ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

ΚΚΕ(μ-λ): "Η κυβερνητική διαπραγμάτευση γίνεται «εθνική εκστρατεία» για νέα συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ- ΗΠΑ."

-Το δημοψήφισμα τελείωσε, οι ιμπεριαλιστικοί εκβιασμοί και η επίθεση παραμένουν!
-Η κυβερνητική διαπραγμάτευση γίνεται «εθνική εκστρατεία» για νέα συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ- ΗΠΑ
-Η μαζική πάλη, μόνη απάντηση στην επίθεση και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο λαός!

1. Με το υψηλό ποσοστό του 61,3% υπέρ του ΟΧΙ και την...
επικράτησή του σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας ολοκληρώθηκε το δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη. Ένα δημοψήφισμα που αποτέλεσε την κορύφωση των αδιεξόδων, των αυταπατών, του τυχοδιωκτισμού και της αλλοπρόσαλλης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένα δημοψήφισμα που θέλησε να εκμεταλλευτεί την απέχθεια του λαού μας για τις ιμπεριαλιστικές ύαινες της τρόικας, όχι για να της δώσει πολιτική διέξοδο και προοπτική, αλλά για να την χρησιμοποιήσει ως εισιτήριο επιστροφής σε μια διαπραγμάτευση με ορίζοντα την υποταγή και νέα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα (με πρόσχημα ίσως μία -καθόλου φιλολαϊκή- διευθέτηση του χρέους).

Σίγουρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος αποτελεί μια επιτυχία της κυβέρνησης. Ωστόσο, είναι μία επιτυχία προσωρινή που ήδη έχει αρχίσει να δείχνει τα όριά της και σύντομα θα ακυρωθεί κάτω από το βάρος της άγριας ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, από τη μια, αλλά και της λαϊκής δυσαρέσκειας για τα νέα μέτρα και μνημόνια που έρχονται, από την άλλη.

2. Ούτε μπορούμε ούτε θέλουμε να παρακάμψουμε τα θετικά στοιχεία που περιέχει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Γιατί αποτυπώνει τη λαϊκή καταδίκη των κομμάτων και δυνάμεων του συστήματος που τα προηγούμενα χρόνια προώθησαν την πολιτική της άγριας επίθεσης και σε ένα βαθμό καταγράφει τη λαϊκή οργή απέναντι στους ωμούς ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς. Γιατί αποτυπώνει, επίσης, και την αντίσταση του λαού μας απέναντι στους εκβιασμούς των ιμπεριαλιστών και της πλουτοκρατίας.

Ωστόσο, μπροστά στην κατάσταση που αντιμετωπίζει ο λαός μας, δεν συμμεριζόμαστε ούτε τους γνήσιους ούτε τους κατασκευασμένους ενθουσιασμούς που θέλουν να εμφανίζουν το 61,3% του ΟΧΙ ως το «τέλος της λιτότητας», ως το αποτέλεσμα εκείνο που θα ανακόψει και θα «εκλογικεύσει» την αγριότητα των ιμπεριαλιστών και του κεφαλαίου. Η ιμπεριαλιστική αρπακτικότητα και η καπιταλιστική βαρβαρότητα έχουν τη δική τους λογική και θα εκδηλωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε υψηλότερους τόνους και με τη βιαιότητα που θα κρίνουν ως αναγκαία για τα συμφέροντα τους. Όπως δεν συμμεριζόμαστε και όλους αυτούς που θέλουν να μεταφράσουν το ΟΧΙ σε ένα γενικευμένο «ΟΧΙ σε ΕΕ και ευρώ».

Στα πλαίσια αυτού του δημοψηφίσματος το μπλοκ του ΟΧΙ συγκροτήθηκε και διαμορφώθηκε πολιτικά ως το «νέο» απέναντι στο παλιό πολιτικό σκηνικό και όχι απέναντι στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών και στην προοπτική μιας νέας συμφωνίας. Ωστόσο, μέσα στο ετερόκλητο ρεύμα του ΟΧΙ, ένα σημαντικό τμήμα του συσπειρώθηκε στη βάση της αντίθεσής του στην όποια νέα συμφωνία, στα παλιά και νέα μέτρα της ΕΕ, του ΔΝΤ και του ντόπιου κεφαλαίου. Αντίθεση που δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να εκφραστεί με όρους κινήματος και μαζικής πάλης, καθώς οι δυσμενείς πολιτικοί συσχετισμοί βαραίνουν ακόμα περισσότερο από τη συμβιβαστική στάση δυνάμεων που αναφέρονται στην Αριστερά και τον ακολουθητισμό τους προς την κυβέρνηση.

3. Η μαζική λαϊκή καταδίκη των προηγούμενων διαχειριστών αποτελεί και το βασικό παράγοντα της ήττας του μπλοκ του ΝΑΙ, το οποίο εμφανίστηκε χωρίς να μπορεί να έχει ούτε πολιτική ηγεσία σε επίπεδο προσώπων.
Συνολικά για το πολιτικό σύστημα, αναδείχτηκε ξανά η ίδια εικόνα με αυτή που είχε καταγραφεί στις εκλογές του περασμένου Γενάρη και παραμένουν ανοιχτές οι διεργασίες για την αναμόρφωσή του σύμφωνα με τις ανάγκες της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της επίθεσης. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ αυτήν την κατεύθυνση επιδιώκει να υπηρετήσει.

4. Χαιρετίζουμε τη συνολική και συνειδητή πολιτική αντίδραση ενός κόσμου, που είναι επίσης αισθητή στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος μέσα από τη μεγάλη αύξηση της ΑΠΟΧΗΣ (περίπου 170 χιλιάδες είναι σήμερα ο επιπλέον κόσμος της αποχής) σε σχέση με την –ήδη πολύ υψηλή– ΑΠΟΧΗ των εκλογών του Γενάρη. Ένα σημαντικό τμήμα αυτού του δυναμικού, αλλά και αυτού που επέλεξε το άκυρο/λευκό (περίπου 200 χιλιάδες περισσότεροι από το Γενάρη) είναι ένας κόσμος που συμμερίζεται την ανάγκη να οικοδομήσει με την πάλη του ο λαός τα δικά του ΝΑΙ και τα δικά του ΟΧΙ. Είναι ένας κόσμος που δεν εκχώρησε το δικαίωμά του να πει ΟΧΙ στην επίθεση και τους άγριους ιμπεριαλιστικούς εκβιασμούς, σε μια κυβέρνηση που ούτε θέλει ούτε μπορεί να υπερασπιστεί και να τιμήσει αυτό το ΟΧΙ. Σε μια κυβέρνηση που ήδη σπεύδει –σε επιχείρηση «εθνικής ενότητας» με τις δυνάμεις του ΝΑΙ, τις παραδοσιακές δυνάμεις της υποτέλειας στη χώρα– να προσαρμοστεί στις ιμπεριαλιστικές απαιτήσεις.

5. Η κατάσταση αυτή απαιτεί από το λαό μας πραγματικές απαντήσεις. Το ΚΚΕ(μ-λ) οφείλει και δεσμεύεται σε αυτές τις συνθήκες να παρέμβει με τόλμη για να συμβάλει στη διαμόρφωση αυτών των απαντήσεων. Στη διαμόρφωση εστιών και συγκροτήσεων αντίστασης και πάλης που θα υπερασπίζονται τα λαϊκά δικαιώματα που βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο. Εστίες και συγκροτήσεις που θα διαμορφώνουν όρους μαζικού αγώνα κόντρα στο νέο γύρο αντιδραστικής εφόδου ενάντια στο λαό, που επιχειρείται να πάρει χαρακτηριστικά «εθνικής εκστρατείας» με έμβλημα το «ανήκουμε στη Δύση».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, της ανακοπής της οπισθοδρόμησης του κινήματος, της ανάτασης των μαζικών λαϊκών αγώνων και της οικοδόμησης Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης καλούμαστε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.

- Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!
- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!
- ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ-ΝΑΤΟ!
- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/08/2015 02:02:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΚΚΕ(μ-λ): "Η κυβερνητική διαπραγμάτευση γίνεται «εθνική εκστρατεία» για νέα συμφωνία με ΕΕ-ΔΝΤ- ΗΠΑ.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες