ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:10 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Καλπάζοντας προς την πολιτειακή ανωμαλία...

Γράφει ο Κώστας Κανελλάκης.
 Οι τελευταίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της Ελλάδας πέρα από ενδιαφέρουσες έως επικίνδυνες, αν μη τι άλλο είναι και λίαν πρωτοποριακές.

Μετά την εντολή του λαού στο «όχι» του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση συζήτησε με την αντιπολίτευση και αποφάσισε να παρακάμψει την «λαϊκή εντολή» (η οποία επιδέχεται πολλές ερμηνείες) και να προχωρήσει στο...
Στρασβούργο με ένα μεγάλο «ναι»!

Αν αυτό δεν συνιστά παραβίαση του δημοψηφίσματος, και ασέβειας της πολιτικής προς τον λαό, τότε είναι απορίας το πως προσδιορίζεται ή πρόκειται να προσδιορισθεί η πολιτική ασέβεια – απρέπεια.

Οι τελευταίες ημέρες, όμως, είχαν και άλλες ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Πέρα από την παραίτηση Σαμαρά, διαπιστώνουμε μία προφανή τάση της κυβέρνησης να ακολουθήσει την πορεία της προς την Ευρώπη, προτείνοντας (στην πραγματικότητα αιτούμενη) νέο μνημόνιο, αποδεχόμενη όλα τα προηγούμενα και επιπλέον παρατηρούμε την ελληνική αντιπροσωπεία «διαπραγμάτευσης» να συζητά νέα βοήθεια (ύψους 52 δισ. ευρώ για την εξόφληση δανείων) τριετούς διάρκειας η οποία θα συνοδεύεται από μέτρα ύψους 11-15 δισ. ευρώ, κάνοντας έτσι μία εντυπωσιακή πλήρη αναστροφή κυβίσθηση (κωλοτούμπα) προς την αντίθετη κατεύθυνση της εντολής που πήρε από τον ελληνικό λαό, τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Ιούλιο!!!

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας απέτυχε στις διαπραγματεύσεις και έπρεπε να προχωρήσει σε προκήρυξη εκλογών (αφού το ουσιαστικό προεκλογικό του σύνθημα τον Ιανουάριο ήταν «τέλος στα μνημόνια, διαγραφή του χρέους»), προχώρησε σε ένα δημοψήφισμα (κενού περιεχομένου) αιτούμενος από τον λαό μίας λευκής επιταγής (μέσω του «όχι) για περαιτέρω πολιτική διαχείριση έναντι των δανειστών.

Παραβιάζοντας όμως και αυτή την «λευκή επιταγή» και συνεργαζόμενος με τις «αντίπαλες δυνάμεις» (γερμανοτσολιάδες, υπηρέτες και υποτακτικούς των μνημονίων σύμφωνα με την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ) δημιούργησε μία παγκόσμια πρωτοτυπία, της οποίας το μέγεθος πρόκειται να αποκαλυφθεί όταν η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα μεταφέρει προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την «πρόταση» των δανειστών, δηλαδή μέτρα που κάποιοι ήδη έχουν χαρακτηρίσει ως «Αρμαγεδδώνα».

Τι πρόκειται να συμβεί, άραγε, όταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τους αρχηγούς της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού θα προχωρήσουν σε μία κοινή γραμμή αποδοχής και ψήφισης μίας σειράς μέτρων που –εκ των πραγμάτων- είναι αδύνατον να αποπληρωθούν από τον Ελληνικό λαό;

Με δεδομένη την αντίδραση της «αριστερής πλατφόρμας» και κάποιων εκ των βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ., διαπιστώνουμε πως η σύμπραξη του υπολοίπου (ΠΑΣΟΚογενούς) ΣΥΡΙΖΑ με τις κλασσικές μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, θα έχουμε το παγκόσμιο πρωτοφανές: Η κυβέρνηση να περνά μέτρα από τη Βουλή, υποστηριζόμενη από την αντιπολίτευση, ενώ θα έχει απολέσει την δεδηλωμένη!

Αυτό το πολιτικό έκτρωμα (κάποιοι θα προστρέξουν να το χαρακτηρίσουν ως «απαύγασμα της δημοκρατίας») καθιστά με απόλυτη σαφήνεια πολιτική εκτροπή, σαφέστατη ανωμαλία και επί της ουσίας θα πρόκειται για μία κυβέρνηση που δεν θα είναι κυβέρνηση, αλλά διεκπεραιωτής μίας συμφωνίας στην οποία έχει ήδη (προ)εκφράσει την αντίθεσή του ο λαός μέσω δημοψηφίσματος .

Και, φυσικά, η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να διαταράξει την κυβερνητική πορεία, αφού θα ψηφίζει όλα όσα η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου θα κατεβάζει προς ψήφιση, ευελπιστώντας πως οι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση πολίτες θα οδηγούνται στα κομματικά «μαντριά» της… αντιπολίτευσης που στην πράξη θα λειτουργεί ως συμπολίτευση!

Η έκδηλη αδυναμία της πολιτικής (όλων των ιδεολογικών χώρων) να λειτουργήσει Συνταγματικά δημιουργεί εύλογες απορίες για τις αντιδράσεις των πολιτών. Κάποιοι, ξεπερνώντας την επιτηδευμένη απόπειρα να εισαχθεί μία εμφυλιοπολεμική διάθεση μεταξύ των πολιτών, ήδη διακρίνουν έντονες τάσεις εμφάνισης παρακρατικών ομάδων (οι γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι των Εξαρχείων και όχι μόνο), αλλά κυρίως αντιδράσεις των πολιτών που ενδέχεται να «πάρουν τις πέτρες»…

 Ας μιλήσουμε επιτέλους


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 7/10/2015 11:36:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Καλπάζοντας προς την πολιτειακή ανωμαλία..."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες