ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Τ. Κουίκ: " Το κάθε κράτος το διοικούν οι κυβερνήσεις, όχι άλλου παράγοντες. "

-Δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας οι δραχμόβιες φωνές που στοχεύουν να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση και να προκαλέσουν εκλογές.
-Ήθελε πολλά κότσια, που δεν τα είχαν οι τελευταίοι Πρωθυπουργοί, να διαπραγματεύεσαι επί 17 ώρες με πολλές κάνες περιστρόφων στραμμένες επάνω στο κορμί της Ελλάδας.

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Τέρενς Κουίκ, έδωσε συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Χωνί», από την οποία παραθέτουμε τα ...
σημαντικότερα αποσπάσματα.

ΝΕΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι δανειστές αφήνουν να διαρρεύσει ότι ίσως απαιτηθεί νέο πακέτο προαπαιτούμενων πριν από την τελική συμφωνία. Είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να δεχθεί κάτι τέτοιο; Πότε αναμένεται η τελική συμφωνία με τους δανειστές;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Για την ελληνική κυβέρνηση ισχύει η απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες και η οποία περιγράφει και τα προαπαιτούμενα που ήδη έχουν ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων σε δυο ξεχωριστές συνεδριάσεις.

Οποιαδήποτε άλλη αλλαγή ή προσθήκη δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς νέα απόφαση Συνόδου Κορυφής, η οποία δεν προβλέπεται να γίνει, τουλάχιστον μέχρι το Φθινόπωρο. Άρα, κάθε συζήτηση επάνω σε διαρροές είναι περιττή.

Σε ό,τι αφορά την τελική συμφωνία με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση «τρέχει» τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής αξιωματούχους των Θεσμών, ώστε να επιτευχθεί ο προβλεπόμενος στόχος της 19ης Αυγούστου.

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΧΜΟΒΙΟΙ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης μπορούν να φέρουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, όπως πρόωρες εκλογές; Σε τι θα βοηθούσε τον Αλέξη Τσίπρα μια τέτοια επιλογή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται αυτή την εποχή η Ελλάδα, είναι πολιτική αναμπουμπούλα. Τόσο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς για την επίτευξη συμφωνίας, όσο και στην εφαρμογή του τριετούς προγράμματος εξόδου από την κρίση, χρειαζόμαστε ηρεμία και απόλυτα επικεντρωμένη την προσοχή μας στις επιβεβλημένες μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην αξιοποίηση του εμπροσθοβαρούς Προγράμματος των 35 δις που κατάφερε να πάρει αυτή η κυβέρνηση αποκλειστικά για αναπτυξιακά Προγράμματα. Σε αυτά τα Προγράμματα πρέπει να συνυπολογιστούν και τα χρήματα των ΕΣΠΑ που θα πάρουμε για υποδομές, ανάπτυξη και όχι μόνο.

Άρα, σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν την ανόρθωση της Ελλάδας ούτε οι «δραχμόβιες» φωνές που προκαλούν ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο απίστευτος - για την αριστερή τους συνείδηση - στόχος τους να αποκαθηλώσουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν τη χώρα σε εκλογές και να δικαιώσουν εκείνους που μιλούσαν για κυβέρνηση παρένθεσης.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ, ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΕΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι απαντάτε σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι που σας κατηγορούν ότι καθυστερήσατε - και με το δημοψήφισμα - την επίτευξη συμφωνίας επί έξι μήνες, χωρίς σημαντικό όφελος, ενώ την ίδια ώρα η κατάσταση της οικονομίας επιδεινώθηκε δραματικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Συμφωνία στα μέτρα Σόιμπλε, αυτή η Κυβέρνηση δεν υπήρχε περίπτωση να υπογράψει. Ήταν από την πρώτη στιγμή σαφές ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν μπαίναμε στη λογική του Grexit, δεν μπαίναμε στη λογική του πενταετούς time out και δεν μπαίναμε στη λογική πεντάμηνων συμφωνιών για να μας πηγαίνουν κομμάτι-κομμάτι όλο και πιο βαθιά στην ερημοποίηση της Ελλάδας.

Ήθελε πολλά κότσια, που δεν τα είχε κανένας προηγούμενος Πρωθυπουργός την τελευταία πενταετία, να είσαι επί 17 ώρες μέσα σε μία Σύνοδο Κορυφής με πολλές κάνες περιστρόφων γυρισμένες επάνω στο κορμί της Ελλάδας.

Εκεί δεν διαπραγματεύονταν ο Αλέξης Τσίπρας. Εκεί διαπραγματευόταν η ίδια η πατρίδα μας, μέσα σε μία κόλαση πολυεπίπεδων διαπραγματεύσεων στην Ολομέλεια της Συνόδου, αλλά και με αλλεπάλληλες τετραμερείς διαβουλεύσεις και με λίγους αλλά αποφασισμένους συμπαραστάτες μας όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Κύπρος και δεν θυμάμαι ποια άλλη χώρα.

Τελικά καταφέραμε το καλύτερο. Να πάρουμε μία τριετή - για πρώτη φορά αυτό - συμφωνία εξόδου από την κρίση, ναι, με δύσκολα μέτρα ομολογώ, αλλά όπως προείπα, με συγκεκριμένα και το πρόγραμμα χρηματοδότησης των υποχρεώσεών μας και με το εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό Πρόγραμμα των 35 δις και με τη δυνατότητα - επίσης για πρώτη φορά - να μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αλλάζει τα όποια δύσκολα μέτρα έχει ψηφίσει, με ηπιότερους νόμους, έχοντας εξασφαλίσει η ίδια κοστολογημένα αντίμετρα.

Και μέσα στα αιτήματα αυτά θα πρέπει να υπολογίσουμε και τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροδιαφθοράς γενικότερα. Αυτό το λέω για παράδειγμα…

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα ήθελα, κλείνοντας αυτή τη συνέντευξη και λόγω της μακράς σας δημοσιογραφικής πορείας, ένα σχόλιο για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του κ. Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επί 25 χρόνια το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των καναλιών λειτουργούσε πάνω στην άμμο. Η πλειοψηφία των Ελλήνων μιλάει για ασυδοσία των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Σας παραπέμπω και στα όσα έλεγε στον «Μπαϊρακτάρη» ο Κώστας Καραμανλής, ανεξάρτητα με το αν τα λόγια έμειναν λόγια και δεν προχώρησαν σε πράξεις, τις οποίες φρενάρισε - για να μην ξεχνιόμαστε - το βαθύ κράτος των Βρυξελλών.

Επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, θέλω να ελπίζω ότι κανένας εμπλεκόμενος με τα ΜΜΕ δεν θα έχει αντίρρηση να μπούνε σαφείς και αυστηροί κανόνες λειτουργίας και βεβαίως - για πρώτη φορά - να υπάρξουν και σαφείς διαδικασίες αδειοδότησης των συχνοτήτων.

Και κάτι τελευταίο: Το κάθε κράτος το διοικούν Κυβερνήσεις. Καλές ή κακές, αλλά Κυβερνήσεις. Δεν μπορούν να το διοικούν άλλοι παράγοντες.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 8/04/2015 01:45:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Τ. Κουίκ: " Το κάθε κράτος το διοικούν οι κυβερνήσεις, όχι άλλου παράγοντες. " "

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες