ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Δράση: " Ψηλά τις σημαίες, ψηλά τα κεφάλια, είμαστε ακόμα ζωντανοί! "

Δήλωση του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη.
Η Ελλάδα πέτυχε μια πολύ κακή συμφωνία, αφού έφτασε πρώτα στο χείλος της οικονομικής αβύσσου και της πλήρους καταστροφής του οικονομικού, κοινωνικού ιστού και των κρατικών δομών.

Πως συνέβη αυτό όλοι το γνωρίζουμε.
Δεν είναι ώρα ούτε να το επαναλάβουμε, ούτε να...
πυροδοτήσουμε ένα νέο πολιτικό πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας για να μοιραστούν οι ευθύνες. Αφού καταφέραμε και μείναμε ζωντανοί, έχουμε κάτι πολύ πιο επείγον να κάνουμε.
Να ανορθώσουμε τη χώρα.

Πρέπει με τις πράξεις μας να μετατρέψουμε μια κάκιστη συμφωνία σε ευνοϊκή για την Ελλάδα και τον λαό μας.
Πως θα το κάνουμε αυτό;
Με ρυθμούς ανάπτυξης που κανείς από τους έξω δεν περιμένει ότι θα επιτύχουμε και με μια πορεία ανόρθωσης και ανασυγκρότησης του κράτους και των θεσμών, που θα αποκαταστήσει την τιμή, την αξιοπιστία και την οικονομική μας ανεξαρτησία.
Εντός θα μετατρέψουμε την ήττα σε νίκη.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει να τα κάνουμε όλα διαφορετικά στα επόμενα χρόνια.
Όλα.
Στηριγμένοι σε τέσσερις πυλώνες.

Εθνική συνεννόηση, αποκατάσταση αξιοπιστίας, οικονομική ανόρθωση και ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο:
1. Εθνική συνεννόηση. Η ακραία εχθρότητα που διέκρινε τις σχέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων και αντιπολιτεύσεων και είχε ως κίνητρο την κουτάλα της εξουσίας, πρέπει να τελειώσει οριστικά. Η χώρα χρειάζεται συνεννόηση, ηρεμία και καταλλαγή. Μετρημένα λόγια, σύνεση, ρεαλισμός, ανοχή και κατανόηση για τη θέση και τη σκέψη των άλλων. Είμαστε όλοι συνταξιδιώτες στο ίδιο καράβι.

2. Αποκατάσταση αξιοπιστίας. Η χώρα πρέπει να αποκαταστήσει τη διεθνή της αξιοπιστία. Που σημαίνει ότι θα τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα και θα κάνουμε και άλλες πολύ περισσότερες και ουσιαστικότερες μεταρρυθμίσεις, που θα μετατρέψουν την τρόικα από πρωταγωνιστή των εξελίξεων σε άνευ σημασίας γραφειοκρατική ρουτίνα. Θα τελειώσουμε το πρόγραμμα νωρίτερα απ’ ό,τι συμφωνήθηκε και θα επανέλθουμε στη θέση του αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη και στον κόσμο.

3. Οικονομική ανόρθωση. Η ιδιωτική οικονομία παρά τα πλήγματα έχει τη δύναμη να ανακάμψει θεαματικά μέσα στους επόμενους 18 μήνες και να αναπτυχθεί με ρυθμούς άνω του 5-6% για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν. Φτάνει να θέσουμε ως υπ’ αριθμό ένα εθνικό στόχο την προσέλκυση επενδύσεων και τη μείωση της ανεργίας. Όλα τα άλλα πρέπει να πάνε σε δεύτερη μοίρα. Με κλειδί την οριστική απομάκρυνση του GREXIT και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, η χώρα μπορεί μέσα σε τέσσερα χρόνια να επαναφέρει το ύψος των επενδύσεων από το χαμηλότερο στον κόσμο (ως ποσοστό του ΑΕΠ) στον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Αυτό και μόνο μπορεί να μας δώσει διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης απ’ ό,τι οποιοσδήποτε έχει προβλέψει.

4. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος έδειξαν το οριστικό τέλος του κοινωνικού συμβολαίου της μεταπολίτευσης. Η χώρα είναι βαθειά διχασμένη. Έχει διαρραγεί το συμβόλαιο των γενεών, το ταξικό συμβόλαιο, το συμβόλαιο μεταξύ κράτους και πολίτη, το συμβόλαιο μεταξύ πολιτικών εκπροσώπων και εκπροσωπούμενων. Πρέπει να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή με εντιμότητα και διάθεση αυτοκριτικής και κατανόησης. Ανισότητα, εκμετάλλευση, διαφθορά, φοροδιαφυγή, ρουσφέτι, διαπλοκή, συντεχνιακά καταστημένα, κομματικός εκμαυλισμός.

Όλα πρέπει με ψυχραιμία και δικαιοσύνη να συζητηθούν και να καταλήξουμε σε ένα τελείως νέο κοινωνικό συμβόλαιο που θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαιοσύνης του μέσου πολίτη. Ο κόσμος δεν θα γίνει αγγελικός από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ένας κοινός τόπος που θα αποκλείει και θα εξοβελίζει τις ακραίες στάσεις και συμπεριφορές και θα αποκαταστήσει μια ελάχιστη κοινωνική συνοχή και τη στοιχειώδη δικαιοσύνη στον τόπο αυτό, μπορεί και πρέπει να επιτευχθεί.

Το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο και είναι δύσκολο να διακρίνουμε αν η σημερινή μέρα είναι η μέρα μεγάλης ήττας ή το ξεκίνημα της ανόρθωσης της Ελλάδας. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά η μοίρα μας είναι στα δικά μας χέρια.
Για αυτό και δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω.

Ψηλά τις σημαίες, ψηλά το κεφάλι.
Είμαστε ακόμα ζωντανοί.
Το μέλλον είναι αυτό που εμείς θα χτίσουμε.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 7/13/2015 02:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δράση: " Ψηλά τις σημαίες, ψηλά τα κεφάλια, είμαστε ακόμα ζωντανοί! ""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες