ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:2 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

ΟΧΙ στην Ευρώπη των αγορών, ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
επικεφαλής "Ελλήνων Πολιτεία".
Στις 25 Μαρτίου 1957, στη Ρώμη υπογραφόταν συνθήκη - από τις αντιπροσωπίες των κρατών, Βελγίου, Δ.Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας και Λουξεμβούργου, για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας.

Η οποία θα συντόνιζε μια Κοινή Αγορά και η οποία θα επέτρεπε την ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων, των ...
εμπορευμάτων, των υπηρεσιών και των προσώπων.

Ένας από τους πυλώνες αυτής της ΕΟΚ ήταν η προστασία των ασθενέστερων χωρών, περιφερειών αλλά και κοινωνικών ομάδων διά μέσω των διαφόρων προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης.
Και οι ιδρυτές της ΕΟΚ οραματίζονταν μια Ενωμένη Ευρώπη που θα έχει ως κυρίαρχα δεδομένα των κρατών μελών, την ισότητα, την αλληλεγγύη, την εμπιστοσύνη, το αμοιβαίο συμφέρον και τους κοινούς σκοπούς και στόχους.

Στη συνέχεια στην πόλη της Ολλανδίας Μάαστριχτ, το 1993 με την περίφημη “Συνθήκη του Μάαστριχτ” ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντικατέστησε την ΕΟΚ αυτών των Εθνικών χαρακτηριστικών.
Έτσι, συν τω χρόνω αυτή η ΕΕ μεταβλήθηκε σε μια Ένωση Κρατών, όπου κυριαρχούν οι ανισότητες δια της επιβολής δυνάμεως του ισχυρού και στην απομόνωση του οικονομικά ισχυρού Βορρά εις βάρος του αδύνατου νότου.

Και η αντιμετώπιση της Ένωσης προς αυτά τα κράτη ήταν αντιμετώπιση όχι προς ισότιμα μέλη, αλλά προς μέλη παρίες (υποδεέστερο, παρακατιανό, με περιορισμένα δικαιώματα).
Οι ισχυροί λοιπόν αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προεξέχοντος της Γερμανίας που παίζει ηγετικό ρόλο σ΄ αυτή την μεταλλαγμένη Ένωση, παραχώρησαν όλα τα δικαιώματα της ΕΕ στις Διεθνείς Αγορές και τα οικονομικά funds. Κατέστησαν δηλαδή, την Ευρωπαϊκή Ένωση από ΕΕ των Εθνών – Κρατών σε ΕΕ των Διεθνών Αγορών και των τραπεζιτών.

Σε αυτή ακριβώς τη λογική και τακτική κινήθηκε η ΕΕ, όταν διά στόματος του υποτακτικού τους Πρωθυπουργού της Ελλάδος Γιώργου Παπανδρέου, στις 23 Απριλίου 2010 από το ακριτικό Καστελόριζο, ο ψυχασθενής – προδότης πολιτικός ανακοίνωνε πως η χώρα μας προσφεύγει στον μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο εισήρθε στο παιχνίδι εξαθλίωσης της Πατρίδας μας, παράνομα και παράτυπα.

Όμως, δεν αρκούσαν οι χιλιάδες αυτοκτονίες που συντελέσθηκαν στις ημέρες εφαρμογής του πρώτου Μνημονίου.
Δεν αρκούσε πως το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 25%, πως η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων μειώθηκε κατά 37-40%, πως 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας.
Πως η ανεργία εκτινάχθηκε στο 1,5 εκατομμύριο, πως η φορολόγηση των χαμηλοσυνταξιούχων και χαμηλόμισθων άγγιξε τα 35-37 δις ευρώ, πως….,πως…..

Έπρεπε, διά μέσω και του δευτέρου Μνημονίου το Φεβρουάριο του 2012 να υποθηκευτούν αμετάκλητα – στην μόνη χώρα του Πλανήτη – τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να υπαχθούμε στο Αγγλικό Δίκαιο – άλλως Δίκαιο των δανειστών – από το Διεθνές Δίκαιο και Δίκαιο της ΕΕ που μέχρι τότε ανήκαμε!

Και φθάνουμε στο σήμερα.
Όπου μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπραγματεύθηκε επί 5μηνο έντιμα και σκληρά με τους δανειστές-τοκογλύφους “εταίρους” μας για να συμφωνήσουν σε ένα πρόγραμμα που δεν θα έχει υφεσιακά χαρακτηριστικά και μόνο, αλλά θα επενδύει στην ανάπτυξη για να δημιουργηθεί μακροπρόθεσμη ευημερία του λαού.

Και αυτοί (ΕΚΤ) έκλεισαν την στρόφιγγα της ρευστότητας προς τις τράπεζές μας για να εκνευρίζουν τους πολίτες και να τους οδηγήσουν στο “ναι” του δημοψηφίσματος της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015.

Υποστηριχτές αυτού του “ναι” η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που από το 1974 κυβέρνησαν με μεγάλες πλειοψηφίες και είναι υπεύθυνοι της σημερινής κατάστασης που ζει ο λαός.
Αυτοί οι βρικόλακες της ζωής μας που δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα και εκτόξευσαν το Δημόσιο Χρέος της χώρας, με αποτέλεσμα να καθίσταται μη βιώσιμο.
Αυτά τα ζόμπι της πολιτικής ζωής του τόπου που δημιούργησαν δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα για να υφίσταται τα επίχειρά τους, ο λαός μας σήμερα!

Μαζί τους και το “Ποτάμι” που κατά τους ίδιους δεν έχουν καμιά ιδεολογία!
Μαζί τους και όλα εκείνα τα ΜΜΕ της διαπλοκής, της διαφθοράς, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της τρομοκράτησης του λαού μας!!

Ωστόσο, το μεσημέρι της 1ης Ιουλίου 2015 στη Βουλή της Γερμανίας ακούστηκε η φωνή της Αλήθειας από έναν Γερμανό πολιτικό.
Τον επικεφαλής της ΚΟ της Αριστεράς (Die Linke - 64 από τους 620 βουλευτές της Bundestag), τον Γκρέγκορ Γκίζι.

Αξίζει να επισημάνουμε, σημεία της ομιλίας του που απευθύνονταν στη Μέρκελ και τον Σόιμπλε και θα διαφωτίσουν τις όποιες απορίες σας, στην διαμόρφωση της απόφασής σας για την ψήφο της Κυριακής!
«Δώσατε λεφτά για τη διάσωση των ελληνικών τραπεζών και καταστρέψατε τους πολίτες.
Βάλατε όρους για την Ελλάδα την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Κύπρο.

Οι πληθυσμοί αυτών των λαών πληρώνουν βαρύ τίμημα.
Ιδιαίτερα η Ελλάδα, που σε 6 χρόνια μειώθηκε το ΑΕΠ κατά 25%, αύξησε την ανεργία κατά 25%, η ανεργία των νέων είναι πάνω από 50%, είχαμε κατακρήμνιση του προγράμματος υγείας, μειώθηκαν οι μισθοί κατά 30% και όλα αυτά δε σας φθάνουν και θέλετε να τα κατεβάσετε ακόμη περισσότερο και θεωρείτε πως αυτή είναι η εικόνα που θέλετε για την Ευρώπη;
Τα κρατικά χρέη πριν από την κρίση ήταν στο 125% του ΑΕΠ και τώρα είναι στο 180%, και πως θα πληρωθούν αυτά;

Η πολιτική της τρόικας τελικά και της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης απέτυχε και τα αποτελέσματα τα οποία είχατε φαντασθεί δεν προέκυψαν.
Πότε αυτοί οι θεσμοί θα αναλάβουν και την ευθύνη όσων έχουν δημιουργήσει;
Για τη λανθασμένη πολιτική κυρίως υπεύθυνοι είναι, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν. Αυτοί δεν τιμωρούνται και είναι υπεράνω όλων!

Εάν θα έχουμε χρεοκοπία της Ελλάδος, εμείς θα χάσουμε πάρα πολλά.
27% θα το πληρώσουμε εμείς και αυτό είναι πάνω από 80 δις ευρώ.
Ίσως, όπως λέτε κ. Σόιμπλε, όχι αμέσως αλλά σιγά-σιγά θα τα πληρώσουμε. Και αυτό πρέπει να το πούμε στους Γερμανούς εργαζόμενους και να τους απελευθερώσουμε από αυτόν τον κίνδυνο.


Το θέμα κ. Μέρκελ είναι η Δημοκρατία.
Και ο Αμερικανός Νομπελίστας Γιόζεφ Στίγκλιτζ είπε πως πρόκειται για την κυριαρχία μιας χώρας που είναι μέλος της Ευρωζώνης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και μέλος της Οργάνωσης των Ηνωμένων Εθνών.
Και πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες για την Άμυνα, όπως πρότεινε η τρόικα;
Κάτι που δεν δέχεται ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ.
Στην Πορτογαλία και τώρα στην Ελλάδα τα συνταγματικά δικαστήρια έβγαλαν αποφάσεις που δεν γίνονται σεβαστές από την τρόικα.

Ένα GREXIT θα ήταν καταστροφικό για πολλούς λόγους.
Θα μπορεί να έχουμε ένα ντόμινο.
Δεν υπάρχει εκτίμηση για τις συνέπειες μιας τέτοιας περίπτωσης.

Εάν πεθάνει το ευρώ, εμείς θα υποφέρουμε.
Η κατάσταση δεν είναι αυτή που ήταν πριν την εισαγωγή στο ευρώ.
Το μάρκο είχε μεγάλη αξία.
Θα έχουμε μεγάλες συνέπειες διότι οι εξαγωγές μας θα κατακρημνιστούν και θα έχουμε μαζική ανεργία.

Κάνουμε παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος.
Μην κάνουμε ότι δεν θέλουμε να μας κάνουν.
Χρειαζόμαστε μια άλλη κοινωνική Ευρώπη.

Δείχνουμε μίσος στους Έλληνες.
Λέτε θα μιλήσετε μετά το δημοψήφισμα ελπίζοντας πως θα πέσει αυτή η κυβέρνηση.

Τελικά κ. Μέρκελ, έχετε μια φοβερή ευθύνη.
Θα βρείτε τελευταία στιγμή μια λύση;
Θα είστε ο σωτήρας της ΕΕ για να μείνετε στην ιστορία ή θα είστε ο καταστροφέας της;"Παναγιώτης Αποστόλου 
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.grBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/02/2015 10:12:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "ΟΧΙ στην Ευρώπη των αγορών, ΝΑΙ στην Ευρώπη των Εθνών. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες