ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:20 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Τιπούρτης Τρύφων

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.

Ρεπορτάζ-Φωγραφία: Νίκος Σουτόπουλος
Αθήνα: Χρέος τιμής και εθνικής μνήμης στους αγωνιστές Έλληνες και Ελληνοκυπρίους αλλά και αγνοούμενους που έπεσαν θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο κατά τον μαύρο Ιούλιο του 1974 ήταν το μνημόσυνο που τελέστηκε σήμερα 19 Ιουλίου 2015 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης.

Το ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την...
τουρκική εισβολή το 1974, διοργάνωσαν ο Δήμος Αθηναίων, η Κυπριακή Πρεσβεία και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ).

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αξιοτ. Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.
«Η απόδοση τιμών σε όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την προάσπιση των ιδανικών της ελευθερίας και της Δημοκρατίας αποτελεί οφειλόμενο χρέος και ελάχιστη ανταπόδοση της προσφοράς τους προς της πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά ο Κύπριος Πρέσβης στην ομιλία του, προσθέτοντας ότι «σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, σε μια περίοδο γενικευμένης κρίσης του ελληνισμού οφείλουμε αυτή την τιμή στους νεκρούς μάρτυρες και ήρωες μας, που αντιστάθηκαν στο εγκληματικό, αντεθνικό και άφρον πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή».

Ο κεντρικός ομιλητής ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Κυριάκος Κενεβέζος.

Κατάθεση στεφάνου στον Άγνωστο Στρατιώτη από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Κομάντος ΄74» Αφάλη Παναγιώτη

«Η παγκόσμια κοινότητα με εκπρόσωπο τον ΟΗΕ, αλλά και οι πρόσφυγες είναι πάντα μαζί μας, παρακολουθούν το δράμα μας και συμπάσχουν μαζί μας» συνέχισε λέγοντας ότι μετά από 41 χρόνια με νεκρούς, αγνοούμενους, εγκλωβισμένους, λεηλασίες, στρατούς κατοχής και κατεχόμενα πατρογονικά εδάφη, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει, ούτε να ξεγράψει, ούτε να συνηθίσει την οδυνηρή καθημερινότητα που ζούμε στο διχοτομημένο νησί της Κύπρου. Ξένα συμφέροντα και επεμβάσεις περιέπλεξαν το Κυπριακό ζήτημα και το μετέβαλαν από καθαρή υπόθεση σεβασμού και εφαρμογής των διεθνώς αποδεκτών βασικών ελευθεριών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σε αντικείμενο παντοίων συναλλαγών», συνέχισε ο κ. Κενεβέζος, λέγοντας με έμφαση ότι «εμείς επιθυμούμε ειρηνική και δίκαιη λύση του προβλήματος μας για όλους ανεξαιρέτως τους Κύπριους. Αλλά η λύση εδράζεται και στερεώνεται μόνο πάνω σε δημοκρατικές αρχές και η δικαιοσύνη εμπεδώνεται μόνο με το σεβασμό των αρχών και θεσμών του Διεθνούς Δικαίου».

Τιμητικό άγημα και η μουσική μπάντα του Δήμου Αθηναίων

Αναφερόμενος στις σημερινές εξελίξεις είπε ότι «Κύπρος και Ελλάδα, τιμούμε τη φετινή επέτειο των μαύρων αποφράδων ημερών του 1974, μεσούσης της χειρότερης οικονομικής κρίσης στη σύγχρονη ιστορία μας. Μιας κρίσης που άρχισε ως οικονομική αλλά μετατρέπεται ώρα με την ώρα σε κοινωνική, πολιτική, εθνική. Μιας κρίσης που καταδυναστεύει τον λαό με εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις στο εθνικό μας θέμα».

Ο κ. Κυρ. Κενεβέζος ολοκλήρωσε με κάλεσμα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα να συγχρονίσουν το βηματισμό τους με την Ιστορία και να «αγωνιστούμε, για την τιμή μας και την αξιοπρέπεια μας, για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας και για τις γενιές που έρχονται».

Οι επίσημοι στο χώρο του Άγνωστου Στρατιώτη μπροστά από την Βουλή της Ελλάδας

Αναμνηστική φωτογραφία των επισήμων με τους εκπροσώπους των Κυπριακών και Ελληνικών Οργανώσεων
Στο μνημόσυνο παρέστησαν εκπρόσωποι της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας, η Σοφία Βούλτεψη εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος, η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης Αττικής Άννα Παπαδημηρίου-Τσάτσου, η Αντιδήμαρχος Αθηναίων Εύα Κοντοσταθάκου. Επίσης παρέστησαν ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΟΚΟΕ Λοΐζος Λοΐζος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας (ΕΚΕ) κ. Λεωνίδας Μασοστασής, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Αντιστράτηγος ε.α. Παντελής Μαυροδόπουλος το μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών Ελληνικής Δύναμης Κύπρου ‘’ΕΛΔΥΚ 1974’’ κ. Χρήστος Γραμμένος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Κομάντος ΄74» Αφάλης Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συγγενών Αγνοουμένων Κύπρου Κώστας Ανεμάς, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και κυπριακών και ελληνικών κομμάτων, Κύπριοι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών και πλήθος κόσμου.

Την τέλεση του μνημόσυνου ακολούθησε πορεία προς το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα όπου έγινε κατάθεση στεφάνων και άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Τιπούρτης Τρύφων στις 7/20/2015 09:53:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες