ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Τέρενς Κουίκ: "Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πιασμένη από συμφέροντα, δεν δίνει ασυλίες. "

-Όσοι έχουν αδήλωτες καταθέσεις θα πληρώσουν.
-Το κράτος δεν ξέρει πόσες δεξαμενές καυσίμων άνω των 5 τόνων υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, σε σπίτια ή επιχειρήσεις. Μετράει εισροές - εκροές μόνο στα βενζινάδικα.

«Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια και δεξαμενές καυσίμων υπάρχουν» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει αναλάβει με εντολή του πρωθυπουργού τον...
συντονισμό των υπηρεσιών και των υπουργείων για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Δεν ξέρουν πόσες δεξαμενές καυσίμων πάνω από 5 τόνους υπάρχουν. Όχι μόνο στα σπίτια αλλά και σε επιχειρήσεις αλλά και σε εταιρίες εμπορίας καυσίμων. Δεν ξέρουμε που είναι αποθηκευτικοί χώροι καυσίμων. Αυτά θα μπούνε όλα σε μία σειρά. Από το λαθρεμπόριο καυσίμων, άλλοι λένε ότι το κράτος χάνει 1 δισ., άλλοι λένε 5,5 δισ. Δεν είναι μόνο τα πρατήρια, έχουμε βάλει σύστημα εκροών-εισροών στα πρατήρια και δεν έχουμε βάλει πουθενά αλλού. Μα πουθενά αλλού. Ούτε καν στην πηγή του. Μόνο τα βενζινάδικα ενδεχομένως να κλέβουν;»

«Εγώ ήδη θα κάνω και τη σχετική εισήγηση σε μια νέα σύσκεψη η οποία θα γίνει υπό τον υπουργό πάταξης της Διαφθοράς ,Παναγ. Νικολούδη την Παρασκευή» λέει ο κ. Κουίκ και σημειώνει: «κάποιοι, είχαν από προηγούμενες κυβερνήσεις μια ιδιότυπη ασυλία. Μια ασυλία, η οποία γενικώς τους προστάτευε, όχι προσωπικά, αλλά γενικώς. Γενικώς δεν είχαν τη διάθεση να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Δεν έγινε ποτέ. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα το κάνει, θα το κάνει πράξη. Γι' αυτό λέω ότι είναι αμαρτία να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση την ώρα που αυτοί τουλάχιστον μπορεί να προσφέρει και σε αυτό το πεδίο»

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητές του, ο κ. Κουίκ τονίζει:
«Προτεραιότητα νούμερο ένα, να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πιασμένη από κανένα συμφέρον δεν είμαστε οι άνθρωποι των συμφερόντων άρα μπορούμε να πατάξουμε τη διαφθορά έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν είμαστε πιασμένοι.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε στο κόσμο ότι εκεί όπου θα πάρουμε σκληρά μέτρα όπου θα τον πονέσουνε στην τσέπη ότι εμείς όμως βρίσκουμε τα αντίμετρα βρίσκουμε τα ισοδύναμα τα οποία θα μας δώσουν το περιθώριο να λασκάρουμε κάποιο από τα μέτρα αφού ρητώς προβλέπεται και από τη συμφωνία την τριετή. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται στην ελληνική κυβέρνηση με βάση αυτή τη συμφωνία να μπορεί να άρει ένα νόμο που έχει βάλει και να τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο από τη στιγμή που είναι τα πρέποντα ισοδύναμα»

Ο υφυπουργός Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση είναι ενημερωμένη για «χιλιάδες καταθέσεις τις οποίες πρέπει να ελέγξουμε. Ο κατάλογος είναι έτοιμος. Έχουμε ήδη συμφωνήσει και με του Ελβετούς και αυτό που θα σας πω δεν αφορά μόνο τους Ελβετούς αφορά τις καταθέσεις των αδήλωτων των μαύρων χρημάτων σε όλο τον πλανήτη. Όποιος δεν τα δηλώσει θα έχει 40% πρόστιμο. Όποιος τα δηλώσει, 21% για να πάρει την απαλλαγή του. Και με αυτόν τον τρόπο δεν αγιάζουμε την φοροδιαφυγή , απλά και μόνο εντοπίζουμε τα χρήματα και βεβαίως βάζουμε μεγάλο έσοδο στο ταμείο. Από τη λίστα Λαγκάρντ που το αναφέρατε πριν οι Ισπανοί κέρδισαν 7,5 δισεκατομμύρια. Και επί τρία χρόνια τώρα το ελληνικό κράτος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα. Ούτε ένα ευρώ».

Η συνέντευξη του υφυπουργού Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, έχει ως εξής:

ΕΡ.: Κύριε υπουργέ ευχαριστούμε πολύ που μιλάτε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Αναλάβατε τον συντονισμό των υπουργείων και των υπηρεσιών που εμπλέκονται στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Θα έλεγα όμως ότι αργήσατε, η κυβέρνηση όχι εσείς προσωπικά. Αργήσατε πέντε ολόκληρους μήνες. Ποιες είναι οι άμεσες προτεραιότητές σας;

ΑΠ.: Θα έλεγα ότι αυτή είναι μια υστέρηση, καθυστέρηση η οποία αφορά διαχρονικά το πολιτικό γίγνεσθαι διακομματικά και διακυβερνητικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας για την όποια πεντάμηνη καθυστέρηση μας αναλογεί. Είναι γεγονός ότι σε αυτούς τους πέντε μήνες με πάρα πολύ επιμέλεια γιατί υπήρξε και εισαγγελέας στη δίωξη του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος ο Παναγιώτης Νικολούδης έχει κτίσει πολύ γερές υποδομές και σε αυτό το διάστημα πέρασε και την τροπολογία η οποία αφορά το πράσινο φως για να ασκήσουμε δίωξη, έρευνα, όπως θέλετε να πείτε το, για το λαθρεμπόριο καυσίμων και όχι μόνο, αλλά ακόμη και για τον επαναπατρισμό των χρημάτων εκείνων που έχουν βγει έξω χωρίς να είναι δηλωμένα. Τα μαύρα λεφτά, τα αδήλωτα λεφτά - όπως θέλετε πείτε το - άρα όλα αυτά σε χρόνο μηδέν. Μετά τη χθεσινή σύσκεψη, η οποία έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό μπαίνουν γρήγορα και νομίζω ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας εάν υπογράψει και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ο κύριος Αλεξιάδης θα πάρει τη σειρά ώστε αν όχι αυτή τη εβδομάδα την άλλη εβδομάδα να ψηφιστεί και από τη Βουλή των Ελλήνων.

ΕΡ.: Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας;

ΑΠ.: Προτεραιότητα νούμερο 1, να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πιασμένη από κανένα συμφέρον δεν είμαστε οι άνθρωποι των συμφερόντων άρα μπορούμε να πατάξουμε τη διαφθορά έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν είμαστε πιασμένοι.

Το δεύτερο είναι ότι θα πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι εκεί όπου θα πάρουμε σκληρά μέτρα, όπου θα τον πονέσουνε στην τσέπη, εμείς όμως βρίσκουμε τα αντίμετρα βρίσκουμε τα ισοδύναμα τα οποία θα μας δώσουν το περιθώριο να λασκάρουμε κάποιο από τα μέτρα αφού ρητώς προβλέπεται και από τη συμφωνία την τριετή. Είναι η πρώτη φορά που επιτρέπεται στην ελληνική κυβέρνηση με βάση αυτή τη συμφωνία να μπορεί να άρει έναν νόμο που έχει βάλει και να τον αντικαταστήσει με κάτι άλλο από τη στιγμή που είναι τα πρέποντα ισοδύναμα. Έχουμε συνεπώς χιλιάδες καταθέσεις τις οποίες πρέπει να ελέγξουμε ο κατάλογος είναι έτοιμος.

ΕΡ.: Μιλάμε για λίστα Λαγκάρντ, Λίστα Λιχτενστάιν, Λίστα Λονδίνου, λίστα offshore.

ΑΠ.: Δεν είναι μόνο αυτά. Είναι ότι έχουμε ήδη συμφωνήσει έχουμε κάνει και τη συμφωνία με του Ελβετούς και αυτό που θα σας πω δεν αφορά μόνο τους Ελβετούς, αφορά τις καταθέσεις των αδήλωτων των μαύρων χρημάτων σε όλο τον πλανήτη. Όποιος δεν τα δηλώσει θα έχει 40% πρόστιμο. Όποιος τα δηλώσει 21% για να πάρει την απαλλαγή του. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν αγιάζουμε την φοροδιαφυγή, απλά και μόνο εντοπίζουμε τα χρήματα και βεβαίως βάζουμε μεγάλο έσοδο στο ταμείο. Από τη λίστα Λαγκάρντ που το αναφέρατε πριν οι Ισπανοί κέρδισαν 7,5 δισεκατομμύρια. Και επί τρία χρόνια τώρα το ελληνικό κράτος δεν έχει εισπράξει ούτε ένα. Ούτε ένα ευρώ.

ΕΡ.: Ποιος ευθύνεται γι' αυτό; Ήταν μόνο θέμα αδράνειας;

ΑΠ.: Δεν ξέρω αν ήταν θέμα αδράνειας ή όχι, πάντως είναι βέβαιο ότι και οι υπηρεσίες οι οποίες ασκούν τους ελέγχους, τούς ασκούν και κάτω από γραφειοκρατικά εμπόδια. Δεν είναι πολύ εύκολο να ελέγξεις τις offshore εταιρείες στο εξωτερικό και τις παρά τις εταιρείες που εμπλέκονται σε αυτές. Ανακατεύονται υπουργοί Εξωτερικών, τραπεζικά συστήματα, διεθνή, παρόλα αυτά όμως όπως οι Ισπανοί έβγαλαν την άκρη έτσι θα τη βγάλουμε κι εμείς. Και θα πάρουμε το no how απ' έξω πως το κάνανε. Να δούμε αν μπορούμε να εφαρμόσουμε κι εμείς εδώ. Θέλω να είμαι κατηγορηματικός και στα θέματα της πάταξης των καυσίμων. Να σας πω που δεν το γνωρίζετε: Το ελληνικό κράτος δεν ξέρει αυτή τη στιγμή πόσα πρατήρια υπάρχουν. Δεν ξέρει..

ΕΡ.: Είναι τραγικό αυτό κύριε Κουίκ...

ΑΠ.: Δεν ξέρουν πόσες δεξαμενές καυσίμων πάνω από 5 τόνους υπάρχουν. Όχι μόνο στα σπίτια αλλά και σε επιχειρήσεις, αλλά και σε εταιρίες εμπορίας καυσίμων. Δεν ξέρουμε που είναι αποθηκευτικοί χώροι καυσίμων. Αυτά θα μπούνε όλα σε μία σειρά. Εγώ ήδη θα κάνω και τη σχετική εισήγηση σε μια νέα σύσκεψη η οποία θα γίνει υπό τον κύριο Νικολούδη την Παρασκευή.

ΕΡ.: Κύριε υπουργέ, ο κόσμος εδώ και χρόνια λέει ότι πρέπει να γυρίσουν τα κλεμμένα, αλλά δεν βλέπει φως. Γιατί πιστεύετε ότι θα πετύχετε εσείς ή η κυβέρνησή σας εκεί που απέτυχαν όλοι οι άλλοι;

ΑΠ.: Ξέρουμε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Εξάλλου, αν το θέλετε θεωρητικά, εγώ δεν σας λέω τυπικά, θεωρητικά, εκείνοι οι οποίοι έχουν φυγαδεύσει κεφάλαια δεν μπορεί να είναι ο μικρομεσαίος, αλλά είναι σαφές ότι κοιτάμε για ανθρώπους οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα πολιτικά πιστεύω, που σημαίνει επίσης ότι από προηγούμενες κυβερνήσεις είχανε μια ιδιότυπη ασυλία, ασυλία η οποία γενικώς τους προστάτευε, όχι προσωπικά, αλλά γενικώς. Γενικώς δεν είχαν την διάθεση να τον πατάξουν, πόσες φορές δεν είχαμε ακούσει, εγώ δημοσιογραφικά ότι πάμε να πατάξουμε τους μπαταχτσήδες φοροφυγάδες. Δεν έγινε ποτέ. Εγώ πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση θα το κάνει, θα το κάνει πράξη και γι' αυτό λέω ότι είναι αμαρτία να υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση την ώρα που αυτοί τουλάχιστον μπορεί να προσφέρει και σε αυτό το πεδίο.

ΕΡ.: Κύριε υπουργέ μια τελευταία ερώτηση. Πόσα περίπου χρήματα προσδοκάτε να φέρετε στα ταμεία από την πάταξη της φοροδιαφυγής πάσης φύσεως;

ΑΠ.: Έχουμε πολλών ειδών φοροδιαφυγές ή θέματα διαφθοράς που στερούν από τα κρατικά ταμεία χρήματα, είναι το λαθρεμπόριο της αγοράς, το παραεμπόριο, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις των εμπόρων είναι περίπου 7 δισ. το χρόνο. Δεν είναι λίγα. Και δεν υπάρχει ούτε ένα μικτό συνεργείο, δηλαδή ένα συνεργείο να βγει ένας εφοριακός, ένας της περιφέρειας και ένας της αστυνομίας που να σταματάει τα φορτηγά τα οποία έρχονται από την Βουλγαρία και να κάνει τυπικούς ελέγχους. Έστω και τυπικούς ελέγχους. Οργιάζει το εμπόριο από εκεί. Οργιάζει.

Μετά το λαθρεμπόριο καυσίμων. Σας το είπα. Οι αδήλωτες καταθέσεις. Σας το είπα. Το μαύρο χρήμα, ακόμα και από τζόγο. Είναι πολλά τα πεδία από τα οποία μπορεί να εισπράξει το δημόσιο. Υπολογίζουνε, να σας πω κάτι, λαθρεμπόριο καυσίμων, άλλοι λένε 1 δισ., άλλοι λένε 5,5 δισ. και το λαθρεμπόριο καυσίμων δεν είναι μόνο τα πρατήρια, έχουμε βάλει σύστημα εκροών-εισροών στα πρατήρια και δεν έχουμε βάλει πουθενά αλλού. Μα πουθενά αλλού. Ούτε καν στην πηγή του. Μόνο τα βενζινάδικα ενδεχομένως να κλέβουνε; Σας το βάζω σαν παράδειγμα. Και να μην σας πω βεβαίως ότι έχουμε μεγάλη εισφοροδιαφυγή και από διακίνηση στην κανονική αγορά των προϊόντων. Δηλαδή, ΦΠΑ.

Τώρα ξέρετε ότι όλη αυτή η κρίση που έχει βάλει τον Έλληνα στο να χρησιμοποιεί την κάρτα του, είτε είναι η DEBIT είτε είναι CREDIT, είτε είναι η CASH CARD, είτε είναι η πιστωτική, είτε είναι η χρεωστική, αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ ώστε να συλλαμβάνεται ο ΦΠΑ στην πηγή του και να χρεώνεται και ο έμπορος και ο καταναλωτής. Ο ένας για το τι ξόδεψε και ο άλλος για το τι πούλησε. Έχει μέσα σε όλη αυτή δυστυχώς την αναταραχή και τη δυστυχία την οποία προκάλεσε το κλείσιμο των τραπεζών και πόσο μάλλον στους συνταξιούχους έχει όμως βελτιώσει τη σχέση μας με την κάρτα την πλαστική που θα βοηθήσει την πάταξη της φοροδιαφυγής».


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 7/23/2015 01:47:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τέρενς Κουίκ: "Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι πιασμένη από συμφέροντα, δεν δίνει ασυλίες. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες