ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:13 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

ΚΚΕ (μ-λ): " Κάτω η νέα αντιλαϊκή συμφωνία - μνημόνιο και η συνέχιση της βαρβαρότητας."

Μία εβδομάδα πριν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλούσε το λαό να πει «όχι» στην πρόταση της τρόικας και τις «υφεσιακές πολιτικές» που ήθελαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί.

Σήμερα­­, και ενώ έχει αποσπάσει το «όχι» με ισχυρότατη πλειοψηφία, συνυπογράφει μια αντιλαϊκή συμφωνία πολύ χειρότερη από εκείνη την πρόταση, ένα νέο μνημόνιο το...
οποίο επεκτείνει και βαθαίνει την βάρβαρη πολιτική της λιτότητας, της ανεργίας, της φοροληστείας, του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

Δεν πρόκειται για μια απλή αντίφαση, πρόκειται για το αποκορύφωμα της αλλοπρόσαλλης και τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, των αυταπατών που είχε και καλλιεργούσε ασύστολα στις λαϊκές συνειδήσεις για τη δυνατότητα μιας δήθεν «φιλολαϊκής πολιτικής» και μιας δήθεν «άλλης πορείας» στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Πρόκειται για την κατάληξη των αδιεξόδων μιας πολιτικής που έκρυβε και συνεχίζει να κρύβει την πραγματική, βάρβαρη φύση των ιμπεριαλισμού και τον πραγματικό ρόλο των ιμπεριαλιστικών συνασπισμών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μιας πολιτικής που, ενώ -από τη μια- επιβεβαίωνε και υποτασσόταν στο καθεστώς εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές της Δύσης, από την άλλη, θεωρούσε ότι μπορούσε να εκμεταλλευτεί τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να παίξει μαζί τους και να εκβιάσει λοξοκοιτάζοντας και προς τη μεριά της Ανατολής.

Η νέα αυτή αντιλαϊκή-αντεργατική συμφωνία αποτελεί την απόδειξη της πλήρους αποτυχίας αυτής της πολιτικής και της κατάρρευσης των αυταπατών για περιθώρια διαπραγμάτευσης με τα ιμπεριαλιστικά γεράκια.

Και αυτό που θα την ακολουθήσει είναι ένας νέος γύρος βάρβαρης επίθεσης στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Και μάλιστα, στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης», με τη στήριξη όλου του αστικού εσμού (παλιού και νέου), όλων αυτών των πολιτικών δυνάμεων που ανέλαβαν να προωθήσουν και να στηρίξουν αυτή τη βάρβαρη πολιτική (τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα και τους εφαρμοστικούς νόμους) εδώ και πέντε χρόνια.

Γιατί -πέρα από την αντιλαϊκή συμφωνία- αυτό που «κατάφερε» επιπλέον η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ είναι να νομιμοποιήσει την αναβαθμισμένη επανεμφάνιση στα πολιτικά πράγματα όλων αυτών των δυνάμεων που είχαν δικαίως επισύρει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, όλων αυτών ενάντια στους οποίους ο λαός έδωσε σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες το δίχρονο 2010-2012. Σε αυτόν το λαό, στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους και τους άνεργους, στους συνταξιούχους και στη νεολαία, πέφτει και τώρα το βάρος της αντίστασης στο νέο γύρο της βαρβαρότητας και της ανατροπής αυτής της συμφωνίας. Μέσα από την οργάνωση των νέων αγώνων, μέσα από τη δημιουργία νέων εστιών αντίστασης, στην κατεύθυνση συγκρότησης ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης λαού και εργαζομένων για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Είναι βέβαιο ότι και σε αυτή τη νέα φάση -τόσο μέχρι να εκδηλωθεί όσο και αφού εκδηλωθεί αυτός ο νέος γύρος αγώνων- ο λαός και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να δώσουν σκληρή μάχη ενάντια στις νέες αυταπάτες που ήδη έχουν αρχίσει να καλλιεργούνται. Πρώτα και κύρια από τον ίδιο τον Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δηλώσεις του περί «χρηματοπιστωτικής ευστάθειας», «δυνατότητες ανάκαμψης», «αναδιάρθρωσης του χρέους» και εξασφαλισμένης χρηματοδότησης» που δήθεν εξασφαλίστηκαν με τη νέα συμφωνία-καρμανιόλα αποτελούν αισχρά ψέματα, αντίστοιχα με αυτά που συνόδευαν τα δύο πρώτα μνημόνια. Ακόμη και η διαβεβαίωση ότι «το Grexit αποτελεί παρελθόν» δεν αποτελεί παρά μια ευχή.

Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν πρέπει να ξεγελάσει το λαό. Ούτε φυσικά οι προσπάθειες του Τσίπρα να χρυσώσει το χάπι μέσα από το λεγόμενο «αναπτυξιακό πακέτο των 35 δισ.» ή τη διαβεβαίωση ότι τα βάρη της νέας συμφωνίας δεν θα πέσουν μόνο στο φτωχό λαό. Δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή αυταπάτη ότι και το τελευταίο ευρώ που θα εγκρίνουν οι ιμπεριαλιστές ως δάνειο προς τη χώρα είναι ήδη υποθηκευμένο και θα το πληρώσει στο πολλαπλάσιο ο λαός.

Και αποτελεί πρόκληση για το λαό να εμφανίζονται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως εγγυητές της κοινωνικής δικαιοσύνης και τιμητές της λαϊκής κυριαρχίας, την ώρα που συνυπογράφουν μία συμφωνία που εξυπηρετεί απροκάλυπτα τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και του κεφάλαιου, ντόπιου και ξένου.

Ούτε, βέβαια, ο λαός πρέπει να παρασυρθεί από τις γκρίνιες και τις ηχηρές φλυαρίες των «ριγμένων» του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων. Γιατί, μέχρι σήμερα συνέβαλαν εξίσου στον ιδεολογικό αφοπλισμό και την παγίδευση του λαού. Γιατί τροφοδότησαν αδρά τις αυταπάτες περί δυνατότητας «αριστερής διακυβέρνησης» σε καθεστώς ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και καπιταλιστικής κυριαρχίας, με το λαό στη γωνία. Γιατί έχουν το θράσος, ακόμη και τώρα, να καλλιεργούν τις ίδιες αυταπάτες σε βάρος του λαού: ότι δήθεν μπορεί να υπάρξει μια άλλη πολιτική για τη χώρα μέσα στην ΕΕ, με μια «απλή» (όπως την παρουσιάζουν) έξοδο από την ευρωζώνη, και παρά το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Είναι αυτοί που, μέσα στην αφέλεια και στον τυχοδιωκτισμό τους, και ως πρωτοκλασάτα κυβερνητικά στελέχη, εδώ και πέντε μήνες ήθελαν να πείσουν το λαό ότι αρκεί η αλλαγή ιμπεριαλιστή προστάτη για να αλλάξουν τα πράγματα.

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να ορθώσει ξανά το ανάστημά του ενάντια στη νέα επίθεση που, με το ίδιο αντιδραστικό περιεχόμενο αλλά άλλο διαχειριστή, βρίσκεται μπροστά του. Να βγει μαζικά στους δρόμους ενάντια στη νέα συμφωνία. Να συμμετέχει μαζικά στις πρώτες κινητοποιήσεις του διημέρου Τρίτης και Τετάρτης 14-15 Ιούλη. Να ξεπεράσει την απογοήτευση, τη μοιρολατρία και το φόβο και να οργανώσει τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις του. Παντού! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά! Γιατί το δίκιο κρινόταν και συνεχίζει να κρίνεται στους δρόμους.

- ΚΑΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ!
- ΚΑΤΩ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
- ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ!
- ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!
- ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ!
- ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/13/2015 08:49:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "ΚΚΕ (μ-λ): " Κάτω η νέα αντιλαϊκή συμφωνία - μνημόνιο και η συνέχιση της βαρβαρότητας." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες