ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:28 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Ετούτα δε τα ήλπιζα σα ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ .

Γράφει ο Γιάννης Δ. Πρεβενιός,
με χιουμοριστική πικρόχολη διάθεση.
Εισαγωγικό.
Διάλεξα τον παραπάνω τίτλο από μια παλιά μου εβδομαδιαία χιουμοριστική ραδιοφωνική εκπομπή στον Αθήνα 9.84 την δεκαετία του 1990. Μια εκπομπή που γράφαμε και παρουσιάζαμε μαζί με τον συνεργάτη και φίλο μου Θοδωρή Φαράκλα σατιρίζοντας με εύσχημο αλλά ...
καυστικό τρόπο τα γεγονότα της εποχής.

Τονίζω τον εύσχημο τρόπο γιατί δυστυχώς και τότε όπως και τώρα οι περισσότεροι κειμενογράφοι της σάτιρας ακολουθούν την Χαρρύκλυον σχολή η οποία βασίζεται εν πολλοίς στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος των ακροατών με υπερβολικές λεκτικές έννοιες και φράσεις οι οποίες έχουν ως κορμό την βωμολοχία και γενικά τον ευτελισμό των προσώπων και των γεγονότων που σατιρίζονται.

Δεν είμαι από εκείνους που θεωρούν ότι πάντα φταίνε οι ακροατές, οι τηλεθεατές ή ακόμα και οι ψηφοφόροι για τις επιλογές τους γιατί πιστεύω ότι όλα έχουν συνάφεια με το πως παρουσιάζεται κάτι και από ποιους, αφού ζούμε σε μια εποχή όπου ο καθένας μας ως μέσος πολίτης λόγω των συνθηκών στα οικονομικά, στα εργασιακά, στα οικογενειακά προβλήματα ακόμα και από έλλειμμα ουσιαστικής αλλά και κοινωνικής παιδείας δεν έχουμε το χρόνο και την καθαρή κρίση να αξιολογήσουμε σωστά αυτό που ακούμε ή βλέπουμε με αποτέλεσμα να συνηθίζουμε σιγά σιγά να αποδεχόμαστε και να καταπίνουμε αμάσητο χωρίς να το φιλτράρουμε ότι μας πλασάρουν ως πολιτική, ως είδηση, ως τέχνη και γενικά ως τρόπο ζωής.

Από αυτήν εδώ λοιπόν την στήλη θα προσπαθήσω κατά διαστήματα να σας μεταφέρω την δική μου οπτική και αισθητική αντίληψη των πραγμάτων με χιουμοριστική αλλά και πικρόχολη διάθεση προσδοκώντας να καταφέρνω που και που να σκάσει έστω και για λίγο το χειλάκι σας!

ΕΤΟΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΛΠΙΖΑ ΣΑΝ ΨΗΦΙΖΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
Οικογένεια Ελλήνων (Αντρόγυνο με τα δύο τους παιδιά) προσπάθησαν να συμμετέχουν στις Κρουαζιέρες τις οποίες προσφέρει η κυβέρνηση της "Πρώτης φοράς Αριστεράς" για την φιλοξενία και την περιήγηση στα διάφορα λιμάνια της χώρας των εκατοντάδων Παράτυπων Μεταναστών (σύμφωνα με το νέο λεξικό της κυρά Τασίας είναι η ερμηνεία της λέξης Λαθρομετανάστες).

Οι πολυήμερες αυτές κρουαζιέρες γίνονται μετά την άρνηση του (σοβαρού) κράτους των Σκοπίων (με την παρότρυνση φυσικά και των βορειοευρωπαίων) να μη δεχτεί να διέλθουν από τα σύνορα του όλοι αυτοί οι "Τουρίστες".

Την οικογένεια αναγνώρισε ο καμαρώτος εξυπηρέτησης της καμπίνας Νο23 (με θέα την εσωτερική πισίνα δίπλα από το ρεστοράν με τα θαλασσινά) ο οποίος έτυχε να είναι γείτονας της πεθεράς του πατέρα η οποία πεθερά φιλοξενούσε την οικογένεια στην Κω τα τελευταία 2,5 χρόνια που και οι δύο γονείς είναι άνεργοι!

Όπως έγινε γνωστό η οικογένεια των θρασυτάτων Ελλήνων κατόρθωσε να εισχωρήσει στο πλοίο της δωρεάν ξάπλας και μάσας μεταμφιεσμένοι ως Αφγανοί μετανάστες.
Λέγεται δε ότι η μεταμφίεση ήταν τόσο επιτυχής (απλυσιά ενός τουλάχιστον μήνα, σκισμένα ρούχα, κοράνι στα χέρια κ.α) που ο καμαρώτος δεν τους κατάλαβε εκ πρώτης όψεως αλλά κάποια στιγμή αναγνώρισε την φωνή του πατέρα όταν τον άκουσε να λέει στην σύζυγό του "Ετούτα δε τα ήλπιζα σαν ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ".

Ενημερώθηκε αμέσως ο πλοίαρχος ο οποίος δείχνοντας μεγαλειώδη ανθρωπιά τους αποβίβασε στο επόμενο λιμάνι παρακούοντας την διαταγή (μέσω ασυρμάτου) της κυρά Τασίας πουν το είπε να τους πετάξει αμέσως στην θάλασσα!

Υποσημείωση
Η τυχόν ταύτιση προσώπων και γεγονότων με το παραπάνω αφήγημα (το οποίο είναι προϊόν αρρωστημένης φαντασίας) είναι εντελώς τυχαία!
Γιάννης Πρεβενιός 


 

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 8/28/2015 11:33:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Ετούτα δε τα ήλπιζα σα ψήφιζα το ΣΥΡΙΖΑ ."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες