ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε "ΓΕΝΙΚΑ" για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε. ******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** Καλώς ήλθατε.******Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ***** Για περιήγηση σε όλα τα θέματα επιλέξτε " ΓΕΝΙΚΑ " για την παλαιά εμφάνιση της σελίδας ****** ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Headlines
online
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
fdgz864is0rduslp8euyqj6clywtkv
- ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ Καλώς ήλθατε.****** Συνεχώς κοντά σας με θέματα από όλη την Ελλάδα. Για παρατηρήσεις, σχόλια, καταγγελίες, στείλτε στο epirus.ellas@yahoo.gr ****** Επιλέξτε τα πιο δημοφιλή θέματα από το "ΔΕΙΤΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ" ή επιλέξτε από όλη την ύλη του ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ . ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις:24 Σεπτεμβρίου 2015
Αναρτήθηκε από Ιωάννα

Εκλογή προέδρου ΝΔ: Όχι ο παλαιότερος αλλά ο ανώτερος…

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός.
Επιτέλους έφθασε, έστω και αργά, αυτή η ώρα. Να εκλέξει η Νέα Δημοκρατία νέο πρόεδρο αντάξιο της ιστορίας της… Και όχι μόνο. Ένα πρόεδρο που ουσιαστικά θα την «αναστήσει» πολιτικά. Εδώ και πάρα πολύ καιρό η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ένα πολιτικό ζόμπι.

Και αν μη τι άλλο η χώρα χρειάζεται μια...
ισχυρή αντιπολίτευση η οποία και θα εναντιωθεί στα λάθη που πιθανά θα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και που θα στην στηρίξει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος.

Ακούμε και διαβάζουμε από την ώρα που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών αναλύσεις επί αναλύσεων πάνω στο γιατί κέρδισε πάλι ο κ. Τσίπρας, στο γιατί έχασε η ΝΔ, στο γιατί απείχε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού από τις εκλογές και όλα αυτά. Επιγραμματικά οι αναλύσεις λένε ότι κέρδισε ο κ. Τσίπρας γιατί είναι λαοπλάνος… Η Νέα Δημοκρατία έχασε γιατί δεν πρόλαβε ο Βαγγέλας να συσπειρώσει και άλλο τους οπαδούς του και η αποχή ήταν γιατί όλα τα κόμματα έχουν ψηφίσει μνημόνιο, άρα ποιος ο λόγος να ψηφίσει ο κόσμος;

Η εύκολη λύση είναι να τα ρίχνουμε όλα στους άλλους. Οι ίδιοι δεν φταίμε ποτέ και για τίποτα! Κανένας δεν κάθισε να σκεφθεί ότι κάποιοι ξαναψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί παρόλα τα όσα έγιναν, από υπογραφή μνημονίου μέχρι τα capital controls, ο λαός δεν έβλεπε άλλη αξιόπιστη λύση… Κανένας δεν κάθισε να σκεφθεί γιατί ο κόσμος που απείχε από τις εκλογές γιατί απογοητεύτηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ψήφισε τόσα άλλα κόμματα που υπάρχουν; Μήπως έχουν την ίδια απέχθεια προς όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς; Επομένως οι διάφοροι αναλυτές και να κόμματα αντί να βρίζουν και να καταφέρονται εναντίον του λαού για τις επιλογές του, καλύτερα να κοιτάξουν τα δικά τους τα χάλια και ας αφήσουν τον κόσμο στην δυστυχία του.

Επομένως τι θα πρέπει να κάνει ο νέος πρόεδρος της Συγγρού; Πρώτα από όλα να διαχωρίσει την θέση του κόμματος του από το ΠΑΣΟΚ… Δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι συνέταιρος, συμπαίχτης, ομογάλακτη με το ΠΑΣΟΚ! Το κόμμα εκείνο που φέρει τεράστιες ευθύνες για την σημερινή κατάντια της χώρας. Το κόμμα που πήρε διδακτορικό δίπλωμα στο πελατειακό κράτος, στο ρουσφέτι, στους διορισμούς, στην διαφθορά, στα σκάνδαλα, στην διάλυση του κοινωνικού ιστού, της παιδείας και σε ότι άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς… Οι επί δεκαετίες πολιτικοί αντίπαλοι έγιναν τα «αδέλφια» της Νέας Δημοκρατίας με αποτέλεσμα ο κόσμος που την ψήφιζε να χάσει τον μπούσουλα… Κάποτε ήταν ύβρις για τους νεοδημοκράτες να τους έλεγαν ΠΑΣΟΚους… Τα τελευταία χρόνια όμως έγιναν δίδυμοι.

Ένα από τα θλιβερά αποτελέσματα του συγχρωτισμού αυτού ήταν και η κάλυψη όλων των σκανδάλων διαφθοράς… Άκουγαν για σκάνδαλο στην Συγγρού και σφύριζαν αδιάφορα! Όχι ότι δεν ήξεραν από διαπλοκή, διαφθορά και στην ΝΔ, αλλά να το ΠΑΣΟΚ είχε ανοίξει άλλους δρόμους… Δίδαξε… όπως και να το κάνουμε!!! Αποκορύφωμα της κατάστασης αυτής ήταν και ο γνωστός στο πανελλήνιο πλέον κύριος Παπασταύρου της Λίστας Λαγκάρντ. Δεν ξέρουμε αν είναι προσωπικά ένοχος για κάτι αλλά σίγουρα ήταν διαχειριστής όπως δηλώνει ο ίδιος χρημάτων άλλων. Φυσικά με βάση την εμπειρία μας, στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους δεν καταθέτουν τα χρήματα οι μισθοσυντήρητοι, οι συνταξιούχοι αλλά οι κατέχοντες μαύρο και άραχνο χρήμα!!! Ως επί το πλείστον δηλαδή. Που σημαίνει ότι και ως δικηγόρος διευκόλυνε αυτούς τους τύπους να εξαφανίσουν στο εξωτερικό τα λεφτά τους, και να διασφαλίσουν την ανωνυμία τους, κλπ. Άρα δεν μπορεί να τον έχει ως στενό του συνεργάτη και ως ίνδαλμα του ένας πρωθυπουργός!!! Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

Εν συνεχεία θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να αποκτήσει ιδεολογικό προσανατολισμό και να γίνει εσωτερική κάθαρση στο κόμμα. Νέα οργάνωση, νέοι άνθρωποι στα πόστα, όχι ανακύκλωση των ιδίων φθαρμένων ανθρώπων… Τα κόμματα χρειάζονται νέους ανθρώπους, όχι σε ηλικία αλλά σε σκέψη κυρίως… Εδώ χρειάζονται οι άνθρωποι της αγοράς και όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα. Ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια ονόματα τα οποία καταλαμβάνουν τις θέσεις με βάση το κληρονομικό δίκαιο!

Σήμερα εμείς πέρα από την ανάλυση μας θα προχωρήσουμε και σε πρόταση προσώπου παρ’ όλο που δεν θα το συνηθίζουμε. Και αυτό επειδή διαβάσαμε κάτι ονόματα που θέλουν να γίνουν αρχηγοί και ανατριχιάσαμε…. Οι κκ Τατούλης, Μεϊμαράκης, πιθανά ο Κυριάκος, ο Βορίδης… Για εμάς ο ιδανικός άνθρωπος για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Ή ένας άλλος άνθρωπος με τα δικά του χαρακτηριστικά σε περίπτωση που δεν θα ήθελε ή δεν έχει σκεφθεί ο ίδιος κάτι τέτοιο. Νέος άνθρωπος, καλές σπουδές, σύγχρονο μυαλό, αθόρυβο και ουσιαστικό έργο ως Περιφερειάρχης. Για παράδειγμα μόλις πριν από λίγες ημέρες ενίσχυσε με 19 πυροσβεστικά οχήματα το Πυροσβεστικό Σώμα, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ. Όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε τα ελαστικά των οχημάτων για να μην μιλήσουμε για την συντήρηση τους, τον εξοπλισμό και όλα αυτά.

Τυχαίο είναι πχ ότι μεταξύ άλλων πριν από λίγες ημέρες έγινε και η παράδοση και παραλαβή για χρήση στο νέο σχολικό έτος τεσσάρων νέων σχολικών μονάδων στην Κεντρική Μακεδονία συνολικού προϋπολογισμού 5,4 εκ. ευρώ; Είδατε όταν τα χρήματα, οι ελάχιστοι πόροι που υπάρχουν πηγαίνουν εκεί που πρέπει να πάνε και όχι σε τσέπες, πως γίνονται τα έργα και οι δουλειές όπως πρέπει; Να γιατί επιμένουμε τόσο πολύ στο θέμα του ήθους, της ικανότητας, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας.

Επίσης ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πρέπει να είναι η τροχοπέδη στις όποιες αστοχίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και συμπαραστάτης σε όλα εκείνα τα θέματα που έχει ανάγκη η χώρα, όχι που πιθανά επιβάλλει το μνημόνιο. Και σε αυτό το σημείο ο κ. Τζιτζικώστας έχει κρατήσει πολύ καλή στάση όταν ο συνέταιρος του κ. Βενιζέλου, ο κ. Σαμαράς ντε, έκανε πολιτικούς τσαμπουκάδες στον κ. Τσίπρα και κανόνιζε για την «αριστερή παρένθεση» που τελικά μόνο παρένθεση αποδείχθηκε ότι δεν ήταν…

Οι οπαδοί, οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας επιθυμούν την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας τους. Την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του κόμματος τους… Να μην ντρέπονται εξ αιτίας κάποιων στην Συγγρού να λένε ότι είναι νεοδημοκράτες και οι άλλοι να τους θεωρούν ΠΑΣΟΚ!!! Θέλουν εντιμότητα, διαφάνεια, όχι περίεργες κουμπαριές, όχι υποψίες σκανδάλων, όχι βουλευτές και υπουργούς στυλ Μυκόνου, και με προκλητική ζωή και ακόμη πιο προκλητικές δηλώσεις.

Είναι προς όφελος όλων μας, η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας να αλλάξει τα πάντα μέσα στο κόμμα. Και έστω και την ύστατη στιγμή να πουν οι πιο παλιοί στο κόμμα «Εγώ, φάναι, παλαιότατος ειμι, συ δε πρεσβύτατος» (Σοφοκλής) δηλαδή, εγώ μεν είμαι ο παλιότερος, αλλά εσύ είσαι ο ανώτερος… Έτσι θα δούμε και ποιοι αγαπούν πραγματικά το κόμμα τους….


Bookmark and Share

Δημοσιεύθηκε από Ιωάννα στις 9/24/2015 08:29:00 μ.μ.. Εσωτερικές ετικέτες , .

0 σχόλια for "Εκλογή προέδρου ΝΔ: Όχι ο παλαιότερος αλλά ο ανώτερος…"

Leave a reply

Το ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ επιτρέπει την αυτόματη δημοσίευση σχολίων για να μπορούν οι επισκέπτες να συζητούν ελεύθερα σε παραγματικό χρόνο. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα σχόλια που δημοσιεύονται δεν ελέγχονται. Διαβάζουμε όλα τα σχόλια που δημοσιεύονται, και αν κρίνουμε ότι κάποια απο αυτά παραβιάζουν βασικούς κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, τα διαγράφουμε εκ των υστέρων.
Ποτέ δεν λογοκρίνουμε σχόλια με βάση την ιδεολογική, πολιτική, κομματική χροιά ή προτίμηση την οποία μπορεί να έχουν. Διαγράφουμε μόνο σχόλια που περιέχουν:
-γλώσσα επιθετική, ή και υβριστική απέναντι σε άλλους σχολιαστές ή αρθρογράφους του ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ, γλώσσα που δεν βοηθά τον πολιτισμένο διάλογο.
-εκδηλώνουν επιθετική διάθεση μέσω της έκφρασης χαράς για θανάτους ή προβλήματα υγείας άλλων ανθρώπων - δημόσια γνωστών ή μη.
-δυσφημούν με κατάφωρο τρόπο άλλους ανθρώπους χωρίς καμία απόδειξη για τους δυσφημιστικούς ισχυρισμούς.
περιλαμβάνουν ρατσιστικά, σεξιστικά, ή ομοφοβικά υπονοούμενα ή ευθείες αναφορές για άλλους ανθρώπους
σχόλια που στην ουσία έχουν ως αποκλειστικό στόχο να διαφημίσουν προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, άλλες ιστοσελίδες, ή γενικότερα ό,τι μπορεί να θεωρηθεί ως spam.

Έκανα ένα σχόλιο στο ΗΠΕΙΡΟΣ-ΕΛΛΑΣ γιατί δεν το βλέπω;
-Δύο λόγοι μπορεί να υπάρχουν γιαυτό
-Το σχόλιο σου κρίθηκε από τους διαχειριστές ότι περιλαμβάνεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις απαγορευμένων σχολίων.
-Υπάρχει ένα τεχνικό πρόβλημα το οποίο προσπαθούμε να λύσουμε, ή δεν το έχουμε αντιληφθεί και θα θέλαμε να μας το υποδείξεις.
-Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στέλνοντας email στο epirus.ellas@yahoo.gr για να μας πεις το πρόβλημα που έχεις.

Γιατί δεν μπορώ να κάνω είσοδο (login) στο λογαριασμό μου ή να σχολιάσω;
-Αν έχεις κάνει κάποιο σχόλιο που παραβιάζει με κατάφωρο τρόπο τους παραπάνω κανόνες, ή αν το έχεις κάνει επανειλημένα, τότε μπορεί να σου έχουμε απαγορεύσει τη δυνατότητα σχολιασμού για αυτή τη συμπεριφορά. Αν πιστεύεις ότι πρόκειται για κάποιο λάθος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο epirus.ellas@yahoo.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

6978065852 - epirus.ellas@yahoo.gr
Υπεύθυνος ιστολογίου: Τρύφωνας Τιπούρτης.

Αναζήτηση

ΓΡΑΦΟΥΝ...

-Akis - Γιαννιώτης Ν.Π.- Ιωάννα - nikos - Άκης - xristos.konitsa - Δημήτρης -Νίκος Τ. - Παναγιώτης - Γιώργος Κ. - Κώστας Π.


Αναγνώστες