ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:27 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Δούλεμα χωρίς τέλος με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Άνδρο.

Χρόνια τώρα, λες σε μια συμπαιγνία της φύσης και των ανεγκέφαλων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το κατακαλόκαιρο τα σκουπίδια καίγονται, η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική και το νησί αφιλόξενο.

Πρόκειται για το αιώνιο πρόβλημα της Άνδρου, του οποίου όλοι οι Δήμαρχοι προεκλογικά επαγγέλλονται τη λύση του, αλλά μετεκλογικά κάνουν ακριβώς ό,τι πρέπει ώστε να το...
βαλτώνουν και να το διαιωνίζουν.

Έτσι φτάσαμε πάλι φέτος, ανήμερα της Παναγίας, τα σκουπίδια να καίγονται και όλοι να αναρωτιούνται αν ήταν τυχαίο. Δεν ήταν όμως ούτε τώρα, όπως δεν ήταν και κατά το παρελθόν. Δυστυχώς, υιοθετούνται και πάλι πρακτικές προηγούμενων ετών, συμβάλλοντας στην υποβάθμιση του νησιού, και οι ευθύνες για μια ακόμη φορά είναι τεράστιες. Όχι μόνο για τις πρακτικές αυτές καθαυτές, αλλά και για το γεγονός ότι η χωροθέτηση ΧΥΤΥ κατάντησε χιλιοπαιγμένο σήριαλ με το ίδιο δυσάρεστο τέλος. Αρχίζουμε πλέον όλοι να αντιλαμβανόμαστε, και θα το αντιληφθούμε ακόμη περισσότερο στην πορεία, ότι πολύ απλά δεν υπάρχει καμία πρόθεση οι σχεδιασμοί να οδηγήσουν σε οριστική λύση, αλλά στόχος είναι πάντα να γεννώνται καινούρια αδιέξοδα.

Ο σημερινός δήμαρχος, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων, έβαλε για αξιολόγηση νέες τοποθεσίες και άφησε ουσιαστικά και πάλι στην άκρη το -κατά κοινή ομολογία- καταλληλότερο σημείο του νησιού, που δεν είναι άλλο από το Στενό Κορθίου. Ενώ υπάρχει δηλαδή στη διάθεσή μας μια πρόσφορη και άμεση λύση σε περίπτωση που η χωροθέτηση στην Πλούσκα δεν ευδοκιμήσει, εντούτοις απομακρύνεται συνεχώς με διάφορα τεχνάσματα και μπαίνουμε ξανά και ξανά σε διαδικασίες χρονοβόρες, που δημιουργούν νέα εμπόδια και καθυστερούν συνεχώς τη χωροθέτηση.

Γυρίζοντας πίσω στο παρελθόν, θα δούμε ότι οι δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές και τα τετελεσμένα που δρομολογήθηκαν ακόμα περισσότερα, τα οποία στηρίχθηκαν σε ανούσια και βλακώδη επιχειρήματα, απλώς και μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων και βέβαια την παγίωση μιας τραβηγμένης από τα μαλλιά natura γης. Πλέον, διαδίδουν από καιρό ότι το Στενό είναι μακριά, ότι ο δρόμος θα στοιχίσει περισσότερο από το ΧΥΤΥ, ότι ο προηγούμενος δήμαρχος έκανε την περιοχή προστατευόμενη και άλλες ανοησίες, οι οποίες κινούνται στα όρια της βλακείας και της γελοιότητας.

Εντελώς παρελκυστικά, μόλις το πρόβλημα κορυφώνεται και η αγανάκτηση των κατοίκων ξεχειλίζει, δρομολογούν μια εντελώς θεατρινίστικη κινητικότητα, πάντα μακριά από το Στενό και οπωσδήποτε για χώρους εντελώς ακατάλληλους και με γυμνό ακόμη μάτι, έχοντας την απόλυτη επίγνωση της αδιέξοδης λύσης! Με αυτό τον σκοπό, λίγα χρόνια πριν, έφεραν στο προσκήνιο την τοποθεσία του Προφήτη Ηλία, που είναι ο υδροφόρος ορίζοντας όλου του νησιού και τώρα την Πλούσκα, η οποία βρίσκεται στην τουριστικότερη περιοχή του. Με απλά λόγια, προκρίνονται πάντοτε περιοχές που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε «ναυάγιο» για συγκεκριμένους λόγους, που είναι γνωστοί εκ των προτέρων. Είναι όμως πολύ εύκολο, όταν δεν έχεις πρόθεση να πράξεις κάτι, να δημιουργείς καταστάσεις που οδηγούν σε αλλεπάλληλα αδιέξοδα. Πρόκειται για τακτική που οι δήμαρχοι τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία, σε βάρος όλων εμάς, των παιδιών μας και του νησιού.

Την ίδια στιγμή, χρησιμοποιώντας την τακτική της αναγκαιότητας, καταφέρνουν να παίρνουν κάποιες παρατάσεις για ένα μηχάνημα δεματοποίησης απορριμμάτων, καταπατώντας όμως ασύστολα τον νόμο, αφού δεματοποιούν μόνο μια μικρή ποσότητα και τα υπόλοιπα ρίχνονται πάντοτε στη χαράδρα με προορισμό τη θάλασσα και τη φωτιά. Το έργο γνωστό και επαναλαμβανόμενο. Το έχουμε δει τόσες φορές σε επανάληψη, που έχουμε κουραστεί πλέον όλοι μας.

Ξαναλέμε ότι η παράνομη αυτή κατάσταση δεν είναι καθόλου τυχαία. Συντηρείται με την αγαστή συνεργασία όλων των διαπλεκόμενων και κομματικά ελεγχόμενων, που δεν είναι άλλοι από τον Δήμο, τις γειτνιάζουσες κοινότητες και τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Όλοι αυτοί μαζί συστηματικά αδιαφορούν για την υγεία των κατοίκων, το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, ενώ παράλληλα καταπατούν και ακυρώνουν με διάφορα προσχήματα τις δικαστικές αποφάσεις, αυτές του ΣτΕ, αλλά και τις οδηγίες της ΕΕ. Μόνοι χαμένοι, ο ίδιος μας ο εαυτός και το μέλλον μας. Διότι αν δεν υπάρξει λύση σήμερα, η οικονομική κρίση που γιγαντώνεται και κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει, μπορεί να μονιμοποιήσει το πρόβλημα για πολλές δεκαετίες.

Εκτός κι αν στόχος είναι να έρθει ως μεσσίας κάποιος ιδιώτης και να δώσει με το αζημίωτο τη λύση, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη, την ίδια στιγμή που η οικονομική ζημιά για το νησί θα είναι πολύ μεγάλη. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα έχουμε να κάνουμε με προμελετημένο σχέδιο και θα αρχίσουμε να συζητάμε πλέον πιο σοβαρά και για τις ποινικές ευθύνες που κρύβονται πίσω από τις ανεύθυνες αποφάσεις. Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΔΡΟΥ


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 8/27/2015 01:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Δούλεμα χωρίς τέλος με τη χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Άνδρο."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες