ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:29 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα φροντιστήρια.

Ένας κλάδος που πλήττεται ιδιαίτερά από τον ΦΠΑ είναι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων, που με το επιβεβλημένο 23% στα δίδακτρα, κρούουν τον κώδωνα για λουκέτα και ανεργία.

Στη χώρα μας λειτουργούν 2.589 φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης με 20.000 εκπαιδευτικούς και 150.000 μαθητές, γεγονός που δείχνει σε μεγάλο βαθμό και το πρόβλημα της Δημόσιας ...
Εκπαίδευσης. Επίσης, λειτουργούν 5.960 φροντιστήρια ξένων γλωσσών με 21.000 καθηγητές, στα οποία φοιτούν 510.000 μαθητές.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδας, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και για απώλειες φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, «βλέπει» άνθιση της «μαύρης αγοράς» των ιδιαίτερων μαθημάτων. Ναι, τούτος ο κίνδυνος υπάρχει, αλλά με δεδομένο, ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα, ούτως ή άλλως, κοστίζουν πιο ακριβά στις οικογένειες, απ' ότι τα φροντιστήρια Εξάλλου, κινούμενοι στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με την Ομοσπονδία, το ψήφισμα, με το οποίο ζητούν να αποσυρθεί ο ΦΠΑ από τα φροντιστήρια, εξέδωσαν και οι Αχαιοί φροντιστηριούχοι.

Στο Ψήφισμα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το μέτρο της επιβολής ΦΠΑ στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες είναι άδικο, επαχθές και ατελέσφορο. Γιατί;

1.Το Φροντιστήριο απευθύνεται στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και η πλειοψηφία των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, είναι παιδιά λαϊκών οικογενειών. Τη στιγμή, μάλιστα, που το ακριβό ιδιωτικό σχολείο, στο οποίο έχουν πρόσβαση τα παιδιά των πιο εύπορων οικογενειών, απαλλάσσεται από το καθεστώς του ΦΠΑ.

2.Τα φροντιστήρια, ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν ήδη «ματώσει» οικονομικά την τελευταία πενταετία. Η επιβολή ΦΠΑ θα οδηγήσει πολλά από αυτά σε αναστολή της λειτουργίας τους, στέλνοντας ακόμη περισσότερους Έλληνες επιστήμονες στην ανεργία.

3.Πολλοί γονείς, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στα αυξημένα δίδακτρα, θα στραφούν σε άλλες, «μαύρες» μορφές ενισχυτική διδασκαλίας, αμφίβολης ποιότητας. Εξάλλου, από την επιβολή ΦΠΑ, εξαιρούνται στην πράξη τα ιδιαίτερα «κατ’ οίκον» μαθήματα, τα οποία, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι αδήλωτα, στερώντας σημαντικά έσοδα από το κράτος.

4.Το φροντιστήριο παρέχει εκπαίδευση. Και η ‘εκπαίδευση’, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, δεν υπόκειται σε καθεστώς ΦΠΑ».

Επειδή ο πραγματικός κίνδυνος έχει να κάνει κυρίως με τη μόρφωση και τα εφόδια των νέων.

Ερωτάσθε:
- Σκοπεύετε να επιμείνετε στην επιβολή ΦΠΑ στα φροντιστήρια ή θα ανακαλέσετε την εφαρμογή του εν λόγω εξοντωτικού φορολογικού μέτρου, έτσι ώστε: να μην κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις φροντιστηρίων, να μην προστεθούν στην ατελείωτη ουρά των εκατομμυρίων ανέργων πολλές χιλιάδες εκπαιδευτικών και να μην μείνει αβοήθητη η πλειοψηφία των παιδιών βιοπαλαιστών γονέων (επί το πλείστον, λαϊκών οικογενειών), που δεν έχουν πρόσβαση στα ιδιωτικά σχολεία;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΛ»
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Θέμα: «Εξοντωτική η επιβάρυνση ΦΠΑ στα Φροντιστηριακά μαθήματα»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/29/2015 10:50:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα φροντιστήρια."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες