ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:4 Αυγούστου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Έρευνα:"Το προφίλ του Π.Σ."

Ανδριανού Γκουρμπάτση, 
Αντιστράτηγου - Υπαρχηγού ΠΣ, ε.α, 
Νομικού.
Συμπεράσματα Έρευνας
Σημαντικά στοιχεία αποκαλύπτονται από την πρόσφατη (Ιούλιος 2015) Έρευνα ''Το προφίλ του ΠΣ''.

Ειδικότερα στην εν λόγω Έρευνα μου, διαπιστώθηκαν σημαντικά στοιχεία για τα ...
χαρακτηριστικά και την ανθρωπογεωγραφία του ΠΣ και γενικά το προφίλ του καθώς και τη συγκριτική θέση του στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η ως άνω Έρευνα κατέληξε ενδεικτικά στα εξής συμπεράσματα:

1) Το ΠΣ στην Ελλάδα,:
• Βρίσκεται στην 6η θέση, μεταξύ 51 διαφόρων χωρών παγκοσμίως, με τον μεγαλύτερο αριθμό (επαγγελματιών) πυροσβεστών. Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των (επαγγελματιών) δηλαδή μονίμων πυροσβεστών είναι (1,15) πυροσβέστες / ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός που είναι 61,9% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο μέσο αριθμό πυροσβεστών που υπηρετούν σε διάφορες άλλες χώρες.

• Βρίσκεται στην 11η θέση, μεταξύ 48 διαφόρων χωρών παγκοσμίως, με τον μεγαλύτερο αριθμό πυροσβεστικών οχημάτων (υδροφόρων και ειδικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται στην καταστολή των πυρκαγιών). Συγκεκριμένα διαθέτει (0,18) οχήματα / ανά 1.000 κατοίκους.

• Βρίσκεται στην 23η θέση, μεταξύ 51 διαφόρων χωρών παγκοσμίως, σε αριθμό λειτουργίας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Συγκεκριμένα λειτουργούν (0,03) ΠΥ / ανά 1.000 κατοίκους.

• Στην Ελλάδα λειτουργεί πολύ μικρός αριθμός Εθελοντικών Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, σε σχέση με άλλες χώρες παγκοσμίως. Ειδικότερα στην Ελλάδα λειτουργεί αριθμός Εθελοντικών ΠΥ σε ποσοστό μόνον 6,3% του συνολικού αριθμού των (επαγγελματικών) Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του ΠΣ, ενώ στις ΗΠΑ το αντίστοιχο ποσοστό είναι 91,8%.

• Διαθέτει παγκοσμίως από τους πλέον μικρούς αριθμούς εθελοντών πυροσβεστών* και πιο συγκεκριμένα διαθέτει (0,13) εθελοντές πυροσβέστες / ανά 1.000 κατοίκους, όταν στην Ιαπωνία είναι (6,82), στις ΗΠΑ (2,47), στη Ρωσία (6,29), στη Γαλλία (2,95), στην Ιταλία (0,32) και Γερμανία (12,4) εθελοντές πυροσβέστες / ανά 1.000 κατοίκους.

• Στην Ελλάδα αντιστοιχεί 1 εθελοντής πυροσβέστης / ανά 7.177 κατοίκους, όταν στην Αυστρία είναι 1 εθελοντής πυροσβέστης / ανά 28 κατοίκους, στην Κίνα 1 εθελοντής πυροσβέστης / ανά 176 κατοίκους, στη Ρωσία 1 εθελοντής πυροσβέστης / ανά 159 κατοίκους και στις ΗΠΑ 1 εθελοντής πυροσβέστης / ανά 405 κατοίκους.

• Στην Ελλάδα: α)Στις 10 Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που λειτουργούν στο ΠΣ, οι 9 και πλέον είναι επαγγελματικές ΠΥ, και λιγότερες από 1 είναι εθελοντική ΠΥ, ενώ στις ΗΠΑ, στις 10 ΠΥ, περισσότερες από τις 9 είναι εθελοντικές ΠΥ και λιγότερες από 1 είναι επαγγελματική ΠΥ. β) Στους 10 πυροσβέστες, περισσότεροι από τους 8 είναι επαγγελματίες πυροσβέστες και λιγότεροι από τους 2 είναι εθελοντές πυροσβέστες, ενώ στις ΗΠΑ, στις 10 ΠΥ, οι 3 είναι επαγγελματικές ΠΥ και οι 7 εθελοντικές ΠΥ. 2) Ο αριθμός πυρκαγιών (αστικών και αγροτοδασικών) που εκδηλώνονται στην Ελλάδα είναι (3,13) πυρκαγιές / ανά 1.000 κατοίκους, αριθμός που είναι 16,3% μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο μέσο αριθμό πυρκαγιών που εκδηλώνονται σε άλλες χώρες παγκοσμίως.
Κατόπιν των διαπιστώσεων, ευρημάτων, αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων της εν λόγω Έρευνας, οι ισχυρισμοί περί ''ελλείψεων σε δομές, προσωπικό και μέσα στο ΠΣ'' είναι αβάσιμοι, παραπλανητικοί και προβάλλουν, ως υπηρεσιακό ''άλλοθι'' σε μια ενδεχόμενη καταστροφική πυρκαγιά.

Σημείωση(*): Τα στοιχεία για τους εθελοντές πυροσβέστες, αφορούν και έχουν σχέση μόνον για τους εθελοντές πυροσβέστες του ΠΣ και όχι άλλους εθελοντές όπως της πολιτικής προστασίας, ή αυτούς που οργανώνονται αυτόκλητα ή στο πλαίσιο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 ''Εγκληματικότητα των Εμπρησμών''


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 8/04/2015 01:04:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for " Έρευνα:"Το προφίλ του Π.Σ.""

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες