ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:9 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Εικόνες Μέσης Ανατολής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ.
Τη στιγμή που ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στη Μυτιλήνη έχουν ξεπεράσει τις 40.000 κι ενώ το επίσημο κράτος προτιμά να μην αναφέρεται σε αριθμούς, η κατάσταση στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου φαίνεται πως ξεφεύγει πέρα από κάθε έλεγχο και θέτει πλέον σε κίνδυνο τις ζωές των γηγενών ελλήνων κατοίκων των νησιών αυτών.

Ανταποκριτής: Ποιοι συγκρούονται με...
ποιους;
- Πρόσφυγας: Σύριοι με Αφγανούς. Κάθε μέρα κάποιοι Αφγανοί χτυπάνε Σύριους και Ιρακινούς. Κάθε μέρα, κάθε μέρα!
- Μυτιληνιός συνταξιούχος: Φύγετε από δω. Είναι ιδιωτικός χώρος. Δεν μπορείτε να εισβάλλετε σε ιδιωτικούς χώρους. Σεβαστείτε την Ελλάδα! Είναι Ελλάδα εδώ, όχι Μέση Ανατολή! Μακριά από δω!
- Μυτιληνιά μητέρα: Δεν κάνουμε πόλεμο! Εμείς είμαστε τα θύματα εδώ, όχι αυτοί. Πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας όπως πριν. Θέλω να πάω στη δουλειά μου και δεν μπορώ. Τα παιδιά μου θέλουν να πάνε στο μάθημά τους και δεν μπορούν. Πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας και αυτοί μας την άρπαξαν μέσα από τα χέρια! Δεν πολεμάμε κανέναν. Αυτοί κάνουν τον πόλεμο. Πρέπει να τους πάρουν από εδώ….

Αυτή είναι η χθεσινή (6/9/2015)ανταπόκριση του τηλεοπτικού σταθμού RTLS από τη Μυτιλήνη, που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Αυτή είναι η Ελλάδα και όχι η Μέση Ανατολή». Μία ανταπόκριση που δεν έγινε από κανένα τηλεοπτικό σταθμό της Ελλάδας, αφού οι «εσωτερικές προτεραιότητες» και το «αφήγημα» που πρέπει να περάσει προς τον ελληνικό λαό είναι ότι «οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι» δεν αποτελούν βάρος αλλά ούτε και κίνδυνο για την χώρα και τους πολίτες, αφού θέλουν να μετακινηθούν στη βόρεια Ευρώπη.

Είναι όμως οι ίδιοι «ταλαιπωρημένοι άνθρωποι» και «πρόσφυγες» ή «παράτυποι μετανάστες» που δείχνουν μηδενικό βαθμό σεβασμού στην Ελλάδα, τη χώρα που τους υποδέχεται και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις βασικές τους ανάγκες, να τους ταυτοποιήσει και να τους στείλει να συνεχίσουν το δύσκολο ταξίδι τους προς «τη χώρα των ονείρων τους». Είναι οι ίδιοι που καταστρέφουν δημόσια περιουσία, μικρές εκκλησίες, που επιτίθενται κατά αστυνομικών, που λεηλατούν καταστήματα και εφοδιάζονται με μαχαίρια και τσεκούρια. Είναι οι ίδιοι που κραυγάζουν «τζιχάντ» (ιερός θρησκευτικός πόλεμος) στους «άπιστους» -μη μουσουλμάνους- Έλληνες…

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση κατά την οποία ένα πλακάτ που σήκωσαν οι μετανάστες στην χθεσινή διαμαρτυρία και πορεία τους στο κέντρο της Μυτιλήνης και κάνει το γύρω του διαδικτύου και το οποίο είναι γραμμένο στα αγγλικά αναφέρει «we will destroy the island»…
Δηλαδή με μετάφραση στα Ελληνικά "Θα καταστρέψουμε το νησί σας". Κατά εκατοντάδες οι πολίτες εξοργισμένοι από το συγκεκριμένο πλακάτ κοινοποιούν τις εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με μίσος προς τους μετανάστες και πρόσφυγες… Και όλα πλέον δείχνουν πως επίκειται έκρηξη...Φυσικά, δεν είναι όλοι οι λαθρομετανάστες βίαιοι, αλλά δεν είναι και όλοι Σύριοι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από αυτούς, όμως, απαιτούν από την Ελλάδα (και από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες) όλα όσα δεν είχαν το θάρρος να απαιτήσουν στις πατρίδες τους... Και αυτή τους η θρασύτατη συμπεριφορά γίνεται με καθοδήγηση ανθρώπων των διαφόρων ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Γίνεται, όμως, και με «ιδιαίτερη ενημέρωση» που είχαν από τους τούρκους διακινητές (έχει αποδειχθεί ότι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και παρακρατικές τουρκικές ομάδες διακινούν τον τεράστιο όγκο των μετακινούμενων προς την Ελλάδα πληθυσμών).
Είναι οι ίδιοι που κρύβουν επιμελώς τα πρόσωπά τους όταν βρίσκονται μπροστά σε κάποια φωτογραφική μηχανή ή σε κάποια κάμερα.
Είναι οι ίδιοι που συμπλέκονται άγρια μεταξύ τους για θρησκευτικές ή εθνοτικές διαφορές τους, αδιαφορώντας για την ταλαιπωρία και το άγχος τους για τον τελικό τους προορισμό…

«Δεν κάνουμε πόλεμο» κραυγάζει η μητέρα, ζητώντας τα δικαιώματά της ως ελληνίδα πολίτης. Αλλά, απευθύνεται σε ώτα ιδεοληπτικά κινούμενων ακτιβιστών (που η «ανάγκη» τους κάνει μέχρι και υπουργούς), οι οποίοι αδιαφορούν για τα δικαιώματα των ελλήνων, ακόμη και όταν αυτά παραβιάζονται κατάφορα από τα «δικαιώματα» των λαθρομεταναστών.

«Είναι ιδιωτικός χώρος, φύγετε από εδώ», φωνάζει ο συνταξιούχος, αλλά κανένας δεν υπάρχει για να τον υποστηρίξει στο συνταγματικό δικαίωμα απαγόρευσης οποιασδήποτε παραβίασης της ιδιοκτησίας του. Η ίδια ακριβώς αδιαφορία για την καταπάτηση και παραβίαση της ελληνικής γης, κάθε φορά που μία ομάδα λαθρομεταναστών εισέρχεται στη χώρα…

Έτσι, επί της ουσίας απροστάτευτοι από την Ελληνική Πολιτεία είναι οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι βιώνουν συναισθήματα εισβολής, συναισθήματα φόβου για την κάθε στιγμή της ημέρας, επειδή κάποιοι ιδεοληπτικοί πολιτικοί αποφάσισαν πως πρωτεύουσα θέση στην ιεράρχηση των υποχρεώσεών τους είναι οι λαθρομετανάστες και όχι οι πολίτες της χώρας που οι ίδιοι υποτίθεται ότι υπηρετούν…!
Τελικά, ίσως ο συνταξιούχος θα έπρεπε να πει στον αρμόδιο υπουργό το "είναι ιδιωτικός χώρος, να φύγετε από εδώ", όταν αυτός επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη για να ενημερωθεί, ξεχνώντας να ενημερώσει τους κατοίκους πως ο ίδιος μπήκε στην κυβέρνηση αποφασισμένος να προωθήσει τα συμφέροντα των λαθρομεταναστών και όχι τα δικά τους...

 Ας μιλήσουμε επιτέλους.Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 9/09/2015 11:34:00 π.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , , .

0 σχόλια for "Εικόνες Μέσης Ανατολής στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου!"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες