ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:22 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Με μεγάλη επιτυχία το θερινό Πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Με μεγάλη επιτυχία έληξε το πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου με θέμα «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» που πραγματοποίησε στην Άνδρο το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Το πρόγραμμα το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου υποστηρίχθηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του...
Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στο Μουσείο Λαογραφίας και Χριστιανικής Τέχνης στην Άνδρο. Το παρακολούθησαν πενήντα φοιτητές και διδάκτορες από Πανεπιστήμια της Ελλάδας καθώς και ερευνητές και δημοσιογράφοι από την Κύπρο και τη Μ. Βρετανία, ανάμεσά τους και ο πολύ γνωστός συγγραφέας και τ. Πρόεδρος του Βρετανικού Συμβουλίου σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κ. Jim Potts.

Ως προσκεκλημένοι ομιλητές του προγράμματος συμμετείχαν Καθηγητές από Ελληνικά Πανεπιστήμια, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Επικεφαλής της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος ήταν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγητής κ. Γιώργος Καψάλης και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη η Επίκ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη.

Ο κ. Καψάλης επισκέφθηκε την Άνδρο και πραγματοποίησε διάλεξη με θέμα «Προσεγγίζοντας πτυχές της Νέας Ελληνικής Γλώσσας». Επίσης, μαζί με την Επίκ. Καθηγήτρια κ. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, και τους σπουδαστές επισκέφθηκε το Δημαρχείο της Άνδρου όπου και επέδωσε το μετάλλιο του Πανεπιστημίου στον Δήμαρχο κ. Θεοδόση Σουσούδη. Στην ομιλία του ο Πρύτανης τόνισε ότι η προσφορά των υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο νησί των Κυκλάδων αναδεικνύει τον διευρυμένο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό του ρόλο, ενώ αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα προγράμματα τα οποία υλοποιεί το Πανεπιστήμιο με τη φιλοξενία ξένων φοιτητών στα Ιωάννινα και τη λειτουργία αντίστοιχων Θερινών Σχολείων. Αναφέρθηκε, επίσης, στη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης και της προσφοράς, λέγοντας χαρακτηριστικά «Εμείς στα Γιάννενα μπορεί να μην έχουμε εφοπλιστές, αλλά έχουμε ευεργέτες». Ευχαρίστησε τον δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη για την στενή συνεργασία του με το Ίδρυμα και την εγκάρδια υποδοχή και τον κάλεσε να υποστηρίξει κι εκείνος την διεκδίκηση της πολιτιστικής πρωτεύουσας από την πλευρά της πόλης των Ιωαννίνων.

Ο Πρύτανης ευχαρίστησε επίσης θερμά την Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Θερινού Πανεπιστημίου στην Άνδρο κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, τονίζοντας ότι αυτές οι δράσεις απαιτούν θυσίες, χρόνο και πολλές δυνάμεις, για να έχουν άριστα αποτελέσματα και όλες αυτές οι προϋποθέσεις ικανοποιήθηκαν με το παραπάνω στην περίπτωση του συγκεκριμένου ακαδημαϊκού προγράμματος. Συνεχάρη την υπεύθυνη του προγράμματος για την άρτια διοργάνωση και τον σχεδιασμό της ακαδημαϊκής δράσης.Ο Δήμαρχος της Άνδρου ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πρύτανη και την ακαδημαϊκή Υπεύθυνη και εξέφρασε την επιθυμία του να επαναληφθεί η σημαντική αυτή πρωτοβουλία και δράση και την επόμενη χρονιά. Από την πλευρά της, η κ. Τσιτσανούδη εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες της, και ως μέλος της Διοίκησης των Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, για την εξαιρετική συμπαράσταση την οποία έτυχε η πρωτοβουλία αυτή και την στήριξη την οποία προσέφεραν προσωπικά ο Πρύτανης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και μια σειρά από πολύ σημαντικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες έχουν την έδρα τους στην Ήπειρο. Δέσμευση όλων η συνέχιση της δράσης και την επόμενη χρονιά.

Το ακαδημαϊκό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα –
Αναλυτικές Πληροφορίες
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του θερινού σχολείου περιλάμβανε εισηγήσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γ. Καψάλη, ο οποίος είναι και ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής, της κ. Σ. Τσαουσίδου, Διεθνούς Αντιπροέδρου Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων, της κ. Τζ. Καλογήρου, Καθηγήτριας Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, της κ. Α. Παναγιωτάκου, Αν. Γενικής Διευθύντριας Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, μελών της Συντακτικής Ομάδας του Λεξικού Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας Εμμανουήλ Κριαρά, αλλά και του κ. Θ. Παπανδρόπουλου, Επίτιμου Διεθνούς Προέδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και Ιππότη της Τιμής της Γαλλικής και Ουγγρικής Δημοκρατίας και της κ. Ν. Τσιτσανούδη - Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Μέλους Δ.Σ. Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Στο πλαίσιο του προγράμματος μίλησαν επίσης ο κ. Γ. Μαμάης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Φιλοπρόοδου Ομίλου «Το Γαύριο», υπ. Εκδόσεων Gutenberg, η κ. Γ. Λαδογιάννη, Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Δ. Κονάρης, γραμματέας Συλλόγου «Οι Φίλοι της Καϊρείου Βιβλιοθήκης», ο αρχιτέκτονας – ερευνητής κ. Ν. Βασιλόπουλος, ο συγγραφέας και δρ. Επικοινωνίας, κ. Δ. Μπασαντής.

Σημαντική ήταν η παρουσία και εισήγηση του κ. Ιωάννη Πετρόπουλου, Καθηγητή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, καθώς και του εκδότη και Κοσμήτορα της Εταιρείας Κυκλαδικών Μελετών, κ. Γ. Δαρδανού.

Το πρόγραμμα των εκδρομών και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων περιελάμβανε επίσκεψη στο μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης Αποικίων του Καπετάν Λευτέρη Πολέμη, περιήγηση στο Κάτω Κάστρο, ξενάγηση στον Πύργο του Αγίου Πέτρου και δείπνο στο σπίτι του Γ. Δαρδανού, συνοδεία παραδοσιακής μουσικής, επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, γνωριμία με τα βότανα του νησιού, προβολή ταινίας για την Άνδρο κ.λπ. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στη Μονή Παναχράντου – Αγίου Παντελεήμονος στο όρος Γερακώνες, στον μεσαιωνικό οικισμό και στα πυργόσπιτα του Κορθίου, συναντήσεις με τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο της Άνδρου κ. Θεοδόση Σουσούδη κ.ά.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 7/22/2015 09:19:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , , .

0 σχόλια for "Με μεγάλη επιτυχία το θερινό Πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες