ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Όταν η κατσίκα δεν βγάζει γάλα, την κάνουν στο φούρνο με πατάτες!

Του Ανδρέα Μελεζιάδη.
Ωραία λοιπόν, έγινε το δημοψήφισμα, πήρε το "ΟΧΙ" 61% περίπου, και αναμφισβήτητα αυτή είναι και η απόφαση του Ελληνικού Λαού.

Κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό, παρά τα όσα "κάγκελα’" διεδίδοντο τις μέρες που προηγήθηκαν, και από τις δύο πλευρές, για επηρεασμό της ...
ψήφου.
 Αυτό το 61%, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε ποσοστό πάνω από το 50%, χωρίς να αλλοιώνεται η απόφαση του ελληνικού λαού, αφού έχουμε δημοκρατία.

Αντιπαρέρχομαι όλα τα παραπάνω, που είναι γνωστά πλέον, και πάω στο σημερινό μας θέμα.

Μετά το δημοψήφισμα, συνάχτηκαν όλοι οι …"σοφοί ταγοί" μας, και πήραν κάποιες αποφάσεις, οι οποίες ήταν δεδομένες από πρίν.
Κοντολογής, η διακομματική έγκριση προς την κυβέρνηση, ήταν
Να μην φύγουμε από το Ευρώ.
Να μην φύγουμε από την Ευρώπη.
Να κάνουμε καινούρια συμφωνία με τους δανειστές μας, με οποιοδήποτε κόστος.

Ήταν τίποτα διαφορετικό; 
Έτσι μπράβο, συμφωνούμε και πάμε παρακάτω.

 Όλα τα λάβαμε υπόψη μας, τις επιθυμίες μας, τις ψήφους μας, τα "θέλω’" και "δεν θέλω" μας, εκτός από ένα.

Τις απόψεις και επιθυμίες των τοκογλύφων .
Γιατί, δεν πρόκειται για ‘’εταίρους’’, ούτε για ‘’δανειστές’’ αλλά για καθαρούς τοκογλύφους, με όλα όσα γνωρίζετε πως συνεπάγεται αυτός ο όρος.

Η λογική των τοκογλύφων, δεν βασίζεται σε πολιτικά, δημοκρατικά και άλλα παρεμφερή κριτήρια, αλλά μόνον σε οικονομικά, με την πλέον αυστηρή τους έννοια.
Τι τους ενδιαφέρει αυτούς το 61% μας, οι αποφάσεις των ‘’ταγών’’ μας, οι επιθυμίες μας, οι προσδοκίες μας, η λιτότητά μας, η κακομοιριά μας, οι διχογνωμίες μας, και τόσα άλλα ‘’μας’’.

Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι πως έχουν μια κατσίκα που την αρμέγουν κανονικά, και τώρα που η κατσίκα άρχισε να ‘’τσινάει’’, η λογική τους είναι να την σφάξουν και να την βάλουν στο φούρνο με πατάτες, για να κερδίσουν κάτι ακόμα.
Και μετά, να βρούν άλλη κατσίκα, από αυτές που περιμένουν στην σειρά.

Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι ότι έδωσαν ‘’τον παρά τους’’, και τον θέλουν πίσω, με το ανάλογο πολλαπλάσιο κέρδος φυσικά.

 Αυτό που τους ενδιαφέρει, είναι να δώσουν παράδειγμα στις υπόλοιπες κατσίκες τους, για το τι θα πάθουν, εάν σταματήσουν να βγάζουν γάλα.

Αναπόφευκτα, γίνεται ο παραλληλισμός των τοκογλύφων μας, με την ‘’μαφία’’ που λειτουργούσε στην Αμερική τα ΄΄ένδοξα’’ χρόνια της.
Και αυτό, γιατί οι πρακτικές των τοκογλύφων μας είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΜΟΙΕΣ με τις μαφιόζικες.

Θυμηθείτε κάποιες κινηματογραφικές ταινίες του παρελθόντος ( ΝΟΝΟΣ κτλ) και τις εισπρακτικές τακτικές που περιέγραφαν, και που ήταν απολύτως δεδομένες.
Έπαιρνε δανεικά 1000 δολάρια κάποιος ταλαίπωρος, για μια ανάγκη που δεν μπορούσε να αποφύγει.
Ο μαφιόζος τοκογλύφος, του έλεγε ότι σε δέκα μέρες θα πρέπει να του φέρει 1400 για να εξοφλήσει.
Ο ταλαίπωρος, δεν είχε αυτή την δυνατότητα, και σε δέκα μέρες πήγαινε στον μαφιοζο τοκογλύφο με 500 δολάρια που μάζεψε, και του ζητούσε παράταση ακόμα 10 μέρες, για να του φέρει τα υπόλοιπα.
Ο μαφιόζος τοκογλύφος, έπαιρνε τα 500, και του έδινε την παράταση, αλλά να φέρει και πάλι 1400 δολάρια, αφού τα 500 τα θεωρούσε τόκο.

Ο ταλαίπωρος, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, παρά να δεχτεί, αφού τον αγριοκύταζαν και πέντε ‘’μπράβοι’’ καθαρίζοντας τα νύχια τους με το μαχαίρι τους.
Σε δέκα μέρες, ο ταλαίπωρος δεν είχε μαζέψει το ποσό, παρά ακόμα 500 δολάρια και δεν πήγαινε στον μαφιόζο τοκογλύφο, αλλά προσπαθούσε κα κρυφτεί.
Ο μαφιόζος τοκογλύφος, έστελνε τους ‘’μπράβους’’ του, τον έβρισκαν, και του τον πήγαιναν ‘’σηκωτό’’ και ξυλοδαρμένο.
Το κλάμα του ταλαίπωρου, δεν συγκινούσε τον μαφιόζο τοκογλύφο ( γιατί άλλωστε ? ) και αφού έπαιρνε και τα επόμενα 500 δολάρια του έλεγε πως σε τρείς πλέον μέρες πρέπει να του φέρει όχι 1400, αλλά 2500 δολλάρια.
Όταν ο ταλαίπωρος γυρνούσε στο σπίτι του, έβρισκε τον σκύλο και την γάτα του σφαγμένους, το καναρίνι του πνιγμένο και την γυναίκα και τα παιδιά του κατατρομοκρατημένα να του διηγούνται την ‘’επιδρομή ‘’ που έγινε.

Σε τρείς μέρες, ο ταλαίπωρος δεν είχε πάλι τα χρήματα, αλλά δεν είχε και την δυνατότητα να φύγει για οπουδήποτε για να γλυτώσει, γιατί ήξερε ότι ‘’τα πλοκάμια της μαφίας’’ έφταναν παντού.
Να πάει στην αστυνομία, ούτε λόγος, αφού οι μισοί αστυνομικοί ήταν μέλη της μαφίας και ‘’τα έπαιρναν’’ κανονικά.
 Περίμενε λοιπόν μοιρολατρικά την εξέλιξη, την οποία διάβασαν οι γνωστοί του στις εφημερίδες την επομένη.

‘’ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΤΩΜΑ ΑΝΔΡΟΣ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ‘’ΤΣΙΜΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ’’ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ.
ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ’’
‘’Εικάζεται’’ έγραφαν.
Γιατί δεν τολμούσαν να γράψουν το αναμφισβήτητο γεγονός, αφού φοβόταν ότι θα ήταν οι επόμενοι…
 Για τον μαφιόζο τοκογλύφο, η όλη υπόθεση λειτούργησε και σαν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για τους υπόλοιπους.
Φανταστείτε τι θα γινόταν, εάν ο μαφιόζος τοκογλύφος έλεγε στον ταλαίπωρο ‘’Δεν πειράζει, σε συγχωρώ γιατί έχεις ωραία μάτια.
Να προσέχεις την επόμενη φορά’’

Μετά από την τόσο γλαφυρή περιγραφή των παραπάνω, η οποία, δε γίνεται, όλο και κάτι θα σας θύμισε, ας επανέλθουμε στα ‘’καθ’ ημάς’’.
Έτσι ακριβώς, όπως οι μαφιόζοι, λειτουργούν σήμερα οι τοκογλύφοι.
Με μόνο ιδανικό τους ΤΟ ΧΡΗΜΑ, που τους δίνει την δύναμη να εξουσιάζουν τα πάντα, με σκοπό να μαζέψουν ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΡΗΜΑ.

Δεν τους ενδιαφέρουν δημοψηφίσματα, αριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις, δημοκρατίες, επιθυμίες των λαών, ιστορίες, εξαθλίωση, παράπονα, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα από όλα αυτά.
Τους ενδιαφέρει μόνο να πάρουν πίσω τα λεφτά που υποτίθεται ότι έδωσαν ( και ήδη τα έχουν πάρει πίσω σαν τόκους) για δεύτερη φορά, οι δε ταλαίπωροι να κόψουν το σβέρκο τους να τα βρούν.
Γιατί εάν δεν τα βρούν, θα αρχίσουν από τα δάχτυλα ( πχ ΤΑΙΠΕΔ ) και θα προχωρούν…
Μέχρι η κατσίκα να γίνει… παϊδάκια !

Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουμε σήμερα, φίλοι μου.
Τους άτεγκτους τοκογλύφους και τα ‘’τσιράκια’’ τους που είναι παντού.
Τι περιμένουμε, να μας πούν ‘’Δεν πειράζει, να προσέχεις την επόμενη φορά’’;
Τέτοια πράγματα ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ !

Τι θα κάνουν λοιπόν οι τοκογλύφοι μας;
Εάν θεωρήσουν ότι η κατσίκα μπορεί να δώσει και άλλο γάλα, θα μας βάλουν άρμεγμα δυό φορές την ημέρα, με κάποια νέα…. ‘’συμφωνία’’, που θα την δεχτούμε θέλοντας και μη.

Εάν θεωρήσουν ότι το γάλα της κατσίκας τέλειωσε, δεν θα δώσουν φράγκο τσακιστό και θα κάνουν την κατσίκα ‘’στο φούρνο με πατάτες’’Ανδρέας Μελεζιάδης
Συνταγματάρχης εαΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 7/09/2015 12:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Όταν η κατσίκα δεν βγάζει γάλα, την κάνουν στο φούρνο με πατάτες! "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες