ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Επιτέλους, τι συμβαίνει;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.
Σήμερα που όλα (δεν) είναι σιωπηλά, γιατί τα 'σκιαζε η φοβέρα (του Grexit και της πτώχευσης) και τα πλάκωνε η σκλαβιά (των οικονομικών μέτρων και της ασφυξίας σε ρευστό και των κλειστών τραπεζών), μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε μια διαφορετική ερμηνεία των όσων ακούγονται και είναι πραγματικά πολύ σκληρά για την χώρα μας;

Οι εικόνες που έχουμε από τις...
πρώτες πρωινές ώρες που τελείωσε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ είναι δύο.
Από την μία οι απειλές, τα τελεσίγραφα σχεδόν όλων των ηγετών των κρατών μελών αλλά και των επικεφαλής των οργάνων της ΕΕ και από την άλλη η αισιοδοξία του Έλληνα πρωθυπουργού ότι η διαδικασία θα είναι γρήγορη και ότι όλα θα πάνε καλά.

Φυσικά δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο και το ύφος του κ. Τσίπρα στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος της διάσκεψης κορυφής.
Σε καμία περίπτωση, παρά το προχωρημένο της ώρας, της κούρασης από τις συνεχείς επαφές και συζητήσεις, δεν έδειχνε έναν ανήσυχο πρωθυπουργό μιας χώρας που είναι στα πρόθυρα, χρεωκοπίας, εκπαραθύρωσης από το ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, λες και γίνεται αυτό, ανθρωπιστικής κρίσης που η σημερινή μπροστά της θα δείχνει με παιδική χαρά.
Ή λοιπόν είναι τρελός ο κ. Τσίπρας και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει ή μόνο τρελός δεν είναι και κάτι άλλο ετοιμάζεται…

Τι ισχύει λοιπόν;
Πάνε όλα βάση σχεδίου;
Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς;
Ή όλα γίνονται για να μας σερβιριστούν αυτά που σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα δεχόμαστε ως λαός;
Αλλά τώρα λόγω έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να δεχθούμε και να καταπιούμε;
Μήπως είναι η ώρα του σοκ και δέος για μεγάλες αλλαγές στην χώρα;

Σε τι συμφωνούν όλοι;
Ή σχεδόν όλοι με εξαίρεση τον ISKRA και κάποιους άλλους.
Ότι δεν πρέπει να υπάρξει έξοδος από το ευρώ.
Ένα το κρατούμενο…

Τι δήλωσε ο κύριος Ντόναλντ Τουσκ σχετικά με την γεωπολιτική επίπτωση ενός GREXIT;
Έκανε σαφή αναφορά στις ευρύτερες γεωπολιτικές συνέπειες που θα είχε μια ρήξη χαρακτηρίζοντας αφελή όποιον δεν το καταλαβαίνει.
Δύο τα κρατούμενα…

Τι προειδοποίησε το ΔΝΤ;
«Αν δεν αντιμετωπισθούν οι εξελίξεις της ελληνικής κρίσης, με μια ισχυρή πολιτική απάντηση, οι εξελίξεις αυτές μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην Ιταλία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών»…
Τρία τα κρατούμενα…

Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ;
Ζητάμε συμφωνία κοινωνικά δίκαιη και οικονομικά βιώσιμη για την Ελλάδα…
Τέσσερα τα κρατούμενα…

Και θα μπορούσαμε να συνεχίζουμε να αθροίζουμε κρατούμενα αλλά μέχρι εδώ είναι αρκετά.
Μας δίνουν το κλίμα του τι θα ακολουθήσει.
Οι λοιπές δηλώσεις, προειδοποιήσεις, τελεσίγραφα κλπ για εμάς είναι απλά για την δημιουργία κλίματος και της κατάλληλης ατμόσφαιρας για εσωτερική χρήση στις χώρες της ΕΕ.
Κανείς δεν μπορεί να παραδεχθεί ότι έχασε ή ότι κατέβασε τα βρακιά του κάτω, ειδικά μάλιστα αν είσαι ηγέτης μιας χώρας όπως η Γερμανία.

Που βρίσκεται λοιπόν η λύση;
 Μάλλον η λύση, για να είναι κοινωνικά δίκαιη όπως ζητά ο κ. Τσίπρας, κρύβεται στα κλεμμένα και τα παστωμένα όπου και αν είναι αυτά.

Ίσως, επιτέλους ήρθε η ώρα ενός διαφορετικού κουρέματος καταθέσεων!
Δηλαδή εκείνων που είναι προϊόν φοροδιαφυγής, απάτης κλπ.
Μπορεί η αρχή να γίνει από τις θυρίδες.
Να ανοίξουν, να αναγκαστούν όλοι με εισαγγελική παρουσία να καταθέσουν τα χρήματα τους σε λογαριασμούς και μετά να γίνει ο έλεγχος νομιμότητας των χρημάτων…

Μην ξεχνάμε ότι τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμος και ο αλγόριθμος!
 Ποιος αλγόριθμος;
Αυτός που δημιουργήθηκε και θα ψάξει όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς σε αντιπαράθεση με τα έσοδα του κάθε φορολογούμενου.
Και φυσικά τότε θα γελάσει κάθε πικραμένος…

Μπορεί η λύση να βρίσκεται σε όλα τα δις ευρώ που έφυγαν στο εξωτερικό, στα δις των θαλασσοδανείων και μη, που έχουν δοθεί στους ολιγάρχες και δεν αποπληρώνονται.
Στα δάνεια που δεν επενδύθηκαν αλλά πήγαν σε προσωπικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό.
Και ακολουθούν όλα τα άλλα κλεμμένα, οι πάσης φύσεως λίστες, μίζες και πάει λέγοντας.

Μήπως όλα αυτά είναι τα ισοδύναμα στα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν προτείνει οι θεσμοί;

Ίσως αυτά που γράφουμε στις γραμμές αυτές να είναι το αισιόδοξο σενάριο.
Αυτό που θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί εξ αρχής.
 Γιατί τελικά την κρίση όλα αυτά τα χρόνια την πλήρωσαν μόνον οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Κανένας άλλος.
Οι κατέχοντες για άλλη μία φορά έκαναν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια.

Από την άλλη ίσως να άρχισε η εκποίηση της χώρας και η αλλαγή ιδιοκτησίας της μέσω των τραπεζών.
 Δηλαδή σιγά-σιγά όλα θα περάσουν στα χέρια των ξένων.
Από τα σπίτια όλων αυτών που έχουν ένα στεγαστικό δάνειο μέχρι των επιχειρήσεων, ακόμη και των υγιών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε δυσκολία αυτή τη στιγμή λόγω της οικονομικής ασφυξίας.

Το τι τελικά συμβαίνει θα το μάθουμε σύντομα…
Πολύ σύντομα…

Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Ή καλύτερα να πούμε «Κυριακή κοντή γιορτή»…
Μπα…
Θα κλείσουμε το άρθρο μας με το «Ήγγικεν η ώρα».
Της αληθείας…

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/08/2015 01:40:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Επιτέλους, τι συμβαίνει;"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες