ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:16 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Unknown

Αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσει ο Τσίπρας ή θα τις χάσει η Νέα Δημοκρατία;

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.
Επιτέλους να που όλοι οι Έλληνες συμφωνούμε σε κάτι!
Ναι, συμφωνούμε στο ότι πιο «βουβές» εκλογές από αυτές στην χώρα μας δεν έχουν ξαναγίνει.

 Ο κόσμος έχει κουραστεί ψυχολογικά από τα οικονομικά μέτρα, από τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης, από το ότι καλώς ή κακώς έχει πειστεί ότι όλοι οι πολιτικοί είναι...
ίδιοι, από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε να του φέρει την αλλαγή που του υποσχέθηκε στις εκλογές του Ιανουαρίου ή ακόμη και με το δημοψήφισμα.

Το θέμα όμως είναι ότι η 20η Σεπτεμβρίου έφθασε, μόλις μερικές ημέρες μας χωρίζουν από αυτή.
Οπότε τι γίνεται;
Θα ψηφίσει ο κόσμος ή αηδιασμένος και χωρίς να έχει ελπίδα για το μέλλον θα προτιμήσει να κάνει την Κυριακή οτιδήποτε άλλο;
Και αν ψηφίσει, τι θα ψηφίσει;

Ο κύριος Τσίπρας άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά, στις εκλογές του Ιανουαρίου, και άλλα έκανε τελικά.
Υπήρξαν λάθη, ερασιτεχνισμοί, κακή επιλογή προσώπων, ακόμη και στον στενό κύκλο των συνεργατών του αλλά κανένας δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι δεν προσπάθησε.
Αρκεί όμως αυτό, θα ρωτήσει κάποιος;
Δεν αρκεί, γιατί το αποτέλεσμα πάντοτε μετράει.
 Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που όσο και αν προσπαθήσει κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρει…
Αν έχεις κάνει όμως ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν όμως, όπως και να το κάνουμε έχεις πάμπολλα ελαφρυντικά.

Δηλαδή ο κύριος Σαμαράς ως πρωθυπουργός δεν πάλεψε;
Η προσωπική άποψη είναι πως όχι.
Αλλά ακόμη και αν πάλεψε, ένα είναι σίγουρο ότι αυτό δεν πέρασε στον κόσμο γιατί ίσως ο ίδιος είτε οι υπουργοί του «πάλευαν» να πείσουν τον λαό για το πόσο «φιλο-μνημονιακοί» ήταν!
Προφανώς για να πετύχουν καλή βαθμολογία στην αξιολόγηση που κάνει κάθε τόσο η τρόικα!

Ουδείς ενδιαφέρθηκε για να γίνουν αυτά που έπρεπε να γίνουν στην χώρα μας, δηλαδή οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
 Μόνον φόροι και πάλι φόροι.
 Α, και η μόνη «μεταρρύθμιση» που έγινε ήταν οι ομαδικές απολύσεις χωρίς κανένα κριτήριο, χωρίς καμία αξιολόγηση, χωρίς να έχουν κουκούτσι μυαλό όσοι τις έκαναν.
Απέλυσαν τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, την δημοτική αστυνομία!
Και ειδικά όσον αφορά την δημοτική αστυνομία βλέπουμε το χάος που επικρατεί στους δρόμους με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα…

Όσον αφορά τον τωρινό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τι να σχολιάσουμε τώρα;
Το μόνο που βρήκε να πει ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία δείχνει να μην συμφωνεί με το ποσό των 278 δισεκ. Ευρώ των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η κοινοβουλευτική επιτροπή που εξέτασε το θέμα αυτό.

 Όπως αναφέρει το Spiegel, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε στο περιοδικό: «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα»!
Δηλαδή πόσο πιο δουλική συμπεριφορά μπορεί να υπάρξει;
Άραγε τις όποιες ενστάσεις είχε η ΝΔ γιατί δεν τις υπέβαλε στην σχετική επιτροπή της Βουλής αλλά στο SPIEGEL;

Ο κύριος Τσίπρας στην προεκλογική περίοδο αποφάσισε να παίξει πολύ γερά το χαρτί της διαφθοράς.
Οι σκεπτόμενοι Έλληνες λυπούνται αφάνταστα που το κάνει τώρα και όχι από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία στις αρχές του 2015.

Βέβαια ο λαός μας λέει «κάλλιο αργά παρά ποτέ» αλλά όλα έχουν την σημασία τους.
Άλλο να κάνεις κάτι επειδή το πιστεύεις και άλλο εξ ανάγκης, επειδή δεν έχεις άλλο δρόμο πλέον…
Ίσως αν ο κύριος Τσίπρας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης της χώρας είχε δείξει τις προθέσεις του με απτές πράξεις για το θέμα της διαφθοράς, της διαφάνειας, της μεγάλης φοροδιαφυγής τα πράγματα να ήταν τελείως διαφορετικά και για τον ίδιο και για την χώρα.

Ο κύριος Μεϊμαράκης τώρα για την διαφθορά τι να πει;
 Να πει ότι έβαλε υποψήφιο τον κ. Μιχελάκη που κατηγορείται ότι έκανε ερωτήσεις στην Βουλή με αμοιβή για λογαριασμό επιχειρηματία;
Που ο Θεός να τον έκανε και επιχειρηματία τον κύριο αυτό;
Είναι ένοχος;
Φυσικά και όχι γιατί δεν έχει κριθεί τελεσίδικα από την δικαιοσύνη.
 Όμως το να βάζει ένα κόμμα υποψήφιο παρότι εκκρεμεί δικογραφία για παθητική δωροδοκία κάτι δείχνει…
Εκτός και αν ο κ. Μιχελάκης είναι ο Αϊνστάιν της πολιτικής και τον έχει τόσο ανάγκη το κόμμα της Συγγρού και η Ελλάδα!
Πάντως εμείς δεν έχουμε καταλάβει κάτι τέτοιο!

Και βέβαια καλόν θα ήταν όλοι οι πολιτικοί να δώσουν το «Πόθεν Έσχες» τους, αυτό της πρώτης φοράς που μπήκαν στην πολιτική και το τελευταίο, για να δούμε την αύξηση της περιουσίας τους…
Δεν μπορεί άνθρωποι που στην αρχή της πολιτικής τους σταδιοδρομίας δεν είχαν ούτε χρήματα για να πάνε ολιγοήμερες διακοπές και να ευχαριστούσαν οικογενειακό φίλο που τους φιλοξενούσε στο ξενοδοχείο του στο Σούνιο και σήμερα να έχουν και εμείς δεν ξέρουμε πόσα ακίνητα και μάλιστα να μέμφονται και τον κο Φλαμπουράρη για το θέμα με την εταιρεία του!
Και καλόν θα ήταν επίσης να υπάρχουν ούτε υποψίες κατηγορίας εναντίον τους για εξοπλισμούς, βίλες, σχέσεις με «επιχειρηματίες»…

Και φυσικά κάθαρση, διαφθορά, διαφάνεια, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του λαού προς τους πολιτικούς δεν γίνεται με συμψηφισμό σκανδάλων.
Κάνατε εσείς αυτά…
Ναι αλλά και εσείς κάνατε εκείνα, λέει η άλλη πλευρά.
Σκάνδαλα δε τύπου Φλαμπουράρη είναι δυστυχώς της πλάκας για να το γράψουμε λαϊκά.
Γιατί ο διαγωνισμός και η κατοχύρωση του έργου έγινε τον Νοέμβριο του 2014…
Αν κάποιος «μπάζει» σε αυτή την υπόθεση είναι ο κ. Τατούλης ο οποίος φαίνεται ότι έβλεπε πολύ μπροστά… Πιθανά δε να σκέφθηκε αυτό που ήξεραν όλοι.
 Ότι ερχόταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλησε και εκείνος σαν καλός πολιτικός, με τεράστια πολιτική πείρα, να «γλυκάνει» από πριν αυτούς που ανέβαιναν στην εξουσία.
Το για ποιον λόγο θα τον ξέρει μόνον εκείνος…

Επίσης δεν είναι θέμα σε καμία περίπτωση το ότι τα παιδιά του κου Τσίπρα πάνε σε ιδιωτικά σχολεία.
Αυτός είναι άκρατος λαϊκισμός…
Τα παιδιά του κ. Σαμαρά γιατί πήγαιναν στο Κολλέγιο;
Το παιδί της πρώην ΓΓ του ΚΚΕ γιατί πήγε στο Κολλέγιο;
Ο κάθε γονιός θέλει το καλύτερο για το παιδί του και είναι λογικό.
Και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν καλά δημόσια σχολεία.
Για σκεφθείτε τα παιδιά του κου Τσίπρα να πήγαιναν σε δημόσιο σχολείο και το σχολείο αυτό «κατά σύμπτωση» να είχε καλυμμένες όλες τις θέσεις δασκάλων, καθηγητών κλπ.
Μετά τι θα λέγαμε;
Α, τον μπήξα, τον δείξα, που φροντίζει μόνο το σχολείο για τα παιδιά του και 272 σχολεία δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές;
Μην τρελαθούμε…

Εμείς πιστεύουμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αποδείξει στον Ελληνικό λαό ότι «άλλαξε»…
Τις κουτσαβάκικες τακτικές, τις μαγκιές, το «παιδιά εγώ είμαι λαϊκούρα» και τέτοιου τύπου πολιτικές, για να απαντήσουμε με ανάλογο ύφος, ο λαός δεν τις χάφτει πια!

Γιατί με την Νέα Δημοκρατία το μέλλον είναι σαφές…
Το μόνο που θα αμφισβητήσει ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι οι Γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και για όλα τα άλλα θα λέει ότι τα συμφώνησε ο κος Τσίπρας άσχετο αν τα ψήφισε και εκείνος πρώτος.
Χωρίς να ξέρει τι ψηφίζει όπως μας είπε!
Με τον κο Τσίπρα μπορεί και όχι!
Με την έννοια ότι έπαθε και έμαθε και ίσως τώρα να είναι πιο «σοφές» οι επιλογές του και σε πρόσωπα, και σε τακτικές και πάνω από όλα να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του για την διαφθορά.

Και μπορεί να θελήσει να «αποκαταστήσει» το πρόσωπο για το ότι αναγκάστηκε να υπογράψει μνημόνιο, με ισοδύναμα, με ελαφρύνσεις προς τους ασθενέστερους κλπ!
 Εμείς να δεχθούμε για τον διάλογο ότι ο κύριος Τσίπρας τα έκανε θάλασσα σε όλα!
Ουδείς μπορεί να του αρνηθεί όμως το ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ καλό αν θέλετε, που είναι το θέμα του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…
Γιατί πλέον φθάσαμε στο σημείο που όλοι παραδέχονται ότι κάτι πρέπει να γίνει.

Και αν μην ξεχνάμε και αυτά που έχουν γραφεί κατά καιρούς και ίσως αποτελέσουν και την λύση του προβλήματος μας.
Θα πρέπει πρωτίστως να μεταρρυθμιστεί το Ελληνικό δημόσιο, να γίνουν όλα αυτά που έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας και μετά απλώς να «απαιτήσουν οι Έλληνες ηγέτες τον υπολογισμό του χρέους βάση του Διεθνούς Πρότυπου Λογιστικής του Δημόσιου Τομέα (IPSAS), και να εφαρμόσουμε τα πρότυπα IPSAS στην χώρα, για να τονωθεί η εμπιστοσύνη, οι επενδύσεις και η πολιτική σταθερότητα» όπως είχαν γράψει οι New York Times τον Ιανουάριο του 2015!
Εδώ πρέπει απλά να αναφέρουμε ότι 31/12/2013 το Χρέος της χώρας μας με βάση την Συνθήκη του Μάαστριχτ ήταν 175% ενώ με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα IPSAS/IFRS μόλις 18%!

Μάλιστα είναι ντροπή για την Ελλάδα αλλά και για την ΕΕ και την Ευρωζώνη οι δηλώσεις του εκπροσώπου του fund Japonica Partners ότι «Είναι σοκαριστικό να μαθαίνουμε ότι ύστερα από 15 χρόνια στην Ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν δημοσιεύει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν ελεγμένο ισολογισμό.
Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναφέρει αριθμούς, που από άποψη διαφάνειας και διακυβέρνησης, είναι συγκρίσιμοι με εκείνους που παράγονται με τη χρήση λογιστικών συστημάτων σύμφωνα με την απλογραφική μέθοδο, τα οποία συστήματα όπως είναι γνωστό δημιουργούν υψηλά επίπεδα διαφθοράς και είναι αναποτελεσματικά».

Αυτός που θα αλλάξει την εν λόγω διεφθαρμένη κατάσταση θα πρέπει και να κυβερνήσει την χώρα μας και να κερδίσει και τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Ποιος άραγε μπορεί να το πετύχει αυτό;

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Unknown στις 9/16/2015 08:09:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

1 σχόλια for "Αυτές τις εκλογές θα τις κερδίσει ο Τσίπρας ή θα τις χάσει η Νέα Δημοκρατία;"

  1. Ανώνυμος

    TO ΒΡΑΔΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.......ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ Η ΚΑΝΕΛΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες