ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Το νου μας στο τέθριππο, εμείς!

by Alexandros Raskolnick.
Αναμφισβήτητο παραμένει το γεγονός ότι είναι ασύλληπτη η φαιδρότητα και αστείρευτο το θράσος όλων αυτών που έχοντας εξασφαλισμένη τη βουλευτική τους ασυλία για όλες τις αθλιότητες που, δια των πράξεων και των παραλείψεών τους, έχουν διαπράξει στο παρελθόν, βρίσκονται στο απυρόβλητο της τακτικής «δικαιοσύνης» (sic).

Ανάξια λόγου, είναι όλα αυτά τα παράσιτα του κακού που έχουν ευδοκιμήσει σε...
σκοτεινά υπόγεια κομματικών μηχανισμών και τώρα ζητούν εξεταστικές επιτροπές, κρεμάλες και λαιμητόμους, για να κερδίσουν τα δέκα λεπτά της δημοσιότητας που αναλογούν στις θλιβερές υπάρξεις τους και δεν είναι ν' απορεί κανείς μαζί τους. Διαπιστωμένος ποικιλοτρόπως και πέραν αμφιβολίας ο πολιτικός τους αβδηριτισμός όσο διαγνωσμένη είναι και η αναπηρία της χωλής μας Τηλεδημοκρατίας που τους επωάζει και τους αναπαράγει με τη σέσουλα.

Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς με το μπουκέτο των ανοησιών με τις οποίες μας βομβάρδισαν τις τελευταίες μέρες και ώρες οι εθνικοί ολετήρες και τα μίσθαρνα όργανά τους∙ μόνο να σταθούμε σ' ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα: αυτό της κρητικής οχιάς που σύριξε: «Από τη σημερινή “Καθημερινή” προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις δόλου από πλευράς Βαρουφάκη. Μήπως ήρθε η ώρα της δικαιοσύνης?”

Αξίζει να σταθούμε σε αυτήν, απλώς και μόνον επειδή το φιδίσιο θράσος της, συνειρμικά μας θυμίζει ότι μέσα σε όλην αυτήν την αναμπουμπούλα, αυτό που μεταξύ άλλων πολλών έχει μείνει πίσω και καθυστερεί αδικαιολόγητα, είναι η κλήτευση του κεντρικού τραπεζίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις αναφορικά με τον κατάπτυστο συμβιβασμό που ως δοτός «υπουργός» οικονομικών είχε συνομολογήσει με την Siemens.

O ένας συνειρμός φέρνει τον άλλον και έτσι θυμόμαστε ότι λίγο μετά την ανακοίνωση του ελληνικού δημοψηφίσματος, ένας δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον εκπρόσωπο Τύπου του γερμανικού υπουργείου οικονομικών, εάν η Γερμανία είχε Plan Β στην περίπτωση που θα εδρομολογείτο GRexit. Ο εκπρόσωπος είχε απαντήσει λακωνικά, όπως αρμόζει σε τέτοιες περιπτώσεις: «Τι ρωτάτε? Είμαστε μία σοβαρή κυβέρνηση κι ένα σοβαρό υπουργείο».

Στα καθ' ημάς τώρα, σε ένα κρεσέντο γελοιότητας, όλοι λιθοβολούν τον κ. Βαρουφάκη επειδή προσπάθησε κι αυτός να μιμηθεί τον Γερμανό ομόλογό του και να παραστήσει ότι ηγήθηκε κι αυτός ενός σοβαρού υπουργείου, συμμετέχοντας κι αυτός σε μια σοβαρή κυβέρνηση...

Αναμφισβήτητα, εναλλακτικά σχέδια, όχι μόνον δικαιούται, αλλά και υποχρεούται να έχει ένα υπουργείο Οικονομικών, ειδικά όταν έχει να διαχειριστεί ανώμαλες καταστάσεις και (συν)εταίρους με ιδιοσυγκρασία μαφιόζων...

Όμως άλλο είναι το ζήτημα να καταστρώνει κανείς εναλλακτικά σχέδια κι άλλο να τα κάνει βούκινο όπως επέλεξε να κάνει ο δικός μας, για να μας θυμίσει για πολλοστή φορά τον θυμόσοφο λαό μας και τους σαράντα πέντε Γιάν(ν)ηδες μ’ ενός κοκόρου γνώση.

Άβυσσος οι ψυχές ορισμένων εκ των συντελεστών της Ελληνικής Τηλεδημοκρατίας κι αλίμονο και τρισαλίμονο σε όλους εμάς τους υπηκόους...

Επί της ουσίας: η Ιστορία θα κρίνει αν έκανε το καθήκον του ο κ. Βαρουφάκης ή όχι. Πολλοί, καθόλου άδικα, θεωρούμε περισσότερο πιθανό ότι έκανε απλώς την πλάκα του, αλλά αυτά δεν κρίνονται ούτε από εξεταστικές επιτροπές ούτε από ειδικά δικαστήρια. Το σημαντικότερο, λοιπόν, που οφείλουμε οι πάντες να καταλάβουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι μόνο χάνουμε πολύτιμο χρόνο, ασχολούμενοι μετ΄ επιτάσεως με το περίφημο εναλλακτικό σχέδιο. Ένα σχέδιο που επαξίως θα μπορούσε να ονομαστεί «Πλαν –Μπι» όχι ως εναλλακτικό αλλά από την αλυσιτέλια της μπαρούφας που δι’ αυτού εκόμισε ο εμπνευστής του∙ αλλά αυτή είναι μόνο μια άποψη, άνευ σημασίας πλέον, αφού ιδιοφυές ή αλυσιτελές, το περιβόητο αυτό σχέδιο έμεινα στα χαρτιά ανεφάρμοστο, χωρίς να έχει πλέον καμία πρακτική σημασία η συζήτηση γύρω από αυτό... Πάμε τώρα γι' άλλα κι ας στραφούμε επιτέλους στα σοβαρά και στα δύσκολα που ανοίγονται μπροστά μας, μετά την, ανομολόγητη ακόμα, εθνική ήττα.

Ας πάμε, επιτέλους, παρακάτω, διότι τα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία είναι πιεστικά και ακανθώδη –κι αν το κατεστημένο σύστημα κι οι νεόδμητοι δορυφόροι του έχουν βαλθεί να λιθοβολούν τον γελωτοποιό για να αποτρέπουν την προσοχή του πόπολου από το γεγονός ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, αυτό δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ ακόμα, έτσι που το τέθριππο θ’ αρχίσει οσονούπω να καλπάζει.

Η σύνθεση είναι από την OKTANA

my-pillow-book

*Τέθριππο: άρμα με τέσσερα άλογα

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 8/04/2015 08:55:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Το νου μας στο τέθριππο, εμείς!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες