ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:17 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: " Όχι στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο."

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, σύμφωνα και με το καταστατικό της, είναι υποχρεωμένη να συζητάει και να τοποθετείται για όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πατρίδα μας και το λαό μας.

Σε αυτήν την τακτική είναι σταθερά προσηλωμένη η Ηπειρωτική αποδημία πολλές δεκαετίες τώρα. Με τα Παγκόσμια Πανηπειρωτικά Συνέδρια που οργάνωσε, συζήτησε πλατειά και...
έβαλε σε επιστημονικές βάσεις τα ζητήματα της ανάπτυξης της Ηπείρου, ανέτρεψε το μύθο της φτωχής και καθυστερημένης περιοχής, ανέδειξε τις προϋποθέσεις για ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.

Στάθηκε και στέκεται στο πλευρό των εργαζόμενων της ιδιαίτερης πατρίδας μας στις μάχες που δίνουν καθημερινά για ανθρώπινη ζωή.

Πρωτοστάτησε για την αποτροπή της κατασκευής του νέου φράγματος Αράχθου, για την προστασία του περιβάλλοντος της Ηπείρου, για την προστασία και την ανάπτυξη του Αμβρακικού κόλπου, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης και της ΑΤΕ, για δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία, για την κατάργηση όλων διοδίων και των τελών στους εθνικούς δρόμους.

Τοποθετήθηκε ενάντια στο 1ο και 2ο μνημόνιο, στο Μεσοπρόθεσμο και τη δανειακή σύμβαση, κάλεσε τους φορείς των Ηπειρωτών να βοηθήσουν τα μέλη τους να μη πληρώσουν τα χαράτσια που γονατίζουν το λαό.

Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης βοήθησε με κάθε τρόπο οι Ηπειρωτικές οργανώσεις να σταθούν κοντά στους Ηπειρώτες απόδημους και μη, ένωσε τις δυνάμεις μας με όλες τις φωνές που αντιστάθηκαν στην επιβολή των ΕΟΖ, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και των λιμανιών, ενάντια στην επιβολή του ΕΝΦΙΑ, στον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων.

Παράλληλα επεξεργάστηκε θέσεις για τον πρωτογενή τομέα της παραγωγής στην Ηπειρο και την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Σήμερα, ο λαός μας βρίσκεται ξανά αντιμέτωπος με μια άνευ προηγουμένου νέα επίθεση ενάντια σε ό τι έχει καταφέρει δεκαετίες να στεριώσει στον τόπο μας.
Το νέο μνημόνιο αποτελεί ένα πακέτο των πιο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, που έρχεται να πολλαπλασιάσει τα ήδη αβάσταχτα βάρη των προηγούμενων μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.

Η συμφωνία θα οδηγήσει σε νέα μεγάλη μείωση των λαϊκών εισοδημάτων και σε κατάργηση των ελάχιστων που έχουν απομείνει κοινωνικών δικαιωμάτων.
Ο εργασιακός μεσαίωνας όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει αλλά και θα επεκταθεί με περαιτέρω αύξηση της ανεργίας.

Με το νέο μνημόνιο έρχονται νέες φοροεπιδρομές, νέες αυξήσεις τιμών που τα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά θα τα κάνουν φτωχότερα.
Στη γεννέτειρα μας Ήπειρο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι θα υποστούν ανείπωτο κατατρεγμό με τον διπλασιασμό του ΦΠΑ, τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα τη φορολογία από το 1ο ευρώ εισοδήματος. Η ανεργία θα πολλαπλασιαστεί.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΑΤΩΝΟΥΜΕ!

Η ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ καλεί όλους τους Ηπειρώτες να μη σκύψουν το κεφάλι. Να αγωνιστούμε με όλους τους άλλους Ελληνες οργανωμένα, συντονισμένα για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για ανάκτηση των απωλειών, για κατάργηση ΟΛΩΝ των μνημονίων των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, για κοινωνική ευημερία, για δουλειά σε όλους.
Να ζούμε με περηφάνεια στον τόπο μας και να απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας.

Η ΠΣΕ μας καλεί όλους να αναπτύξουμε όσο γίνεται περσότερο την αλληλεγγύη μας. Κανένας να μη μείνει μόνος του στην κρίση. Όλες οι αδελφότητες, όλοι οι Ηπειρωτικοί σύλλογοι να βρεθούν δίπλα σε κάθε χωριανό που έχει πρόβλημα. Κάθε ενέργεια μας, κάθε εκδήλωση μας να έχει και το στοιχείο της αλληλεγγύης.

Άμεσα το ΔΣ της ΠΣΕ απαιτεί μέτρα ανακούφισης των λαΙκών μαζών:

• Να καταβληθούν άμεσα όλες οι συντάξεις και οι μισθοί σε όλους. Το παράδειγμα των ΕΛΤΑ που πλήρωσαν ολόκληρες τις συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους που εξυπηρετούν, δείχνει ότι μπορεί να λυθεί και το τεχνικό πρόβλημα. Πολιτική βούληση απαιτείται να δίνεται ο κόπος του στο λαό και όχι στους δανειστές.

• Να καταργηθούν όλα τα διόδια και τέλη στις εθνικές οδούς. Η πάγια αυτή θέση της Ηπειρωτικής αποδημίας αποκτά σήμερα απόλυτη προτεραιότητα και επικαιρότητα. Μετακινούμαστε σε δρόμους καρμανιόλες, που έχουμε χιλιοπληρώσει και συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Να φθάνουμε στα χωριά μας γρήγορα, φθηνά και με ασφάλεια!

• Να δοθεί η δυνατότητα στους σπουδαστές να μετακινηθούν το καλοκαίρι με μισό εισητήριο στα ΚΤΕΛ και τα τρένα. Πολλοί σπουδαστές δεν έχουν τη δυνατότητα όχι για διακοπές αλλά ούτε και να πάνε στα πατρικά τους σπίτια για λίγες μέρες, μια και οι περσότεροι από καιρό πια τα καλοκαίρια δουλεύουν στον τουρισμό-επισιτισμό.

• Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη και ειδικά για τους απόδημους να γίνει μείωση κατά 50%. Τα σπίτια μας στα χωριά κλείνουν, οι μετρητές του νερού και του ρεύματος δε γυρνάν όλο το χρόνο μια στροφή και τα δημοτικά χαράτσια μας εξοντώνουν και μας κρατάν μακριά από τις πατρογονικές εστίες.

• Τα φάρμακα να δίνονται χωρίς συμμετοχή. Να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα στα χωριά που δεν μπορεί να γίνει συνταγογράφηση.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗBookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 7/17/2015 01:54:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας: " Όχι στο νέο αντιλαϊκό μνημόνιο." "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες