ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Επιστολή της Φώφη Γεννηματά για τις επιταγές.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά απέστειλε  επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Τσακαλώτο με προτάσεις αντιμετώπισης του θέματος που έχει δημιουργηθεί στην αγορά με τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια.

Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Δ. Μάρδα, στην Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας κ. Λ. Κατσέλη και στον Διοικητή της Τράπεζας της...
Ελλάδος κ. Γ. Στουρνάρα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Προς τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Κοινοποίηση: α)Αν. Υπουργό κ. Δημήτρη Μάρδα
β) Διοικητή Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα
γ)Πρόεδρο Ε.Ε.Τ. κυρία Λούκα Κατσέλη

Κύριε Υπουργέ,
Όπως ήδη γνωρίζετε οι αρνητικές συνέπειες της «τραπεζικής αργίας», στην οικονομία και την αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Η Κυβέρνηση που με τους χειρισμούς της οδήγησε στην κρίση αυτή, οφείλει να λάβει άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα σοβαρά προβλήματα για την οικονομία, τις επιχειρήσεις (και ειδικά τις μικρομεσαίες) και το εμπόριο.

Χαρακτηριστικό είναι το θέμα με τις επιταγές, τις συναλλαγματικές και τα γραμμάτια.
Από τις 20 Ιουλίου και εάν δεν πληρωθούν, σφραγίζονται και μετά την περίοδο 30 ημερών γίνεται η σχετική αναγγελία από τις Τράπεζες στον «Τειρεσία».

Όμως οι βίαιες αλλαγές των όρων λειτουργίας της αγοράς αυτό το διάστημα, έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες σε αδυναμία πληρωμής. Γεγονός όμως που οφείλεται στους απρόβλεπτους και εξωγενείς παράγοντες που επέφερε το capital control και δεν αποτελεί παραβίαση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και των κανόνων της συναλλακτικής πίστης.

Για τους λόγους αυτούς και λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις συνέπεις που έχουν δημιουργηθεί, σας προτείνω την υιοθέτηση της παρακάτω «ρύθμισης»:
«Ακάλυπτες επιταγές, απλήρωτες κατά την λήξη τους, συναλλαγματικές και γραμμάτια σε διαταγή, των οποίων η έκδοση/λήξη τους είναι μέχρι τις 31/10/2015, εφόσον εξοφληθούν μέχρι τις 31/12/12015, δεν αναγγέλονται και κατά συνέπεια δεν καταχωρούνται σε αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς, που λειτουργούν για λογαριασμό των Τραπεζών». Η ρύθμιση αυτή, την ποία ζητά και το σύνολο των φορέων της αγοράς, θα δώσει μια σημαντική «ανάσα» στην λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων.

Θα τις βοηθήσει –μέχρι την επάνοδο στην «κανονικότητα»- να ανταπεξέλθουν στα μεγάλα προβλήματα της περιόδου, χωρίς άλλες δυσάρεστες συνέπειες γι’ αυτές και για την απασχόληση των εργαζομένων τους.
Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση θα κατανοήσει επί τέλους την αναγκαιότητα αυτή και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα υιοθετήσει την πρότασή μου.

Επισημαίνω όμως ότι η ρύθμιση για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να είναι ουσιαστική σε χρονική διάρκεια και να μην αποτελεί μια πολύ μικρή –και χωρίς περιεχόμενο- μόνο παράταση.

Με εκτίμηση
Φώφη Γεννηματά


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 7/28/2015 11:39:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Επιστολή της Φώφη Γεννηματά για τις επιταγές."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες