ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από xristos.konitsa

Το μυστικό της λίστας Λαγκάρντ, τα Μνημόνια και η εθνική ταπείνωση.

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης.
Φιλοπατρία είναι ο έρωτας του Έλληνα για τον τόπο που γεννήθηκε. Το συναίσθημα υπερηφάνειας για τα ανυπέρβλητα κατορθώματα των προγόνων του.

Φιλοπατρία είναι ο έρωτας του Έλληνα για την ιστορία του, τον πολιτισμό του, να μιμείται σε περίσταση ανάγκης τα επιτεύγματα των προγόνων του, τους...
αγώνες τους για ελευθερία, η προθυμία να υπερασπισθεί τον τόπο του, τις αρχές της ισότητας και της Δημοκρατίας, του ιδανικότερου και ανυπέρβλητου συστήματος συμβίωσης ελεύθερων ανθρώπων που επινόησαν οι πρόγονοι μας.

Πατριωτισμός είναι το να αγαπάς τον τόπο σου και να παλεύεις με νύχια και με δόντια, πως κι αυτός ο τόπος θα συνεχίσει να υπάρχει, και θα μπορέσουν να τον χαρούν οι άλλοι άνθρωποι που έρχονται μετά από εμάς. Είναι γνωστή η ρήση του Σάρλ ντε Γκώλ, που φαίνεται να απαντά σε αυτό το ερώτημα: «Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για την χώρα σου».

Μετά την Μεταπολίτευση, το έτος 1974, οι δύο αυτές έννοιες άρχισαν, δυστυχώς, να φθίνουν εις την χώρα μας και κατάντησαν να είναι κενού περιεχομένου. Εξαιτίας της ιδιοτέλειας και της ισοπέδωσης των αρχών, των αξιών και παραδόσεων του Λαού μας. Ως εκ τούτου η κρίση που βιώνει τώρα ο Λαός μας δεν ήρθε από το πουθενά. Οφείλεται εις την απώλεια των αξιών του Έθνους, της λογικής και την απομάκρυνσή μας από την πραγματικότητα. Το 2008/09 έσπασε το σπυρί της κρίσης το οποίο από την δεκαετία της Μεταπολίτευσης άρχισε να δημιουργείται και να διογκώνεται από την βρωμιά εσωτερικών και εξωγενών παραγόντων, και να προσβάλλει το σώμα της Ελλάδος.

Η Ε.Ε. βασίζεται εις τις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι Ευρωπαίοι Ηγέτες εκ του λόγου αυτού και μόνον οφείλουν να υπερασπίζονται και να προστατεύουν τις ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σέβονται και να αγωνίζονται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ευμάρεια των λαών της. Εις το προοίμιο της Συνθήκης γίνεται εκτενή αναφορά εις την σφυρηλάτηση του κοινού πεπρωμένου, αλλά και ότι οι λαοί παραμένουν υπερήφανοι για την εθνική τους ταυτότητα και εθνική τους ιστορία.

Σκοπός όμως αυτού του άρθρου δεν είναι να δημιουργήσουμε ένα άλλοθι για τις βαριές ευθύνες του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας, αλλά και για τις ευθύνες του Ελληνικού Λαού για τις εσφαλμένες και μοιραίες επιλογές του. Οι οποίες από το 1974 οδηγούσαν αναπόφευκτα εις την κατάρρευση και χρεοκοπία της Πατρίδας μας. Όμως από την άλλη πλευρά θα πρέπει να τονισθεί, ότι και οι Ηγεσίες μερικών χωρών της Ευρώπης, οι οποίες πρωτοστατούνε εις το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, αλλά και τα Θεσμικά Όργανα των Βρυξελλών γνωρίζουν εδώ και 40 χρόνια για την κατάντια της δικής μας Δημοκρατίας, για τις αλλεπάλληλες και επιζήμιες για την χώρα μας παραβιάσεις των Κανόνων της Ε.Ε. Όχι μόνον αυτό, αλλά ότι εδώ και δεκαετίες και οι ίδιοι κερδοσκοπούνε συνειδητά από τις παραβιάσεις και ατασθαλίες του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος της Ελλάδος. Ότι εν γνώσει τους και σκόπιμα ούτε οι Κυβερνήσεις τους, αλλά ούτε και τα Θεσμικά Όργανα των Βρυξελλών δεν ενεργοποίησαν, ως όφειλαν, όλες εκείνες τις διαδικασίες για να σταματήσουν τον επερχόμενο όλεθρο της Ελλάδος.

Μετά την κατάρρευση της Ελλάδος το 2009, η πρώην Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας κ.Λαγκάρντ, και νυν Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, παρέδωσε τον Οκτώβριο του 2010 εις τον τότε Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ένα στικάκι(stick), το περιεχόμενο του οποίου έκανε αναφορά για καταθέσεις σε Ελβετική τράπεζα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ 2.300 Ελλήνων υπηκόων. Και ότι βάσει δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου, πρόθεση της κυρίας Λαγκάρντ ήταν να «βοηθήσει» την Ελλάδα εις την αντιμετώπιση της κρίσης, δηλαδή να προστατεύσει τον Ελληνικό Λαό από τις βαριές συνέπειες αυτής.

Αξιοπερίεργο όμως, αλλά και πολύ ύποπτο, είναι το παιχνίδι που άρχισε να παίζεται εις βάρος του Ελληνικού Λαού με την παράδοση του USB-stick με την Λίστα Λαγκάρντ. Γιατί οι Έλληνες κυβερνητικοί παραλήπτες και γνώστες του περιεχομένου αποκρύπτουν συνειδητά και επί μακρόν από τον αγωνιούντα Ελληνικό Λαό την ύπαρξη του USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ; Γιατί, όταν πολύ αργότερα ο Λαός μας πληροφορήθηκε την ύπαρξη του USB-stick, άρχισαν αίφνης να «εγείρονται υποψίες, ερωτηματικά και αμφιβολίες για την εγκυρότητα, την νομιμότητα αλλά και αυθεντικότητα αυτού», με σκοπό να αποφευχθούν οι διενέργειες ερευνών, αλλά και η διαλεύκανση του περιεχομένου και η δημοσιότητα αυτού; Εκτοτε, αν και έχουν παρέλθει 4 ολόκληρα χρόνια, δεν γίνεται ουδεμία αναφορά για την διερεύνηση του περιεχομένου USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ. Φαίνεται ότι πέρασε και αυτό εις το χρονοντούλαπο της ιστορίας!

Όμως, η όλη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, μας αναγκάζει τώρα να θέσουμε δύο εύλογα ερωτήματα. Γιατί όλα αυτά τα χρόνια οι Ελληνικές Αρχές δεν ζήτησαν από την Γαλλική Κυβέρνηση ένα αντίγραφο του πρωτότυπου USB-stick ώστε να διερευνηθεί το περιεχόμενο αυτού, αλλά και για να προστατευθεί ο Λαός μας από τις συνέπειες των Μνημονίων; Το δεύτερο αλλά και πιο κρίσιμο ερώτημα είναι, γιατί όλα αυτά τα χρόνια η Γαλλική Κυβέρνηση, ως «υπέρμαχη των αρχών και αξιών της Ε.Ε», δεν προσφέρθηκε τότε από μόνη της, και άμεσα ως όφειλε, να αποστείλει επισήμως μέσω των Οργάνων των Βρυξελλών εις τις Ελληνικές Αρχές ένα αντίγραφο του πρωτότυπου USB-stick; Για να προστατεύσει την Ελλάδα από τις συνέπειες των επαχθών Μνημονίων;

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι, διότι εις την πραγματικότητα και το Παρίσι, και το Βερολίνο, αλλά και κύκλοι των Βρυξελλών γνωρίζουν ότι το πρωτότυπο USB-stick εμπεριέχει την Λίστα χιλιάδων Ελλήνων Πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων οι οποίοι επί δεκαετίες πλούτιζαν παράνομα εις βάρος του Ελλήνων. Το πρωτότυπο USB-stick, το οποίο αποσιωπάται και αποκρύβεται από τον Ελληνικό Λαό είναι ένα «εκβιαστικό Μήνυμα» προς όλους εκείνους τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας. Οι οποίοι σε συνεργασία με ορισμένες ευρωπαϊκές ηγεσίες και επιχειρηματικούς κύκλους της Ευρώπης συνέτειναν επί δεκαετίες εις την κερδοσκοπία εις βάρος του Λαού μας και την χρεοκοπία της Πατρίδας μας. Ένας πειθαναγκασμός του αμαρτωλού Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας να συμπράττει τώρα αδιαμαρτύρητα, ακόμη και εις την αποδοχή και υπογραφή των επαχθών Μνημονίων εις βάρος του Ελληνικού Λαού, με την παράλληλη εθνική υποταγή και εκποίηση της Ελλάδος.

Για τον λόγο αυτόν το Βερολίνο αρνείται διαρρήδην να δώσει εις τις Ελληνικές Αρχές και τα ονόματα υψηλόβαθμων υπευθύνων γερμανικών Εταιριών οι οποίοι συμμετείχαν με Έλληνες Πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας μας εις το πάρτι του αιώνα και την χρεοκοπία της Ελλάδος. Η επί δεκαετίες άρνηση του Πολιτικού Συστήματος της χώρας μας και εις το θέμα της απαίτησης των πολεμικών αποζημιώσεων, του Κατοχικού Δανείου, αλλά και η επί δεκαετίες ανοχή και διαπλοκή των γερμανικών εταιρειών εις την χώρα μας, έχει άμεση σχέση με το περιεχόμενο του πρωτότυπου USB-stick της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά και με άλλα σε εφεδρεία cd και στικάκια.
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από xristos.konitsa στις 7/08/2015 02:07:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το μυστικό της λίστας Λαγκάρντ, τα Μνημόνια και η εθνική ταπείνωση."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες