ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Ανοιχτή Αγκαλιά: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5 ακριτικά νησιά του Αιγαίου.

Με 4.744 ιατρικές πράξεις επέλεξαν να δείξουν τον αλτρουισμό και την προσήλωσή τους στην ιδέα του Προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής και Ενημέρωσης οι εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της "Ανοιχτής Αγκαλιάς", οι οποίοι από τις 19 Απριλίου έως και τις 19 Μαΐου επισκέφθηκαν τα ακριτικά νησιά Ικαρία-Φούρνους-Λειψούς-Κάρπαθο και Κάσο.

Στα πέντε αυτά ακριτικά νησιά, εξετάστηκαν όλα τα παιδιά από...
βρέφη, νήπια, Δημοτικά Σχολεία καθώς και παιδιά του Γυμνασίου. Έγιναν ενημερωτικές ομιλίες από γιατρούς της ομάδας σε γονείς και στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Εμβολιάστηκαν δωρεάν όλα τα παιδιά που ήταν ανασφάλιστα, αλλά και όσα δεν είχαν τη δυνατότητα οι γονείς τους να προμηθευτούν τα εμβόλια.

Πιο συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.744 ιατρικές πράξεις εκ των οποίων οι 2.988 αφορούν screening (Παιδιατρικές, Παιδοχειρουργικές, Οφθαλμολογικές, Οδοντιατρικές, Φθοριώσεις, Παιδοκαρδιολογικές, Υπερηχογραφήματα), ενώ οι 1.756 ιατρικές πράξεις ενηλίκων αφορούν σε: 720 ακτινολογικές, 257 υπερήχους, 203 καρδιογραφήματα, 580οφθαλμολογικές, 100 βιοχημικές και test pap, 94 δερματολογικές.

Επιπλέον, έγιναν 52 Συνεδρίες από την ομάδα ειδικών Ψυχολόγων και 15 Συνεδρίες από Διατροφολόγο. Υπήρξαν αδιάγνωστα ευρήματα κακοήθειας σε ενήλικες και έγιναν παραπομπές παιδιών στο Νοσοκομείο Παίδων Π.Α. Κυριακού.

Κοινό χαρακτηριστικό ήταν πως οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στο χώρο της υγείας και οι ελλείψεις στο χώρο της παιδείας έχουν διογκωθεί. "Η προσέλευση των κατοίκων ήταν αθρόα διότι οι ακρίτες μας έχουν το σύνδρομο της ανασφάλειας και υποβάλλονται -χωρίς να υπάρχει λόγος- σε αλλεπάλληλες εξετάσεις, από διάφορες ομάδες ιατρών, πράγμα που δεν χρειάζεται γιατί ο Προληπτικός Έλεγχος γίνεται μια φορά το χρόνο. Επομένως, είναι αναγκαίος ένας καλύτερος προγραμματισμός από το Υπουργείο Υγείας" αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των υπευθύνων του προγράμματος.

Στα περισσότερα Κέντρα Υγείας και Πολυδύναμα Ιατρεία, πρέπει επίσης να σημειωθεί, παρατηρείται σύμφωνα με τους εθελοντές, έλλειψη στοιχειωδών αναλώσιμων υλικών, ακόμη και οινοπνεύματος, με αποτέλεσμα εργαζόμενοι και κάτοικοι στα δυσπρόσιτα νησιά είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση.

 stogiatro.grBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 7/21/2015 09:11:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ανοιχτή Αγκαλιά: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε 5 ακριτικά νησιά του Αιγαίου."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες