ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:1 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Έγινε μήπως η Ελλάδα Ινδία;

Γράφει ο Δημήτρης Περδίκης.
Είναι γνωστό πως στην Ινδία οι αγελάδες θεωρούνται ιερές και κανείς δεν τολμάει όπου και να βρίσκονται, όσο και αν εμποδίζουν, να τις απομακρύνει.

Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, συνοριακός σταθμός στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στον χώρο των εγκαταστάσεων μερικές… ιερές αγελάδες τριγυρνούν ή ξαπλώνουν αμέριμνες. Η εικόνα που αντικρίζω με ...
παραπέμπει αμέσως στην Ινδία, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχω δει τέτοιο θέαμα. Οπουδήποτε αλλού τις αγελάδες τις βλέπεις στα λιβάδια, στον φυσικό τους χώρο.

Όμως είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν κάποια στελέχη της κυβερνητικής παράταξης να καταστήσουν την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα, όπως για παράδειγμα η Ινδία. Όχι βέβαια σε έκταση και πληθυσμό αλλά ως χώρα του 3ου κόσμου με ατέλειωτους τενεκομαχαλάδες, επαιτεία, παιδιά να ψάχνουν στους σκουπιδότοπους και άπειρη φτώχεια όπως την είδαμε στην βραβευμένη ταινία slumdog millionaire. Έτσι η δεύτερη σκέψη μου ήταν μήπως αυτό που βλέπω είναι εικόνα αυτού που ήδη συντελείται από μια κοινοπραξία συνιστωσών με ινδάλματα τον Μάρξ, τον Λένιν και την Ρόζα, με αρκετή δόση Τσε Γκεβάρα στην Ευρώπη του 2015 όπου όλοι οι λαοί πάνε πλέον μπροστά και μόνο η δύσμοιρη Ελλάδα τραβάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ολόισια προς τον γκρεμό.

Κάποιοι, γαλουχημένοι στην καφενόβιο διαλεκτική και στην αντίστοιχη πολιτική εξάσκηση βρέθηκαν ξαφνικά να κατέχουν υπουργικούς θώκους και να γυρίζουν στα διεθνή και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, υπό τα έκπληκτα βλέμματα των ξένων ομολόγων να συμπεριφέρονται τουλάχιστον «περίεργα» γιατί απλά έτσι είχαν μάθει σε όλη τους την ζωή. Οι σκηνές αυτές προβαλλόμενες στους τηλεοπτικούς δέκτες της ημεδαπής αποσπούσαν πολλές φορές την αποδοχή σημαντικής μερίδας των τηλεθεατών, οι οποίοι με αναφωνητά του τύπου «και πολύ μάγκας, έτσι;» επιδοκίμαζαν σαφώς τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Δυστυχώς εδώ και μερικές δεκαετίες σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού έχει μάθει να ζει και να θεωρεί φυσιολογικό τον λαϊκισμό, το ψέμα, την μαγκιά, το μπάχαλο, την αγένεια, την χυδαιότητα, την απρέπεια, την ύβρη και πολλούς άλλους χαρακτηρισμούς με αρνητικό πρόσημο.

Έτσι φτάσαμε εδώ, στην πιο όμορφη χώρα, προικισμένη με πολλούς φυσικούς πόρους, με τέλειο κλίμα, με πανάρχαιο πολιτισμό, με παιδιά της όλες τις επιστήμες να έχει μέσα σε τόσα λίγα χρόνια παρακμάσει ηθικά, πολιτιστικά, πολιτικά και φυσικά οικονομικά.

Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μελετούν και θα αναλύουν την Ελλάδα του 2015. Αυτοί θα γνωρίζουν βέβαια και το τι μας επιφυλάσσει το αύριο, κάτι που εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς αγνοώ.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 7/01/2015 11:13:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Έγινε μήπως η Ελλάδα Ινδία; "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες