ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:6 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Παναγιώτης

Ηπειρώτικες Όχθες 2015.

Αφιερωμένες στα Ηπειρώτικα γεφύρια 11 & 12 Αυγούστου, Κήποι - Γεφύρι της Πλάκας Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας προσκαλεί στις «Ηπειρώτικες Όχθες 2015», το νέο βήμα στον πρωτότυπο πολιτιστικό, περιβαλλοντικό θεσμό που πριν λίγα χρόνια εδραίωσε η κορυφαία, τριτοβάθμια οργάνωση της Ηπειρώτικης Αποδημίας.

Οι «Ηπειρώτικες Όχθες» αναδεικνύουν το πολιτιστικό απόθεμα της...
Ηπειρώτικης παράδοσης και δημιουργίας στο προνομιακό φυσικό περιβάλλον της Ηπείρου, προβάλλοντας έτσι δύο κύρια συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Φέτος, οι «Ηπειρώτικες Όχθες» ταξιδεύουν στην καρδιά του Αυγούστου για ένα διήμερο, 11 και 12 Αυγούστου, από τη Δερόπολη ως και το Γεφύρι της Πλάκας με ένα κύκλο εκδηλώσεων αλλά και σειράς δράσεων. Κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων είναι τα Ηπειρώτικα Γεφύρια και η ανάγκη προστασίας ευρύτερα της πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα θέμα που αποφασιστικά προτάσσει η Π.Σ.Ε. σε σειρά εκδηλώσεων όλη τη χρονιά, πρωτοστατώντας στον αγώνα για την αναστήλωση του Γεφυριού της Πλάκας και την προστασία σειράς άλλων. Από την 1η Φεβρουαρίου, τη μέρα της κατάρρευσης του εμβληματικού Γεφυριού της Πλάκας, η Π.Σ.Ε. έχει αφιερώσει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων στα Ηπειρώτικα Γεφύρια, συμμετέχοντας στον κοινό βηματισμό σειράς φορέων με κοινό στόχο την αναστήλωση του γεφυριού αλλά και την προστασία όσων χρόνια τώρα έχουν αφεθεί στην τύχη τους, προοιωνίζοντας επόμενες καταρρεύσεις...

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων η Περιφέρεια Ηπείρου και οι Δήμοι Ζαγορίου και Βορείων Τζουμέρκων που φιλοξενούν τις εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Ο θεσμός διατηρεί πάντα ένα διασυνοριακό χαρακτήρα, ξεκινώντας για μια ακόμη φορά από την απέκει πλευρά των συνόρων, με μια εκδήλωση στην καρδιά της Δερόπολης, στο μεγαλύτερο χωριό της ελληνικής μειονότητας, τη Δερβιτσάνη, αναδεικνύοντας έτσι τα σύνορα σαν γέφυρα φιλίας και πολιτισμού μέσα από την κοινότητα των παραδόσεων. Συνδιοργανωτές, επίσης, οι σύλλογοι της Αποδημίας – Αδελφότητες και Ομοσπονδίες – των περιοχών των φετινών εκδηλώσεων. Το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
ΤΡΙΤΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
10 πμ πέρασμα από το συνοριακό φυλάκιο της Κακκαβιάς

11 πμ (10 πμ ώρα Αλβανίας) εκδήλωση - καλωσόρισμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβιτσάνης με θέμα «ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΕΝΑ ΓΕΦΥΡΙ ΦΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ». Στην εκδήλωση, πέρα από την Π.Σ.Ε., χαιρετίζουν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών. Στο καλλιτεχνικό της μέρος συμμετέχουν η βορειοπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα και πολυφωνικός όμιλος από τη Δερβιτσάνη.

1:30 μμ (12:30 μμ Αλβανίας): μεσημεριανό γεύμα στη Σωτήρα της Άνω Δερόπολης – καλωσόρισμα από τις κυράδες της Άνω Δερόπολης

5 – 7 μμ κολύμπι στο Βοϊδομάτη για τους νεότερους συνταξιδιώτες

8 μμ εκδήλωση στο περίφημο τρίτοξο Γεφύρι του Πλακίδα («Καλογερικό») των Κήπων στο Ζαγόρι.
Την εκδήλωση ανοίγει εκπρόσωπος του Κέντρου Μελέτης Πέτρινων Γεφυριών, παρουσιάζοντας το ίδιο το Γεφύρι του Πλακίδα (Καλογερικό), τα Ζαγορίσια Γεφύρια συνολικά, αναφερόμενος στην κατάσταση των Ηπειρώτικων Γεφυριών σήμερα και τα ιδιαίτερα προβλήματα και τους αγώνες για τη διάσωσή τους. Ακολουθεί μουσικό, ποιητικό, οπτικοακουστικό αναλόγιο σε επιμέλεια του Αλέξανδρου Λαμπρίδη με θέμα τα Γεφύρια στα Ηπειρώτικα Τραγούδια και την Ηπειρώτικη Ποίηση με τη συμμετοχή του πολυφωνικού συνόλου «Χαονία», του πολυφωνικού της Αετόπετρας Ιωαννίνων και της κομπανίας του Τάσου Μαγκλάρα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
1 μμ εκδήλωση στο Γεφύρι της Πλάκας με θέμα τον αγώνα για την αναστύλωσή του. Εναρκτήριες, ενημερωτικές και συντονιστικές παρεμβάσεις όσων φορέων σχετίζονται με αυτό τον αγώνα – Π.Σ.Ε., Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, Ε.Μ.Π, Ομοσπονδία Τζουμέρκων, ΥΠ.ΠΟ. Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τίτλο «ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ» - μια μουσική σκυταλοδρομία όσων θέλουν να σμίξουν τη φωνή και τη μουσική τους με τον αγώνα για την αναστύλωση του Γεφυριού. Συμμετέχουν σειρά καλλιτεχνών – ανάμεσά τους ο Γιώργος Μεράντζας, οι «Λαλητάδες», η «Χαονία», μουσικά σχήματα σπουδαστών ΤΕΙ Παραδοσιακής Μουσικής Άρτας κά). Στο χώρο θα αναπτυχθεί εκθεσιακό υλικό.

4 – 6 μμ πεζοπορία, κολύμπι στον Άραχθο και κολύμπι με τους νέους συνταξιδιώτες που συνταξιδεύουν με τις «Ηπειρώτικες Όχθες»

Το σύνολο των εκδηλώσεων γίνεται με ελεύθερη είσοδο.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Παναγιώτης στις 8/06/2015 08:21:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Ηπειρώτικες Όχθες 2015."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες