ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:23 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από nikos

Ραχήλ Μακρή: "Η εμμονή ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ αφήνει υπόνοιες διαπλοκής."

Ως Βουλευτής της ενεργειακής καρδιάς της Χώρας έχω υποχρέωση να ενημερώσω για μια ακόμα φορά όλους τους πολίτες αυτής της Χώρας ότι η μετατροπή ενός δημόσιου σε ιδιωτικό μονοπώλιο εξυπηρετεί μόνο τον αγοραστή του που θα κερδίζει εις βάρος των καταναλωτών.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από το ότι:
• Ο ΑΔΜΗΕ έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί δυνάμει του...
Ν. 4001/2011 και της Οδηγίας 2009/72/ΕΚ και βάση αυτών διασφαλίζεται η αυτονομία της εταιρείας στη λήψη αποφάσεων για ζητήματα λειτουργίας, συντήρησης και ανάπτυξης του ΕΣΜΗΕ, όπως επίσης και η πλήρη ανεξαρτησία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

• Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δεχθεί την ενσωμάτωση της ανωτέρω οδηγίας όπως αυτή υλοποιήθηκε στην Ελλάδα και σε άλλα Κράτη Μέλη.

• Η πραγματική αξία του ΑΔΜΗΕ υπολογίζεται σε 8 δις ευρώ, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξης των 350 εκατομμυρίων ευρώ και εγγυημένο κέρδος που εισπράττεται χωρίς το παραμικρό ρίσκο.

• Η πώληση αντί μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που αξίζει δισεκατομμύρια αποτελεί ενός περιουσιακού στοιχείου καθώς και η εύρεση ισοδύναμων μέτρων διασφάλισης του ανταγωνισμού την στιγμή που είναι ήδη διασφαλισμένος με λύση που έχουν αποδεχθεί οι θεσμοί αποτελούν τραγελαφικές επιλογές που δεν κατέχουν οποιαδήποτε αξία συζήτησης

• Το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας βγήκε στο σφυρί από την κυβέρνηση Σαμαρά, παρά τις αντίθετες δηλώσεις και δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στην αντιμνημονιακή περίοδο των εξαγγελιών στο Ζάππειο. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά νομοθετούσε άνευ ντροπής και ουδεμίας συνέχειας εξαγγελιών και ρυθμίσεων. Η πραξικοπηματική νομοθέτηση όφειλε να έχει σταματήσει στις 25 Ιανουαρίου 2015, όπως και η ασυνέχεια λόγων και έργων.

Ο μόνος λόγος επιμονής πώλησης του ΑΔΜΗΕ από τους δανειστές είναι η μετατροπή ενός δημόσιου αγαθού σε ιδιωτικό μονοπώλιο που θα επιβαρύνει τους καταναλωτές με το επιχειρηματικό κέρδος και θα στερήσει το δημόσιο ταμείο από σίγουρα έσοδα είναι η πιθανή αποπληρωμή των γραμματίων όσων χρηματοδότησαν και ενίσχυσαν την εκστρατεία του φόβου για το grexit.

Αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας για οποιαδήποτε κυβέρνηση η ανάκτηση της αξιοπιστίας και της συνέχειας εξαγγελιών και έργων, προκειμένου οι πολίτες να μην συνδέσουν την άνευ όρων παραμονή στην διακυβέρνηση με την άνευ όρων εξυπηρέτηση συμφερόντων διαπλοκής


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από nikos στις 7/23/2015 01:23:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ραχήλ Μακρή: "Η εμμονή ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ αφήνει υπόνοιες διαπλοκής.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες