντες, και τη διατροφή και τα τρόφιμα για ειδικές διαιτητικές χρήσεις.

Τα συγκεκριμένα πρότυπα αφορούν όλους τους τύπους τροφίμων και σχετικών προϊόντων, από τα φρέσκα, κατεψυγμένα και επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, τους χυμούς φρούτων, τα δημητριακά και τα όσπρια, έως τα λίπη και τα έλαια, τα ψάρια, το κρέας, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα, το γάλα και τα γαλακτοκομικά.

Η επιρροή του Codex Alimentarius επεκτείνεται διαρκώς σε κάθε ήπειρο αφού ακόμα και οι εθνικοί και οι τοπικοί διατροφικοί νόμοι και κανόνες έχουν ως αφετηρία τους σχεδόν πάντα τα πρότυπά του.

Και ενώ ο κώδικας ξεκίνησε με τις παραπάνω αρχές, εντούτοις εν συνεχεία υιοθέτησε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα, αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσω της διατροφής του.

Το 2008 στην Ελβετία ψηφίστηκε ο νόμος S-510 που είναι ο νέος τροποποιημένος κώδικας και υπήρξαν νέοι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα.
Έτσι κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.

Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει, αλλά και την απαγόρευση της εισαγωγής και εξαγωγής προϊόντων διατροφής.

Με τον νέο κώδικα οι βιταμίνες A, B, C, D, και τα ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θεωρούνται παράνομα. Απαγορεύεται επίσης, η χρήση θρεπτικών ουσιών όπως οι βιταμίνες ή τα μέταλλα, οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης.
Η θεραπεία σχεδιάζεται πλέον με άλλα φάρμακα, τα οποία κοστίζουν πολύ περισσότερο αποφέροντας έτσι κέρδη στις εταιρείες αλλά και εμποδίζοντας πολλούς να τα χρησιμοποιήσουν λόγω κόστους.

Πέρα από τη λίστα των παράνομων συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και ζώα.

Ο νέος κώδικας προβλέπει, ότι οι αγελάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων θα λαμβάνουν υποχρεωτικά μία αυξητική ορμόνη (rBGH) της Monsanto.

Εκτός του ότι αφορά το γάλα και τα προϊόντα του, πλέον κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται υποχρεωτική αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες .
Ο κώδικας Alimentarius απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και τα βιολογικά προϊόντα που πλέον θα θεωρούνται βιολογικά όταν έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα όπως αυξητικές ορμόνες.

Με λίγα λόγια αυτός είναι ο κώδικας Alimentarius που έχει υιοθετηθεί πλήρως από τη εταιρεία Monsanto και το αντίστροφο.

Το μήνυμα, που ανέφερα στην αρχή, από όλα τα παραπάνω είναι πως οι συνεχείς κινητοποιήσεις οργανώσεων παγκοσμίως και η συνεχόμενη αφύπνιση και αντίδραση κάποιων από εμάς και συνεπώς η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου, έφεραν το πρώτο αποτέλεσμα.
Αυτό της μείωσης των εσόδων της Monsanto.

Είναι οι πρώτες ελπίδες πως έπειτα από αγώνα, κάποια στιγμή ο κώδικας Alimentarius θα αποτύχει, και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα απαγορευτούν εντελώς.

Όσο αφορά τη χώρα μας, να μην ξεχνάμε πως το 60% της διατροφής μας είναι εισαγόμενο και το γεγονός αυτό από μόνο του, μας καθιστά τα καλύτερα πειραματόζωα όσο αφορά το σχέδιο ελέγχου του πληθυσμού μέσω του κώδικα Alimentarius και εταιρειών εφαρμογής του.

Ενημερωθείτε, συνειδητοποιηθείτε, αντιδράστε. 

Έπειτα από εμάς θα ζήσουν τα παιδιά μας.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τρύφωνας στις 6/15/2015 09:00:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , , .

0 σχόλια for "Tο πρώτο αποτέλεσμα της αφύπνισης κατά του κώδικα Alimentarius. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες