ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:8 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π.

Αλλάζουν στρατηγική στη Συρία οι ΗΠΑ αλλά δεν τολμούν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις απέναντι στους Ρώσους.

Εντολή του Βλαντιμήρ Πούτιν για γιαγαντιαία στρατιωτική άσκηση - μήνυμα στη Δύση.

Με τη Ρωσία να στέλνει στρατεύματα στη Συρία προς ενίσχυση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ για την καταπολέμηση και εξόντωση των τζιχαντιστών και να το παραδέχεται πλέον σχεδόν ανοιχτά οι ΗΠΑ δείχνουν εικόνα πλήρους αιφνιδιασμού από τις κινήσεις-ματ της Μόσχας και δεν τολμούν να μπουν απέναντι στη Ρωσία σε μία περιοχή που ...
 όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να ελέγξει πλήρως.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανεξετάζει την στρατηγική της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει και βέβαια τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα με τους Ρώσους να έχουν κατέβει στη Συρία και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους Μπασάρ αλ Άσαντ.

Απόδειξη αυτού είναι πώς σήμερα 43 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην περιοχή της Παλμύρας σε μάχες με το Στρατό που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Είναι πλέον δεδομένο πώς ο Στρατός της Συρίας έχει ενισχυθεί με ρωσικά όπλα. Το παραδέχτηκε άλλωστε ξεκάθαρα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι πωλεί στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ενώ τόνισε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ότι είναι «πρόωρο» να ομιλεί κανείς για ρωσική συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.

Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε πώς η Ρωσία είναι πλέον παρούσα στη Συρία και η μόνη επιλογή που έχει μείνει στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times είναι να εκπαιδεύσει περισσότερους μαχητές του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να τους μεταφέρει σε εμπόλεμες ζώνες. Άντε και να ζητάει από την Ελλάδα να μπλοκάρει τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών.

Ανώνυμες πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται η εφημερίδα κάνουν λόγο για καινούργια σχέδια των ΗΠΑ με στόχο την αύξηση του μεγέθους των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών-τζιχαντιστών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη.

Σημειώνεται πώς τον περασμένο μήνα η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε να επικεντρώνεται στην παράταξη ανταρτών μαχητών, που εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος μακριά από την σύνορα με την Συρία.

Ωστόσο, οι ομάδες αυτές όσο καλά και αν είναι εκπαιδευμένες ή και εξοπλισμένες, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν αντίσταση στο Στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ. Όχι όμως στις ρωσικές δυνάμεις που, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το «pronews.gr», μεταφέρει στη Συρία βαρύ οπλισμό, μαχητικά αεροσκάφη και ομάδες των περιβόητων ειδικών δυνάμεων spetsnaz.

Η Μόσχα στη Συρία, όπως φαίνεται πήγε για να μείνει, αφού φτιάχνει νέα στρατιωτική βάση και δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει σε κανέναν να μπει στα… χωράφια της.

Για να στείλει ένα ακόμη πολιτικο-στρατιωτικό μήνυμα μάλιστα στη Δύση, με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλη άσκηση, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον πέντε ημέρες και θα γίνει από τον Βόλγα μέχρι και την καρδιά της Σιβηρίας.

Για τους διεθνείς παρατηρητές, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Β. Πούτιν να δείξει προς το εσωτερικό μέτωπο ότι είναι κυρίαρχος του στρατηγικού παιχνιδιού στην περιοχή, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία.

Αν και ο στρατηγός Κοσελεφ ενημέρωσε τους στρατιωτικούς ακόλουθους των άλλων χωρών ότι πρόκειται για μια τυπική άσκηση για έλεγχο της ετοιμότητας του στρατεύματος, οι Δυτικοί βλέπουν πίσω από αυτό την σταθερή απόφαση του Πούτιν να παίξει το γεωπολιτικό του χαρτί και την επίδειξη ισχύος.

Τμήμα ειδήσεων pronews.gr


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Γιαννιώτης Ν.Π. στις 9/08/2015 02:52:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Αλλάζουν στρατηγική στη Συρία οι ΗΠΑ αλλά δεν τολμούν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις απέναντι στους Ρώσους."

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες