ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:25 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Άκης

Οι ΗΠΑ στέλνουν F-22 στην Ευρώπη και η Ρωσία απαντά με εκτόξευση RS-12M Topol.

-40 νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι η "απάντηση" του Βλαντιμίρ Πούτιν. 
-Οι ΗΠΑ στήνουν στρατόπεδο βαρέων όπλων στην Ευρώπη.

Του Βασίλη Καπούλα.
O Ψυχρός Πόλεμος επέστρεψε οριστικά στην Ευρώπη. Οι ΗΠΑ οριστικοποιούν τις φήμες για αποστολή F-22 Raptor στην Ευρώπη ενώ ο Πρόεδρος της...
Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν απαντά με την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου RS-12M Topol από το πεδίο βολής Καπούστιν Γιαρ στη Ρωσία!

Υπενθυμίζουμε παλαιότερη δήλωση του Β.Πούτιν ο οποίος είχε τονίσει: «Θα αναγκαστούμε να στρέψουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας προς εκείνες τις περιοχές από όπου η απειλή έρχεται» ενώ πρόσθεσε ότι θα εντάξουμε φέτος στο πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας περισσότερους από 40 νέους διηπειρωτικούς πυραύλους!"

Στην απόφαση να διαθέσουν μαχητικά αεροσκάφη F-22 στην Ευρώπη προχώρησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ως μέρος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης», σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής γραμματέως της αμερικανικής αεροπορίας, Ντέμπορα Τζέιμς.

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν F-22 στην Ευρώπη ως μέρος των προσπαθειών υποστήριξης των ανατολικών συμμάχων του ΝΑΤΟ όπως μεταδίδει ο Guardian, μια κίνηση που σαφώς στοχεύει σ' αυτό που οι ΗΠΑ αποκαλούν "η Ουκρανική απάντηση" στη Ρωσική "επιθετικότητα" αφού όπως ομολογεί η Ν.Τζέιμς, η "ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα αποτελεί μεγάλη πηγή ανησυχίας για μας και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας" ενώ αποκαλύπτει ότι " η ανάπτυξη αυτή θα δώσει στους πιλότους των F-22 εμπειρία του "ευρωπαϊκού εδάφους"

Η κ. Τζέιμς αν και επιβεβαίωσε την πρόθεση των Αμερικανών, ανέφερε πως για επιχειρησιακούς λόγους δεν είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των αεροσκαφών, την ακριβή ημερομηνία έλευσης ή τον τόπο της αποστολής.

Άλλωστε, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ, είχε επιβεβαιώσει από το Ταλίν της Εσθονίας, ότι οι ΗΠΑ θα “μεταφέρουν όπλα σε χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης" κυρίως άρματα μάχης και κινητό εξοπλισμό πυροβολικού.

Τα αμερικανικά οπλικά συστήματα θα μεταφερθούν στην Εσθονία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Πολωνία. «Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ασκήσεις," ανέφερε ο Άστον Κάρτερ, και ένα μέρος του θα μπορούσε επίσης να σταλεί στη Γερμανία για την ενίσχυση του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ).

Είναι η πρώτη φορά που οι ΗΠΑ αναπτύσσουν βαρέα όπλα και στον ανατολικό τομεα του ΝΑΤΟ, που κάποτε ανήκε στη σφαίρα επιρροής της Σοβιετικής Ένωσης.

Το σχέδιο των ΗΠΑ για την μεταφορά βαρέων όπλων στην Ανατολική Ευρώπη, είχε αποκαλυφθεί στις 14 Ιουνίου από την εφημερίδα New York Times, και την επόμενη ημέρα επιβεβαιώθηκε από τις αμερικανικές αρχές.

Το δημοσίευμα τότε ανέφερε ότι: Το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει την πρόθεση να αποθηκεύσει άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού και άλλα βαρέα όπλα για την υποστήριξη δύναμης 5.000 στρατιωτών σε χώρες της Βαλτικής και της ανατολικής Ευρώπης, για την αποτροπή περαιτέρω ρωσικών επιθετικών κινήσεων στην Ευρώπη.

Με επιτυχία δοκιμάστηκε ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος από το πεδίο βολής Καπουστιν Γιαρ στη Ρωσία στέλντας μια πρώτη "απάντηση" στις ΗΠΑ.

«Μονάδα των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων εκτόξευσε διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο RS-12M Topol από το πεδίο βολής Καπουστιν Γιαρ στην περιοχή Αστραχάν στις 18:13 ώρα Μόσχας, στις 22 Αυγούστου, 2015», ανέφερε στο Interfax ο εκπρόσωπος των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Γιεγκόροφ.

«Η εκτόξευση είχε στόχο να δοκιμάσει μονή κεφαλή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», είπε ο ίδιος.

«Η δοκιμαστική κεφαλή του πυραύλου χτυπήσε έναν στόχο στην περιοχή Σαρί-Σαγκαν (στη Δημοκρατία του Καζακστάν) με την απαιτούμενη ακρίβεια», δήλωσε ο Γιεγκόροφ.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr

Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Άκης στις 8/25/2015 11:11:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Οι ΗΠΑ στέλνουν F-22 στην Ευρώπη και η Ρωσία απαντά με εκτόξευση RS-12M Topol."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες