ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:26 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Η Siemens "τρώει" την Ζωή και η Μέρκελ σύρει τη χώρα σε εκλογές.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου,
επικεφαλής "Ελλήνων Πολιτεία".
Από τη στιγμή που οι Γερμανοί φόρεσαν "γραβάτα" στον Τσίπρα και το Μνημόνιο Νο 3 ψηφίζεται και με τις ψήφους των Μνημονιακών κομμάτων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του "Ποταμιού", σφίγγουν τη θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού - προδομένου για άλλη μια φορά – οδηγώντας τη χώρα σε Εθνικές εκλογές, για δυο κυρίως λόγους:

α) Μετά την καταψήφιση του τρίτου Μνημονίου από μεγάλη μερίδα...
βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και τον πλήρη ιδεολογικό διαχωρισμό τους από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η βούληση των Γερμανών ήταν να δημιουργηθεί μια δοτή κυβέρνηση όλων εκείνων των Μνημονιακών κομμάτων, προκειμένου να τηρηθεί η συμφωνία με τους δανειστές – τοκογλύφους “εταίρους” μας.
Επικράτησε ωστόσο, η πρόταση Εθνικών εκλογών για να έχει αυτή η κυβέρνηση τη νομιμοποίηση του ελληνικού λαού!

β) Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου με την άκαμπτη στάση της και μέσω των Επιτροπών που προήδρευε για την ανασύσταση του πολιτικοοικονομικού σκανδάλου της Siemens, για την αναψηλάφηση της λίστας Λαγκάρντ, για την απόδοση ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα από την υπαγωγή της χώρας στα Μνημόνια καθώς και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, θορύβησαν αν όχι τρομοκράτησαν τη Γερμανική κυβέρνηση.

Γιατί, πίσω από όλα αυτά τα τεράστια θέματα βρίσκονται οι διαχρονικές γερμανικές αρχές και τα εν Ελλάδι φερέφωνά τους που κατά καιρούς έδρασαν ως γερμανοτσολιάδες.

Εάν λοιπόν, συνεχιζόταν η διαχείριση αυτών των Εθνικών ζητημάτων από την κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν σίγουρο πως αργά ή γρήγορα θα αποκαλύπτονταν πολιτικά πρόσωπα που έπαιξαν βρώμικο και καθοριστικό ρόλο - πολλά εκ των οποίων είναι ακόμη εν ενεργεία - στη μετατροπή της Ελλάδος από κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, σε κράτος αποικιακού χαρακτήρα.
Ως εκ τούτου έπρεπε να “φαγωθεί” χωρίς να ανοίξει “μύτη” η Πρόεδρος της Βουλής!

Γι΄ αυτό, η αναγγελία των Εθνικών εκλογών επέφερε χαρές και πανηγύρια στο κτήριο των κεντρικών γραφείων της Siemens στο Μαρούσι - ιδιοκτησίας της Γιάννας Αγγελοπούλου - και μόνο σαμπάνιες δεν άνοιξαν.

Όμως, από πλευράς μας τους διαβεβαιώνουμε πως οι χαρές και τα πανηγύρια δεν θα κρατήσουν για πολύ.
Το σφουγγάρι το οποίο θα έσβηνε τα πάντα, φράση που παλαιότερα χρησιμοποίησε ο Αντώνης Σαμαράς, χάθηκε διά παντός.
Επίσης, να γνωρίζει η διοίκηση της Siemens πως έχουμε μνήμη, γνώση και περίσσια όρεξη για να βοηθήσουμε την αδέκαστη Ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως σε κάθε πτυχή του πολύκροτου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου.
Και γνωρίζουμε πως, δεν τρομοκρατούνται μόνο οι της Διοίκησης της Siemens, αλλά και μεγάλο μέρος του πολιτικού, δημοσιογραφικού, νομικού και επιχειρηματικού κατεστημένου!

Άλλωστε, το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τη στιγμή που ο Σταύρος Παπασταύρου – εμπνευστής του επιζήμιου Εξωδικαστικού Συμβιβασμού της Siemens με το Ελληνικό Δημόσιο, που μετέτρεψε την μοναδική ομόφωνη απόφαση της Βουλής από αποζημίωση τουλάχιστον 2 δις ευρώ, σε 200 και κάτι ψηλά εκατ. ευρώ (όχι σε μετρητά) και που και αυτός δεν τηρείται – παραπέμπεται για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σχετικά με την εμπλοκή του σε λογαριασμό ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε από το υλικό της λίστας Λαγκάρντ.
Ο εξ απορρήτων σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά την εποχή της Πρωθυπουργίας του και σύζυγος της Μαρύ Αγαλιώτου – Διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Siemens - η οποία εξακολουθεί να είναι η εκλεκτή του κ. Ξυνή, αφού είναι και σήμερα παρατηρητής στις συζητήσεις για την τήρηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού με την Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών που ηγείται η εκλεκτή του Γιάννη Στουρνάρα, Πηνελόπη Παγώνη.

Τελικά μήπως ο κατάπτυστος και επιζήμιος για το δημόσιο συμφέρον εξωδικαστικός συμβιβασμός, είναι οικογενειακή υπόθεση;
Γιατί, αυτό θα συμβαίνει εάν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας που λένε πως, συγγενικό πρόσωπο της κ. Παγώνη με το ίδιο επίθετο κατέχει υψηλή θέση στην ιεραρχία της Siemens Εταιρικές Επικοινωνίες – Unify.

Από την άλλη πλευρά γεννάται για άλλη μια φορά το ερώτημα για το πώς η κ. Αγαλιώτου εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της στη Siemens, όταν τα τελευταία χρόνια επί Πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά ή του “μεγάλου” όπως η ίδια τον αποκαλούσε στις εσωτερικές συσκέψεις της Siemens, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στη μη υλοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Πάντως, και προκειμένου να μη δημιουργούνται παρερμηνείες, στόχος του υπογράφοντος και της εφημερίδος “Ελεύθερη Ώρα” δεν είναι να διώξουμε την εταιρεία Siemens από την Ελλάδα, αλλά αντιθέτως προσπαθούμε να την υποχρεώσουμε να συμμορφωθεί με τους ίδιους ακριβώς όρους που συμμορφώθηκε η Siemens σε όλες ανεξαρτήτως τις χώρες του Πλανήτη, για την εμπλοκή της σε παρόμοιες ιστορίες, από την Ελβετία μέχρι και τη Νιγηρία.

Όμως δυστυχώς, φοβούμαστε πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συμμόρφωση της εν Ελλάδι Siemens, από τη στιγμή που το τιμόνι της κρατάει ο CEO Πάνος Ξυνής!
Ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο του 2009 σε μια προσπάθεια “κάθαρσης” των παλαιών αμαρτιών της Siemens.
Στα προηγούμενα 25 χρόνια ήταν διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρείας Shell, και “αποχώρησε” μετά την επιβολή από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (17/5/2007) βαρύτατου προστίμου 19,7 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή της Shell σε εναρμονισμένη πρακτική (καρτέλ) στο χώρο των καυσίμων.

Να θυμίσουμε επίσης, πως η Shell Hellas ήταν ο βασικός προμηθευτής της Ολυμπιάδας 2004.
Βέβαια, η Ολυμπιάδα των Αθηνών ήταν ο τόπος και ο χρόνος γνωριμίας των Ξυνή, Sikellis και της Προέδρου (με απόφαση Κώστα Σημίτη) του “Αθήνα 2004” Γιάννας Αγγελοπούλου.
Που έμελλε στην πορεία να έχει και άλλη επαγγελματική συνεργασία, αφού με απόφαση του Πάνου Ξυνή η Siemens το Μάιο του 2010 στεγάσθηκε στο κτίριο Blue Land στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας της κ. Αγγελοπούλου με αρκετά ικανοποιητικό ενοίκιο.
Αφού πρώτα πουλήθηκε από τον κ. Ξυνή το ιδιόκτητο μέγαρο στο οποίο στεγαζόταν η Siemens στον Παράδεισο Αμαρουσίου από το 1986.
Αλήθεια, σε όλο αυτό το λόμπυ γνωριμιών και συνεργασιών έπαιξαν άραγε ιδιαίτερο ρόλο οι άριστες και στενές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Ξυνής με τους Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο;

Συμπερασματικά, θεωρούμε πως είναι δεδομένο ότι η Siemens “έφαγε” την Κωνσταντοπούλου και σύρει τη χώρα σε εκλογές για να επιβάλλει ολοκληρωτικά τη γερμανική μπότα στην Πατρίδα μας.

Άλλωστε, είναι καλοθελητές εκτός του Τσίπρα και οι Μεϊμαράκης, Γεννηματά, Θεοδωράκης στην προοπτική δημιουργίας μιας Οικουμενικής φιλο-γερμανικής κυβέρνησης!
Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής “Ελλήνων Πολιτεία”
egerssi@otenet.gr
Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 8/26/2015 08:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Η Siemens "τρώει" την Ζωή και η Μέρκελ σύρει τη χώρα σε εκλογές. "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες