ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:21 Ιουλίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Μερόπη Τζούφη : " Η Κυβέρνηση μας είναι τραυματισμένη, αλλά ζωντανή."

Η απόφασή μου να ψηφίσω την νέα συμφωνία, την οποία η Κυβέρνηση μας αναγκάστηκε να αποδεχθεί εκβιαστικά, λήφθηκε ύστερα από μια εξάμηνη μάχη, που αναπτέρωσε το ηθικό του λαού μας, και κυρίως μετά από την τελευταία πράξη της διαπραγμάτευσης, όπου ξεδιπλώθηκαν τα σχέδια του πιο επιθετικού κομματιού του γερμανικού κεφαλαίου.

Από τη μια υπήρχε η επιλογή της σκληρής για το λαό συμφωνίας που ...
απαιτούσαν οι δανειστές και από την άλλη η επιλογή της άτακτης χρεοκοπίας και της εξαέρωσης των καταθέσεων και των εισοδημάτων, η οποία θα έπληττε κυρίως ή και αποκλειστικά τα φτωχότερα στρώματα του λαού και όσους είχαν επιλέξει να στηρίξουν την κυβέρνηση και τη χώρα, σε αντίθεση με πολλούς συμπατριώτες μας που είχαν επιλέξει να βγάλουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες και να τα έχουν προστατευμένα στο εξωτερικό, στις θυρίδες ή στις κρυψώνες. Θα βιώναμε πρωτοφανείς για τις τελευταίες δεκαετίες και νεότερες γενιές δύσκολες καταστάσεις, που μια αριστερή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντέξει.

Η οπισθοχώρηση είναι δεδομένη, αλλά από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα είναι προσωρινή ή ολοκληρωτική. Το πολιτικό κεφάλαιο της Κυβέρνησης είναι τεράστιο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (διεθνοποίηση του προβλήματος, αναγνώριση της ανάγκης αντιμετώπισης του χρέους, εξασφάλιση επενδυτικού πακέτου, φιλελληνικό κίνημα). Οφείλουμε συνεπώς να ενεργήσουμε με προσοχή, να μην ακυρώσουμε τις ελπίδες μας, αλλά και τις ελπίδες όλων όσων πίστεψαν στο όραμά μας.

Η διαχείριση της σκληρής αυτής συμφωνίας μπορεί πιθανόν να γίνει με καλύτερους όρους για τους κοινωνικά αδύναμους, μόνο από μια κυβέρνηση με κοινωνικές ευαισθησίες και προσανατολισμένη στην προστασία των λαϊκών στρωμάτων. Η κυβέρνηση αυτή οφείλει να επιχειρήσει να πειραματισθεί σε όλα τα επίπεδα, με θεσμική φαντασία, αλλά και με τα μαθήματα των κοινωνικών αντιστάσεων και της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας για να ξεκινήσει ένα νέο αφήγημα. Και βεβαίως να ξεκινήσει τη σύγκρουση με τα πολλά κακώς κείμενα (διαπλοκή, διαφθορά, αναποτελεσματική λειτουργία κράτους, πελατοκρατία, έλλειψη αξιοκρατίας κλπ).

Το δύσκολο αυτό δρόμο πρέπει να τον βαδίσουμε όλοι μαζί και ενωμένοι. Η ήττα θα είναι μεγαλύτερη, αν συνεχίσουν ορισμένοι από εμάς να παίζουν ένα μοιραίο ρόλο, μέσω της άρνησης της ανάληψης της συνευθύνης, που θα αφήσει έκθετη την κοινωνία και την πατρίδα. Συντεταγμένα και ενωτικά θα πρέπει να αναζητήσουμε τη διαδικασία απεμπλοκής, κυρίως για τη σωτηρία της κοινωνίας και των τιμίων ανθρώπων της εργασίας και των ηρωικών απόμαχων της ζωής και που έχουν λαβωθεί βαριά.

Δίχως την κυβέρνηση της Αριστεράς, όλα τα όνειρα και όλες οι ελπίδες θα τελειώσουν για πολλές δεκαετίες. Σε δεύτερη φάση θα δούμε τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε αυτή τη σκληρή για το λαό συμφωνία, τώρα όμως πρέπει να υπάρχει η «δεδηλωμένη» για να έχουμε ελπίδες για την αναθεώρηση της, πράγμα απολύτως ανέφικτο, αν αυτή στηρίζεται στις ψήφους των πολιτικών μας αντιπάλων. Πρέπει λοιπόν να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε την ενότητα του λαού με την κυβέρνηση και ταυτόχρονα ως κόμμα οφείλουμε να ενισχύσουμε τις κινηματικές διαδικασίες που θα αγωνίζονται για την προστασία των εργαζομένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η Κυβέρνηση μας είναι τραυματισμένη, αλλά ζωντανή και το σημαντικό είναι ότι ο δρόμος παραμένει ανοιχτός. «Οφείλουμε όμως να μη συνηθίσουμε το τέρας, γιατί στο τέλος θα γίνουμε ίδιοι με αυτό…»


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 7/21/2015 09:18:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for " Μερόπη Τζούφη : " Η Κυβέρνηση μας είναι τραυματισμένη, αλλά ζωντανή.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες