Έγινε μήπως η Ελλάδα Ινδία;
Είναι γνωστό πως στην Ινδία οι αγελάδες θεωρούνται ιερές και κανείς δεν τολμάει όπου και να βρίσκονται, όσο και αν εμποδίζουν, να τις απομακρύνει.
Μαυρομάτι Θεσπρωτίας, συνοριακός σταθμός στην ελληνοαλβανική μεθόριο, στον χώρο των εγκαταστάσεων μερικές… ιερές αγελάδες τριγυρνούν ή ξαπλώνουν αμέριμνες. Η εικόνα που αντικρίζω με ...
παραπέμπει αμέσως στην Ινδία, πουθενά αλλού στον κόσμο δεν έχω δει τέτοιο θέαμα. Οπουδήποτε αλλού τις αγελάδες τις βλέπεις στα λιβάδια, στον φυσικό τους χώρο.
Όμως είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν κάποια στελέχη της κυβερνητικής παράταξης να καταστήσουν την Ελλάδα τριτοκοσμική χώρα, όπως για παράδειγμα η Ινδία. Όχι βέβαια σε έκταση και πληθυσμό αλλά ως χώρα του 3ου κόσμου με ατέλειωτους τενεκομαχαλάδες, επαιτεία, παιδιά να ψάχνουν στους σκουπιδότοπους και άπειρη φτώχεια όπως την είδαμε στην βραβευμένη ταινία slumdog millionaire. Έτσι η δεύτερη σκέψη μου ήταν μήπως αυτό που βλέπω είναι εικόνα αυτού που ήδη συντελείται από μια κοινοπραξία συνιστωσών με ινδάλματα τον Μάρξ, τον Λένιν και την Ρόζα, με αρκετή δόση Τσε Γκεβάρα στην Ευρώπη του 2015 όπου όλοι οι λαοί πάνε πλέον μπροστά και μόνο η δύσμοιρη Ελλάδα τραβάει προς την αντίθετη κατεύθυνση, ολόισια προς τον γκρεμό.
Κάποιοι, γαλουχημένοι στην καφενόβιο διαλεκτική και στην αντίστοιχη πολιτική εξάσκηση βρέθηκαν ξαφνικά να κατέχουν υπουργικούς θώκους και να γυρίζουν στα διεθνή και στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, υπό τα έκπληκτα βλέμματα των ξένων ομολόγων να συμπεριφέρονται τουλάχιστον «περίεργα» γιατί απλά έτσι είχαν μάθει σε όλη τους την ζωή. Οι σκηνές αυτές προβαλλόμενες στους τηλεοπτικούς δέκτες της ημεδαπής αποσπούσαν πολλές φορές την αποδοχή σημαντικής μερίδας των τηλεθεατών, οι οποίοι με αναφωνητά του τύπου «και πολύ μάγκας, έτσι;» επιδοκίμαζαν σαφώς τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Δυστυχώς εδώ και μερικές δεκαετίες σημαντικό κομμάτι του ελληνικού λαού έχει μάθει να ζει και να θεωρεί φυσιολογικό τον λαϊκισμό, το ψέμα, την μαγκιά, το μπάχαλο, την αγένεια, την χυδαιότητα, την απρέπεια, την ύβρη και πολλούς άλλους χαρακτηρισμούς με αρνητικό πρόσημο.
Έτσι φτάσαμε εδώ, στην πιο όμορφη χώρα, προικισμένη με πολλούς φυσικούς πόρους, με τέλειο κλίμα, με πανάρχαιο πολιτισμό, με παιδιά της όλες τις επιστήμες να έχει μέσα σε τόσα λίγα χρόνια παρακμάσει ηθικά, πολιτιστικά, πολιτικά και φυσικά οικονομικά.
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μελετούν και θα αναλύουν την Ελλάδα του 2015. Αυτοί θα γνωρίζουν βέβαια και το τι μας επιφυλάσσει το αύριο, κάτι που εγώ δυστυχώς ή ευτυχώς αγνοώ.
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.